Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyspieszenie

sargonus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio robilem formata i po nim nagle minecraft dziala mi 2 razy albo i 3 szybciej (kopie biega itd.). Z poczatku bylo to fajne ale powoli zaczyna mnie denerwowac. Ma ktos pomysl jak zrobic zeby wszystko dzialalo po staremu?

Opublikowano

Ta Cheat Engine... I przez przypadek sam się włączył Speed Hack, nie?

Może po prostu wcześniej miałeś tak zapchany komp, że strasznie Ci przycinało, a teraz po formacie działa tak jak każdemu?

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

Chcesz zwolnić komputer ?

o.O Jeszcze nie słyszałem aby ktoś chciał zwolnić pracę komputera.

Ale niech ci będzie, możesz jedynie użyć cheat engine aby zwolnić pracę.

Aby to zrobić odpal MC i CE, w CE znajdz proces javaw.exe i kliknij ok.

Następnie znajdz Enable Speed Hack i wpisz tam wartość, napisz o ile chcesz zwolnić MC, np : -1,5.

<a href="http://www.loaded-cheats.com/" title="Combat Arms Hack">Combat arms cheats</a>

Opublikowano

Ta Cheat Engine... I przez przypadek sam się włączył Speed Hack, nie?

Może po prostu wcześniej miałeś tak zapchany komp, że strasznie Ci przycinało, a teraz po formacie działa tak jak każdemu?

Jak się kliknie c w cheat enigme to się ma Sh a jeżeli nie to reinstalacjia MC

zbieram +

Opublikowano

Tak czytajac up chyba cos nie tak opisalem albo niektorzy zle to zrozumieli. Nie chodzi mi jakos o spowolnienie kompa co poprostu o to ze minecraft czeto nie chodzi plynnie co daje efekt ze cos kopie czy jakos tak 2-3x szybciej co zaczyna byc denerwujace gdzie wykopuje 3 dirty zamiast 1 bo za szybko leci...

Opublikowano

@up

Niestety nic to nie zmienilo oprocz tego ze kopie normalnie, ale caly czas gra jak by to nazwac przycina sie dajac efekt tego ze rzuca mnie jak ide... (co chwile takie male lagi gdzie wyglada to jakby mnie rzucalo)

Opublikowano

Nie pomogło?

Ah! Przypomniałem sobie, spróbuj tak. Jeżeli masz pobrana oficjalna wersje minecrafta (ze strony Autora) kliknij prawym na plik przez ktory otwierasz Minecraft'a i zrob zastepujaco:

Minecraft (ppm) -> Właściowści -> zgodność -> Uruchom ten program w trybie zgodności z: -> (pokombinuj coś ze starsza wersja jak windows 95 lub coś w tym stylu)

Jeżeli nie to, to wybacz, starałem się jak moglem, jak na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Jeżeli pomogłem, nie żałuj, kliknij (+) :)

Zapraszam na mój kanał na YT, ciekawe let's play'e :)

GieterName - Ciekawe Let's Play'e i nie tylko!

Opublikowano

dziwne :/

ale jak chcesz zmniejszyc wydajnosc zwiększ tekstury i wgraj jakiegos texturpacka przed czym wgraj jakies wymagające mody :)

Zadania

[x] zdobyc 50 postów

[x] zdobyc 100 postów

[ ] zdobyc 500 postów

[x] zdobyc pozycje Beginer

[x] zdobyc pozycje Mpc User

607cf5a64e9731553903e142cb435fb33614.png

Opublikowano

@Up wszyscy tam gówno wiecie.

Ziomo jak ci sie MC tnie to zastosuj się do tego poradnika :

http://www.mpcforum.pl/topic/333376-tut-jak-przyspieszyc-minecrafta/

Jeśli nie pomoże to wgraj ten program :

http://www.sciagnij.pl/programy/p/Windows-Narzedzia-Przyspieszanie_Windows-TuneUp_Utilities/1447

Tam masz pełną optymalizację systemu. To jest wersja demo, klucz do tego programu możesz kupić na allegro za około 20 zł np u mnie.

Moje aukcje.

W tym programie masz opcję turbo włącz ją i zobacz jak MC działa.

Liczę na kilka + i 5* jeśli pomogło.

EDIT@@@@@@

Ty nie możesz zmniejszać wydajności MC bo jeszcze gorzej będzie ci sie cieło.

Przy okazji podaj konfigurację swojego komputera, procesor, karta graficzna, ram, płyta gł.

EDIT@@@@@@

Tak tak uważam, szczególnie przy hardware i software, mam bardzo dużą wiedzę na temat owych określeń.

Powiem ci down jedno jak zwolni MC to wgl mu się będzie wydobywało po 5 ziemi za jednym kliknięciem.

Jeżeli mu będzie wszystko płynnie chodziło to nie będzie takiego problemu.

Ja miałem to samo.

Nara ide spać jutro się odezwe. :P

<a href="http://www.loaded-cheats.com/" title="Combat Arms Hack">Combat arms cheats</a>

Opublikowano

#Szymuś007

Uważasz, ze gówno wiem... On jak widać chce zwolnic minecrafta -.- jemu się nic nie zacina o.0 Dajesz mu programy na przyspieszanie komputera... jeju człowieku, doczytaj potem pisz...

PS. Podejrzewam, ze to miała być tylko reklama...

Spróbuj zrobić tak jak ci poradziłem :)

Jeżeli pomogłem, nie żałuj, kliknij (+) :)

Zapraszam na mój kanał na YT, ciekawe let's play'e :)

GieterName - Ciekawe Let's Play'e i nie tylko!

Opublikowano

Powiem autorze ci jedno, nie zwalniaj komputera tylko przyspiesz bo inaczej będzie gorzej, ty zapewne chcesz uzyskać stabilną pracę komputera.

Liczę na kilka + i 5* jak zadziałało.

Podaj konfiguracje kompa.

Opublikowano

Zakutasiony zjebie, ty niby wszystko wiesz a my gówno? Tylko się ośmieszyłeś tą pseudo-pomocą.

@top

Mistrzu, po formacie komputera godzina i data przestawia się na fabryczną. Może to przestawienie jej na dzisiejszą tak zadziałało na mc? Cofnij z 50 lat do tyłu, jak zadziała to pokombinujemy dalej xD

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...