Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z Modyfikacja I Edycja Zbroi Priv !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych tematem chciałbym opisać problem który dręczy wielu śmiałków i mnie samego chodzi oto że jeśli zmieniamy OBRONĘ zbroi np: zbroja ma obrony 12 a my zmieniamy w navicat na 30 to wszystko jest ok obrona na serwerze jest dodana ale jest problem że jeśli najedziemy myszką na zbroje to nie wyświetla 30 tylko ciągle 12 obrony i oto ten problem. Może w końcu znajdzie się ktoś naprawdę dobry w tej dziedzinie i nam wszystkim wyjaśni gdzie jest haczyk i jak dokonać tego by było widać na grze tyle ile my chcemy.

Opublikowano

a w clientowym item_proto zmieniłeś defa, bo z tego co napisałeś wnioskuje że tylko od strony servera zmieniłeś wartość defa

No właśnie nie zmieniałem bo nie wiem jak jeśli wiesz jak to zrobić to proszę o opis jak tego dokonać na obojętnie jakiej zbroi najlepiej krok po kroku i czym otwierać pliki o których piszesz z góry dzięki za pomoc :) aha i jeszcze jedno interesuje mnie tylko edycja nie żadna podmiana gotowych plików :):):)

Opublikowano

no więc najpierw musisz rozpakować "locale" ze swojego clienta (ja do tego użyłem Metin2 Repacker by Moustikk).

w folderze z rozpakowanym locale jest plik item_proto, który trzeba przerobić na format .xml (do tego użyłem Metin2 File Archiver by Kamer, bo jakoś lepiej się w nim łapie niż w tym by moustikk).

po rozpakowaniu item_proto otrzymasz item_proto_dump.xml, otwierasz go jakimkolwiek edytorem textu i szukasz swojej zbroi.

przykładowo dam to:

To jest ukryta treść, proszę

wartość defa zmieniasz w value1="12"

po zmianie zapisujesz i pakujesz item_proto_dump.xml Flie Archiverem by Kamer i w rezultacie otrzymujesz zmodyfikowany plik item_proto, który wklejasz do folderu locale.

teraz tylko pakujesz locale jakimkolwiek pakerem i pliki .eix i .epk wklejasz do folderu pack w swoim cliencie

Zbieram + i 5

Opublikowano

no więc najpierw musisz rozpakować "locale" ze swojego clienta (ja do tego użyłem Metin2 Repacker by Moustikk).

w folderze z rozpakowanym locale jest plik item_proto, który trzeba przerobić na format .xml (do tego użyłem Metin2 File Archiver by Kamer, bo jakoś lepiej się w nim łapie niż w tym by moustikk).

po rozpakowaniu item_proto otrzymasz item_proto_dump.xml, otwierasz go jakimkolwiek edytorem textu i szukasz swojej zbroi.

przykładowo dam to:

To jest ukryta treść, proszę

wartość defa zmieniasz w value1="12"

po zmianie zapisujesz i pakujesz item_proto_dump.xml Flie Archiverem by Kamer i w rezultacie otrzymujesz zmodyfikowany plik item_proto, który wklejasz do folderu locale.

teraz tylko pakujesz locale jakimkolwiek pakerem i pliki .eix i .epk wklejasz do folderu pack w swoim cliencie

Dzieki :) masz + :) ale już sie uporałem z tym wszystko gra użyłem innych programików ale jest OK jedynie dla tych którzy będą mieli problemy z spakowaniem locali bo wystąpi błąd grafiki to sprawdzcie czy w rospakowanych lokalach nieuszkodził wam sie plik dds.windows zazwyczaj on sie uszkadza i powoduje błedy grafiki sorki za ort..... ale juz taki jestem ze mam to gdzies POZDRO DLA WSZYSTKICH mozna zamknac PAAAAA:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...