Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komunikator, Serwer <> Client

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a po co serwer? masz komunikatora z serwerami, skoro używasz jego protokołów to czemu nie używać serwerów a ograniczyć sie tylko do zrobienia klienta

ktoś kto chciał by sie połączyć musiał by znać IP i je zmieniać , a sama stronka jako serwer nie wystarczy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano
a po co serwer? masz komunikatora z serwerami

Nie wiem . Nie znam sie, dlatego pytam.

Ale na poczekaniu wymysliłem juz bajke ....

Bede sie starał zeby zostać moderatorem np. działu, dzieki temu moze bede znał twój e-mail i twoje IP w momencie kiedy napiszesz post, jesli forum na to pozwoli.

Załóżmy ze zrobisz własny komunikator , napisze Ci ze coś mi nie łaczy z serverem, ty mi podasz adres stronki , albo wyciągne to z twojego komunikatora,

dekompilujac go, lub obserwujac polaczenia wychodzace w czasie jego działania na swoim komputerze .

Teraz pozostaje mi tylko włamać sie na twojego serva i podszyc się pod Ciebie lub się włamać na twojego kompa.

I co ty na to? Jest to mozliwe ? :D

Jak wspomniałem nie znam sie...

Chcac zrobic komunikator p2p wystarczyłoby mi IP danej osoby, ale jesli ma zmienne IP to musi byc stronka lub server który

gromadziłby IP i łaczył z innymi ( znaczy komunikator by wysyłał IP na server i pobierał IP kolegów ), chyba ze się myle?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

hehe dobre żarty i futurystyka

komuś kto sie zna na tym zajmuje trochę czasu takie działanie, a komuś kto nie ma kompletnego pojęcia o spoofingu i włamaniach o wiele, wiele dłużej zajmie, w teori może i zadziała ale w praktyce kompletnie do dupy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

TwojeIP

Albo klikasz tu

KLIK

i jesli znajde tam twoje IP to postaw mi sok marchwiowy :D

PS: w sumie to nie głupi pomysł, daje Ci dwa linki zebyś kliknął, (lub w inny lub podobny sposób zrobił linka )

jesli z listy ostatnich, IP sie powtórzy ... Mam Cię na 80 % ze to ty :D

A na wiasem to chciałem tu wkleić obrazek który odrazu pokazuje IP użytkownika

- taki trick ( żart ) jesli ktoś nie wie o co chodzi , ale nie wypaliło , bo format nie pasuje i nie chce załadować.

KLIK

PS. 2 : Jeden z linków nie tworzy bazy danych IP , drugi natomiast tworzy.

Nie mam zamiaru niczego wykorzystywać, ani się włamywać.

To nie jest moim celem.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

no i o czym ma to świadczyć ? że to co , pokaże moje ip czy coś więcej? bo nie zrozumiałem, nawet nie mam takiego IP co pokazuje tylko moje proxy

troche więcej teorii do nauczenia przed tobą, potem można wprowadzać do praktycznych zastosowań doświadczenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

przecież to zwykła zasada działanie firewalla, troche nie logiczne do komunikatora go pakować dodatkowo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mój firewall jest jakiś dziwny, nie uffam mu do końca, chociaz z drugiej strony nie ma rzeczy niezawodnych.

( Dostałem linka , w linku plik a tam wirus , którego oczywiscie antywirus nie wykrył.

Pozwalając otworzyć pliczek otworzył takze porty, zresetowanie ustawień firewalla nie pomogło,

dopiero ręczne ( w sensie stałe, bez pytań itd. ) blokowanie ostatnich połaczeń IP i owego programu chyba zadziałało

-być może ztąd moja nieufność )

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szczerze wysyłanie czego kolwiek przez proxy , to moim zdaniem dodatkowe ryzyko ,

ale jako ciekawostkę zacytuję ciekawy artykuł

Wszystkie wiadomości, które wysyłane są przez komunikator, zawierają nasz adres IP, który może zostać odpowiednio przetłumaczony na geolokalizację komputera klienta. Wiele komunikatorów i protokołów komunikacyjnych obsługuje szyfrowanie, jednak i to nie jest w stanie ukryć adresu IP użytkownika sieci.

Jedną z najbardziej skutecznych metod ukrycia adresu IP jest skorzystanie z serwera proxy, który jest równocześnie używany przez tysiące użytkowników, co uniemożliwia namierzenie konkretnego z nich.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

jak wyślesz przez proxy kiedy MUSISZ znać adres docelowy i odesłania wiadomiści dla komunikacji ?

proxy jest tylko pośrednikiem i wcale nie służy do ukrycia IP zwłaszcza przy komunikacji typu klient-serwer bo serwer i tak dostaje adres IP tego kto go wysłał tylko po to by odpowiedzieć

jedyna możliwości to tylko wysyłanie poprzez serwer gdzieś w necie klient-serwer-klient , tak działa większość normalnych komunikatorów GG, Tlen itp gdzie aktualnie nie istnieje możliwości wykrycia IP nadawcy do czasu jak nie zostanie ustanowione bezpośrednie połączenie pomiędzy klientami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

i wcale nie służy do ukrycia IP

- ogarnij się,

proxy po to jest,

może nie ukrywa , ale daje IP servera proxy i sie tak mówi, że ukrywa IP.

