Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Od nie dawna mam taki problem, że jak idę spać ( w grze oczywiście ), pojawiają się w moim domu potwory (zombi lub szkielet). Sprawdzałem wszystkie przejścia do pokoi ( murowałem je ziemią) i zauważyłem, że jest to wina wyjścia z domu. Zamykam drzwi, idę spać i budzi mnie atakujący mob, chociaż drzwi są zamknięte. Czy może ktoś wie czemu. Czy to może być sprawka wersji 1.5_01 ?

mjdomek.png

tak wygląda ta ważniejsza część domu zamykam drzwi, idę spać i potem mnie coś atakuje, a jak zamuruję wyjście (tam gdzie są drzwi) to mogę spać spokojnie

Może to wina dużego domu ?? ale trochę w to wątpię bo miałem większy dom na innym świecie

domm.png

minecraftz.png

Opublikowano

Hah. Też tak mam i nawet miałem na 1.4.01 ;) I tez nie wiedzialem jak naprawić, albo to jakiś bug albo zrobione celowo

Wielkość domu odpada, bo mnie budziły potowry w maleńkim domeczku dobrze oświetlonym ;)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Postaraj się go bardziej oświetlić...Przed domem daj pare pochodni i może nawet wokół napisz czy pomogło jak nie będę dalej dawał propozycje...

''Why So Serious?"

By Joker...

Zbieram -

Opublikowano

Wina łóżka, za blisko ścian, gdy np. zombie podchodzi do ściany za którą Ty śpisz przez bug budzi Cię

............

Opublikowano

Problem rozwiązany daje wszystkim po plusiku za dobre chęci.

Łóżko było zbyt blisko ścian i coś się bugowało. Teraz mam tak i noc minęła spokojnie.

87316951.png

Dalsze plusy dam jutro bo wykorzystałem dzienny limit plusików.

minecraftz.png