Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mini Cross ; D

x12

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Yoo.

Mam do was pytanie .

Czy oplaca sie kupic takie cos

http://moto.allegro.pl/black-horse-dirt-cross-gwarancja-2-lata-raty-fv-i1536990294.html

lub

http://moto.allegro.pl/cross-nowy-150-loncin-nie-250-110-ktm-cros-kros-i1556277117.html

Czytalem ze szybko sie psuja , bo to chinszczyzna podajze.

Oplaca sie czy nie .Czy zbierac na prawdziwego crossa. Z gory mowie ze miech jestem zarobic wstanie 300-900zl czasami wiecej jak mi sie chce , ale tez jestem za mlody by ujechac np honde cr 125 /crf250 ;p

Poki co mam 2000zl . Wogole zna ktos firmy nie chinskie ktore produkuja mini crossy/dirt cross

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Weteran
Opublikowano

Chce kupic auto to tez mam jechac do sklepu gdzie kupie 5x drozej?

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Opublikowano

ale będziesz mieć pewność że nie jest to shit ?!!

Nie wypowiadaj się jeśli się na tym nie znasz. Fakt ze jest to chińska produkcja nie znaczy ze jest to 'shit'. Pewnie nie zdajesz sobie sprawy ile rzeczy pochodzi z chin i tych okolic.

Wracając do tematu, to zależy jak się jeździ i jakie ma się wymagania w stosunku do maszyny. Miałem taką 8 konną 125, jeździłem po lasach i torach, uczyłem się jazdy na tylnim kole. Jeśli interesuje Cię jedynie jazda, to tak jestem w stanie polecić Ci ten drugi, 150, nie zła moc i duże koła, choć 14-12 też mogą wystarczyć. Pierwszy którego podałeś ma jedynie 4 konie, to zdecydowanie mało.

Natomiast jeśli uważasz ze po delikatnym rozkręceniu przyjdzie Ci ochota na skakanie, do czego zupełnie nie nadaje się miękkie zawieszenie chińczyków polecę Ci kawasaki kx bądź ktm sx o pojemnościach 85, lekkie, piękne zrywne i wytrzymałe. Fakt ze wydać trzeba na nie więcej, ale trzymają się świetnie.

Weteran
Opublikowano

Dobra to sporobje do wakacji uzbierac +/- 5 tysi wystarczy na cos dobrego ? z gory mowie ze mam zaledwie 50kg i 167cm wzrostu

@edit

Prosze jak cos daj linki do przykladowych aukcji/zdjec

mpccopy.jpg

Opublikowano

Za 5 tysięcy dorwiesz kawasaki kx 85 jak już pisałem, 2005 rocznik bądź 2003 po remoncie, nie problem znaleźć w dobrym stanie. Na allegro jest ich mało, bo dopiero sezon się zaczyna, na yt wpisując pojemność zobacz jak jak przyjemnie chodzi ta mała maszyna : ).

Weteran
Opublikowano

A co bardziej polecacie takie cos

http://allegro.pl/pocket-bike-mini-cross-mat-scigacz-2011-new-promo-i1549356316.html

czy

http://allegro.pl/delta-cross-pocket-mini-bike-super-najwiekszy-i1555648446.html

czy

http://allegro.pl/delta-cross-pocket-bike-kola-10-nowosc-gw-24-mies-i1545461308.html

Ile moze takie cos max wyrzymac , poki co jestem za mini scigaczem ; D, i co bardziej polecacie crossa czy scigacza?

mpccopy.jpg

Opublikowano

A nie lepiej dozbierać do 7 tysięcy i kupić sobie porządnego quada. ?

To już nawet prawie jak samochód jest. :)

Moim zdaniem lepszy by był quad, nawet fajniejsza frajda z jeżdżenia - wiem, bo miałem. :>

Weteran
Opublikowano

Nie boj sie uzbieram sobie te 7tys ale to za 2 lata , poki co chce miec zabawke ; D

mpccopy.jpg

Weteran
Opublikowano

dla jaj

mpccopy.jpg

Opublikowano

A nie lepiej dozbierać do 7 tysięcy i kupić sobie porządnego quada. ?

