Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka Problemow Z Pluginami Na Bukkit B.617 I Z Serwerem Na Win7 64Bit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mój pierwszy problem polega na tym, że aby dodać Moderatora na serwerze, mimo dodania go na listę modów w permissions nie ma komend. Dopiero po dodaniu do opów może korzystać z komend (ale wszystkich) Jak zrobić tak, aby po dodaniu go w permissions i przeładowaniu serwera miał komendy te które mu nadałem bez dawania op'a ??

Dugie pytanie. Chciałbym aby na serwerze było tak, że każdy może wejść i sie zarejestrować ale nie może uzywać komend i niszczyć terenu. Zrobiłem tak że te grupa jest "domyślna" ale nie potrafię zrobić tak, żeby nie mogła rozwalać klocków (mimo tego że jest can build=false). Chciałby dowiedzieć sie też czy jest jakiś plugin umożliwiający dodanie jakieś osoby z grupy "zwiedzającej" na "zwykłą" w locie, tzn. bez reseru serwera.

Trzecie pytanie, a w zasadzie problem jest odnośnie pluginu Permissions i iChat. Chodzi o to, że gdy wpisuje w 'prefix'(permissions) jakiś wyraz to w grze go nie ma. Jest po prostu []Barlots: ... zamiast [Admin]Barlots: ....

W permissions to wygląda tak:

To jest ukryta treść, proszę

A iChat:

Teraz cos z innej bajki. Jest to problem z opaleniem serwera z wgranym bukkitem b.617 na Windows'ie 7 64 bit. Gdy robię plik RUN.bat Wyskakuje "unable to access" i nic...

Oto treść:

Dodam iż serwer z oficjalnej strony działa bez zarzutów.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Oferuję 5* i "+"

Pozdrawiam

Opublikowano

No tyle to wiem ^^ aż taki tępy to nie jestem. Ale może to być wina permissions ... To by wszystko wyjasniało... Mógłbyś mi wysłać link do działającego pluginu permissions ??