Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O Górnictwie Słów Kilka... + Niespodzianka Dla Ambitnych ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Jako, że od jakiegoś czasu staram się nieść przysłowiowy "kaganek oświaty" dla ludu cheatującego miast i wsi na naszym forum, pora poruszyć kwestię górnictwa/archeologii czy jakkolwiek to nazwać.

Nie tak dawno obaliliśmy mit związany z handlem na forum, wiemy teraz, że można to robić po spełnieniu określonych warunków w dziale Black Market.

Ale skupmy się na dzisiejszym temacie.

Czym jest owe "górnictwo"?

Mimo mylącej nazwy, nie ma nic wspólnego z schodzeniem pod ziemię (żeby nie kojarzyć z naszym "kopalnianym" Minecraftem ;) )

Chodzi o odkopywania spośród czeluści tematów takich wątków, które zdążyły już troszkę się zestarzeć.

Na forum przyjeliśmy, że graniczną datą ważności tematu jest 14 dni.

Nie oznacza to wcale, że każdy temat starszy niż 2 tygodnie musi zostać zamknięty.

Chodzi o to, że jeśli nasz wątek pozostaje bez odpowiedzi, wtedy uznajemy go za temat archiwalny.

Istnieje jednak możliwość odświeżenia tematu i są tu 2 opcje:

1) autor tematu może w czasie co najmniej 24h od ostatniej odpowiedzi napisać posta "odświeżającego", w przeciwnym razie post taki jest traktowany jako spam/double post w zależności o tematu.

2) jeśli szukając na forum, znajdziemy interesujący nas problem, a w temacie nie została udzielona odpowiedź mamy prawo napisać posta

Jednak jest wyjątek od tej reguły, robimy to TYLKO wtedy, gdy nie chcemy zakładać nowego tematu, a problem opisany w temacie jest podobny do naszego.

W powyższych dwóch przypadkach kidmod/moderator/GM nie ma prawa zamknąć tematu uznając go za odświeżony lub przeterminowany. Wszelkie nieprawidłowości wolno zgłaszać na PW odpowiedniej instancji.

W końcu dochodzimy do problemu "górnictwa"

Posłużymy się tu prostym przykładem:

Użytownik XXX napisał temat 1 kwietnia 2011. Ostatnia odpowiedź została udzielona 5 kwietnia 2011.

Rozpatrujemy dwie sytuacje, gdzie każdy post został napisany 19 kwietnia 2011:

1) Autor odświeżył temat/ Użytkownik ZZZ zgłosił się z podobnym problemem odświeżając temat.

Czy otrzyma ostrzeżenie? NIE

2) Użytkownik YYY napisał posta o treści: "Tego właśnie szukałem, masz ++" (lub innej podobnej, nie związanej z tematem)

Czy otrzyma ostrzeżenie? TAK

Tym prostym sposobem, myślę że wyjaśniłem nurtujący i niejednoznaczny problem z odkopywaniem tematów.

A teraz druga część tematu ;)

Specjalnie dla Was, przygotowaliśmy nagrodę MPC Champion

1303226680-U198706.png

Nagrodę będzie mógł zdobyć każdy, kto weźmie udział w konkursach ogranizowanych wewnątrz działów. Aby docenić ambitnych i zdolnych będziemy nagradzać najlepszych.

Konkursy będą różne i aby mieć aktualne info o nich powinniście uważnie przyglądać wasze ulubione działy, chociaż czasami możecie odkryć zupełnie nowe gry ;)

Póki co, trwa turniej w grze Combat Arms:

I edycja Turnieju MPC w CA

A już niedługo pojawi się wiele więcej, więc bądźcie czujni ;)

Pozdrawiam,

Makin ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Takie pytanie dot. rangi.

Ma jakieś prawa ?

Nagrodę będzie mógł zdobyć każdy, kto weźmie udział w konkursach ogranizowanych wewnątrz działów. Aby docenić ambitnych i zdolnych będziemy nagradzać najlepszych.

Konkursy będą różne i aby mieć aktualne info o nich powinniście uważnie przyglądać wasze ulubione działy, chociaż czasami możecie odkryć zupełnie nowe gry ;)

A to spoko terrorysto ! ^^

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

W końcu temat górnictwa. Heh to kiedy będzie gold ? :D. Gold powinien być dla wygranego a champion dla wszystkich co brali udział albo jako wyróżnienie

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano (edytowane)

Napisane jest, że KidModerator ma obowiązek napisania posta w danym temacie dlaczego zamyka temat. Teraz nasuwa mi się pytanie:

Czy jeżeli temat został napisany np. 15 marca. W temacie nie ma żadnych odpowiedzi. Co mamy zrobić?

