Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Można Zrobić Nieskończone Źródło Lawy?

timaxo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie można. Jedynie źródło wody.

@Edit

Wyprzedziliście mnie :P

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

@Up

Sprawdz pisownie.

Pozatym niepotrzebny post?

Piszesz ze jest ale Nazwa? Link?

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Lawa na 4 sie rozpływa

A co do tematu:

Jeżeli grasz na multi to w niektórych wersjach cuboida można zrobić tak że zakładasz studnie na kogoś a ty bierzesz lawe :D lawa sie respi xD (ja tak podbieralem na 1,3 w minecraft.mpcforum.pl (teraz nie wiem czy sie da, ale juz raczej nie))

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Da sie zrobić nieskończoną lawę :) Widziałem taki trick w jakimś filmiku gdzie pokazano jak tanio zbudować portal, tyle że tam braliśmy spowrotem ze źródła tą lawe.

Mój sposób jest taki :

Budujemy wieże na jakieś 60 kratek w góre i w jednym z rogów puszczamy lawę i czekamy az spłynie na dół. 1 kratke obok robimy sobie coś w rodzaju rusztowania. Bierzemy wiaderko i zgarniamy lawę z samej góry, tam gdzie wylaliśmy. Strumień zacznie opadać na dół i po jakimś czasie sie zatrzyma, mniej więcej w połowie wieży. Wtedy możemy machnąć drugie wiaderko :) U mnie ten sposób działa...

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Fredi ale o tyle co zrozumiałem z twojego postu to można wziąć 2 wiaderka a nie nie skonczone zródło o ile się nie mylę bo dość długo nie grałem na singlu ;]

14j5cfs.jpg
Opublikowano

Da się zrobić :)

Po prostu musisz brać z terenu cudzego cuboilda.

Pisałem wyżej o tym

@btw

znalazłem inny sposób xD - na SP nie ma cubów więc troszkę pomyślałem i wymyśliłem xD

gdzieś tam w minecraft.bin jest na ile kratek rozplywa sie lava (jest 4) zmień na 8 i rób to co z wodą

P.S. nie pamiętam gdzie :x

Oddajcie minusy! :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...