:D

nie służy do ukrycia IP zwłaszcza przy komunikacji typu klient-serwer

nie służy do ukrycia przy komunikacji "klient-server_proxy", z samym proxy nie pogadasz,

ale może ukryć przy "klient-->server_proxy-->serwer_klienta lub klient"

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Regulamin globalny MPCFroum

§2

6. Użytkownik przyjmuje do wiadomości, że zaniżanie poziomu dyskusji Forum poprzez odsyłanie Użytkowników do innych serwisów w celu uzyskania odpowiedzi rozumiane jest także przez odsyłanie Użytkowników do wyszukiwarek, podawanie linków do wyszukiwarek jako jedynej "odpowiedzi" na postawione pytanie (bez względu na to czy link kieruje do strony głównej wyszukiwarki czy do wyników wyszukiwania), chyba, że wynik wyszukiwania lub adres wyszukiwarki podany jest jedynie jako uzupełnienie wyczerpującej wypowiedzi - odpowiedzi na postawione pytanie, którym Użytkownik się posiłkuje lub wskazuje na możliwość uzyskania dalszych odpowiedzi.

Jasne?

// Protecto

chyba, że wynik wyszukiwania lub adres wyszukiwarki podany jest jedynie jako uzupełnienie wyczerpującej wypowiedzi

Jasne własnie tam dokładniej w linku pisało jak tego dokonano, nie chciałem przepisywać wszystkiego w słowo w słowo.

Co ma wspólnego ten komunikator z tym ?

Używa prawie tych samych technologii (czyt. sieć internet ), a co za tym idzie ... należy i taką lukę wziąć pod uwagę pisząc komunikator.

Dziękuję za uwagę :D

A ponieważ link i tak jest potrzebny żeby zapoznać sie z tematem

zapraszam ponownie do zapoznania się z artykułem . ( Tym razem linku szukaj lub wklej sam )

Szukaj pod tytułem

" Masz Skype? Wiem co ściągasz przez BitTorrent "

łołz .... zrobiło link....

Protecto czemu jak kopiuje tekst to robi z tego link ?

// A mam Ci coś zrobić za używanie tego samego koloru co modek? Regulamin lokalny nie boli. Usuwam kolorek.

Protecto

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Line 1 - oznacza ze bład jest w pierwszej lini twojego programu

$ip = ^ ERROR - tam gdzie program nie rozumie twojego tekstu zastąpił to "ERROR"

Czyli teraz znasz miejsce miejsce błedu.

albo podajesz ip albo uzywasz globalnej zmiennej

Kolega dobrze mówi , użyłeś tam 2 wartości @IPAdress1 i 192.168... , a można do zmiennej użyć tylko 1 wartości.

Tekst można łaczyć ćm a , "ćm"&"a" , daje nam "ćma" , ale wątpie żebyś chciał tego używać :D.

Info:

Przykładowe IP: 192.168.0.1 , 192.168.1.181 , 239.255.255.255

Zmienna globalna- Zmienna globalna to zmienna istniejąca przez cały czas życia programu i widziana z wielu miejsc w programie.

Zmienne niedeklarowane ( Localnie, Globalnie ) najczęściej są traktrowane jako Global, wyjątek to Funkcje i tam są traktowane jako Local.

Zachęcam poczytać

Dział zmienne w

http://www.mpcforum....53#entry1067153

Jeśli czegoś nie rozumiesz zachęcam wpisać to w google. :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

w serwerze adres ZAWSZE jest jeden 127.0.0.1 ( host lokalny ) i po problemie z adresami IP , działa na każdym komputerze

to klient musi znać adres serwera/komputera by się połączyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam strone z bazą mysql i innymi duperelami jak wgrac ten plik serwer na strone ze np moj kumpel w polu na ip wpisze nazwe mojej strony czyli np. wpisuje www.gagaggagaw.pl i wchodzi do czatu ??

Opublikowano

ftp, przestań, wiadomość by szła 30sek jak nie dłużej

ale jeżeli dla nauki to śmiało :>

oj tam, zrobilem na ftp i wiadomosc dochodzi odrazu ;) gorzej jesli plik z wiadomosciami by warzył kilka mega ;)

4758463064.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...