Zamknąć temat bez informacji

Zamknąć temat z inforamcją (górnik)

Zostawić

Ogólnie tematów sie nie zamyka jeśli pozostają bez odpowiedzi.

Zamykamy wyjaśnione oraz te, które zostały odkopane.

Reszte pozostawiamy.

Dzięki, mogłeś napisać posta, dałbym ci plusika :D

Edytowane przez Wiśniowy

09071535498836998897.png

Opublikowano

Super ! W końcu coś ciekawego.

"MPC Champion" daje jakies przywileje ? ^^

Nie daje ;)

Opublikowano

Hah moja nagroda :)

A już myślałem, że duds i makin o niej zapomnieli :D

Ogólnie gratuluje sobie pomysłu i Wam za to, że go wprowadziliście w życie.

Poza tym nareszcie jest w 100% wyjaśnione o co chodzi z górnictwem.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Ja mam takie pytanie dotyczące górnictwa, czy w poradnikach i tutorialach też obowiązuje tzw. "górnictwo"?

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Hah moja nagroda :)

A już myślałem, że duds i makin o niej zapomnieli :D

Ogólnie gratuluje sobie pomysłu i Wam za to, że go wprowadziliście w życie.

Poza tym nareszcie jest w 100% wyjaśnione o co chodzi z górnictwem.

To Makin.

Bo ja zapomniałam.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Górnictwo to jakiś wymysł tego forum. Nie podoba mi się zasada banowania za gónictwo... Spam to spam, nie potrzeba ram czasowych - nie jesteśmy na CZACIE. Nie podoba mi się też ranga MPC Champion - faworyzuje działy aktywne. Co z działami, w których nie ma konkursów? Nigdy nie dostaną rangi ? Lord Makin... zorganizujesz konkursy dla każdego z działów ?

Do wygrania powinien być GoldMember a nie Champion

Sama idea konkursu OK.

Opublikowano

Dokładnie. kokosz dobrze mówi, mój dział w którym się znam - Team Fortress 2 jest bardzo mały i wątpię w to żeby był do niego konkurs a chciałbym też w jakimś konkursie zdobyć szanse.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Czyli w najbliższym konkursie proponować za wygraną gold membera?

@up

Sam go możesz zorganizować. Po prostu dostosuj ilość osób do tego ilu mogło by być chętnych.

Poza tym można organizować konkursy w różnych grach, np. zawodnicy grają 1 mecz w CA, jeden w WarRocku i jeden w Team Fortress. Na pewno znajdą się i tacy, którzy by specjalnie zagrali, aby mieć szansę na MPC Championa.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Wkurzylem sie czytajac to... Fajna nagroda dla aktywnych dzialow FPP. Olejmy npl Minecrafta, wkoncu tam nie ma punktow w rankingu. Bany juz przejda, ale nie lepiej dac 5procent, by sie nauczyl? Kara zawysoka jak dla mnie... Powodzenia dla CA ;)

Opublikowano

Właściwie to każdy FPS ma racje bytu. Z innymi grami np. Metin czy Tibia może byc gorzej, bo tutaj więcej zależy od poziomu (tym samym ekwipunku, hp itp) niż umiejętności.

Jednak mam nadzieję,że znajdziemy sensowne rozwiązanie.

Opublikowano

Czekam na konkurs z BFBC2. ;) Chętnie wezmę udział.

I byłbym za tym by konkurs zrzeszał większą ilość ludzi niż ten z Combat Arms. :)

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

Ja naginam ten temat górnictwa. Jeżeli ktoś nawet odświeża temat sprzed X miesięcy a moim zdaniem jest "ok" to zostawiam. 5% za zasłużony przejaw niedoczynności tarczycy się oczywiście należy, z tymi 48h też bym nie przesadzał chyba że ktoś mi pisze że "bierze to na klate".

Idea konkursu b.dobra. Za golda moim zdaniem trzeba zrobić coś więcej, a taka plakietka niech sobie będzie za aktywność.

PS. Kokosz przypilnuj kidów w MC :P

f.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...