Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na dniach kupuje piecyk do mojego fenderka i co poleciacie. Nie bedize uzywany do gry w zespole tylko ja jedno wiosle zadne perkusje czy cos . Mam do 300 euro .

Myslalem nad Line 6 Spider 75 watt ale nie wiem czy mi potrzebna taka moc mysle ze 30 wystarczy a nawet 15 lecz kasa jest na 75.

Albo nad jakims rolandem czy marshallem z serii MG100 lecz slyszalem ze one sa ogolnie nie udane. To ktos mi tutaj doradzi ? :)

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

A powiedz mi jak jest z efektami i z moca ? Chyba ich wystarcza :P Bo wiem ze 15 ma duzo miec lecz 75 troche wiecej i ma ten wbudowany wyswietlacz z presetami do zespolow lecz roznica w cenie jest ogromna.

Na jakiej gitarze grasz czy dzwiek przy efektach jest bardzo czysty ?

Slyszalem ze glosnosc w tych piecach jest nie zabardzo do regulowania , czy to prawda ze brakuje im mocy ? Czy jakbys mial ta 30 w knajpie i gral to wystarczylo by z moca (chyba nie ) ?

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Mozesz Dac +

Opublikowano

Kup jakiś słabszy piec a do tego dokup za resztę kasy jakieś dobre efekty ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Nie bo widzisz piec 75 - 100 np. marshalla wyniesie mnie okolo 200 euro + efekty a dobre efekty jeden POD to 150 + euro . A tu mam duza wiekszosc a te efekty sa bardzo dobrej jakosci a glosnik w tych piecach to celestiony 12 " .

http://www.youtube.com/watch?v=U2uDGK7c46A&feature=channel_video_title

Ogladnij to 15 watt ktory ma duzo mniej mozliwosci od 75 czy nawet 30 .

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Mozesz Dac +

Opublikowano

Grałem na kilku występach publicznych więc co do mocy nie musisz się obawiać (już 15 dostarcza tyle mocy że spokojnie wystarcza) :) . Efekty moim zdaniem są dość dobre(wyraziste i ''mają pazur"). Ale niestety chcąc grać publicznie będziesz musiał dokupić jakiś efekty, który umożliwi szybkie przejście z jednego przesteru do drugiego. Co do gitary to grałem na tym piecu na kilku(m.in. Ibanez RG 320 DXFM AM, Epiphone Les Paul 100, Fender Telecaster było jeszcze trochę ale nie pamiętam) wszystkie brzmiały super bez żadnych zakłóceń. Co do regulacji głośności to nie wiem jak jest w 75 ale w 30 to trzeba chirurgicznej precyzji żeby uzyskać głośność którą chcemy.

Podsumowując: Polecam, na pewno nie będziesz zawiedźony. :)

Pomogłem daj PLUS