To już nawet prawie jak samochód jest. :)

Moim zdaniem lepszy by był quad, nawet fajniejsza frajda z jeżdżenia - wiem, bo miałem. :>

Ale po co wyskakujesz z quadami sporo temat jest o motorach. Miałem kilka quadów i również wolę takowego od crossa, ale na niego trzeba mieć znacznie więcej miejsca - do trzymania i jeżdżenia, bo jak quad to na pewno nie małe badziewie. Taką 250 sportową już da się poszaleć.

Co do nowych pytań, zależy co Cię interesuje, jazda po drogach czy również bezdrożach... Minibike 50cc może być, ale jeśli cross to bierz 125/150 nie 50, bo to się w lesie nie sprawdzi a w końcu do tego jest cross.

@Down, wiem co? : ) quady o pojemności 125cc to tak na prawdę zabawki, które piekielnie podskakują na wertepach. Są za małe i za słabe, moim zdaniem 250cc w quadzie to minimum.

Opublikowano

Quada można kupić 125 już od ok. 3 000 tys. zł nawet takiego dobrego, więc wiesz.

A jeśli już się uparłeś to tak jak kolega up. Cross raczej służy do jazdy po bezdrożach, więc 125 powinna też wystarczyć. :)

Opublikowano

Ile masz lat? Chcesz od tak 5 kafli wydać na gówno? Widać, że masz 0 pojęcie o motocyklach, z twoim podejściem i posturą to poleciłbym ci max ogara

Opublikowano

Ile masz lat? Chcesz od tak 5 kafli wydać na gówno? Widać, że masz 0 pojęcie o motocyklach, z twoim podejściem i posturą to poleciłbym ci max ogara

Wiesz nie każdy ma pieniądze na takie bajery etc. jak Ty.

Ludzie sami zarabiają, a nie od rodziców wszystko. Wiesz gówno gównem, ale trzeba to jeszcze szanować. Będzie szanował to na długo mu wystarczy. :)

Opublikowano

Zacznijmy od tego:

-Miałeś do czynienia kiedyś z motocyklami typu skuter/cross/ jakiś mały motorek lub coś z jednośladów ?

Przy małym doświadczeniu polecam zakręcić się do mocy pojemnościowej nieprzekraczającej 85 ccm.

Za to już przy większym doświadczeniu stanowczo zachęcam do jakieś większej maszyny tak do 125 ccm.

Teraz tak:

Chesz kupić crossa a połowa naszego społeczeństwa nie wie że istnieje takie coś jak Enduro.

Cross -- moto typowo w teren, bez homologacji co znaczy że nie pojeżdzisz po drogach publicznych, co sezon musisz przygotować się na to że będziesz wymieniał

sporą ilość cześći, pamiętaj jeszcze że cross jest bardziej wymagający to nie jest skuter do jazdy miejskiej który roziwja prędkosć 80 km/h.

Enduro -- moto specjalnie przygotowane do jazdy szosowej i terenowej , jest odmianą crossa ,posiada homologacje , mniejszy wkład finansowy musisz włożyć na sezon , świetnie się lata po mieście jak i w terenie ,

Quad -- za bardzo się nie wypowiem bo quada nie posiadam w swojej kolekcji. Ale śmiało mogę stwierdzić że prawdziwa jazda na quadzie zaczyna się od pojemności 250 ccm.

Teraz co dokładnie kupić:

Z CROSS'A ---> KTM SX , Honda CRF , Yamaha YZF , Husqvarna SM

Z ENDURO ----> KTM EXC , Yamaha DT, Kawasaki Kmx , Derbi Senda , Husqvarna WR , Aprilia SX

Opublikowano

Mówicie, że takich rzeczy nie kupywać na allegro, tylko pojechać w realu, i zobaczyć...

Przed zakupem na allegro, takowej rzeczy, zawsze możesz pojechać, zobaczyć, ocenić i kupić ją :) Zawsze jest lepiej kupywać na allegro, niż w realu :P

1321371703-U173186.png

Sygnatura by SiemaHeniu

Mój Profil

Weteran
Opublikowano
Wiesz nie każdy ma pieniądze na takie bajery etc. jak Ty.

Ludzie sami zarabiają, a nie od rodziców wszystko. Wiesz gówno gównem, ale trzeba to jeszcze szanować. Będzie szanował to na długo mu wystarczy.

Wszystko zarabiam sam , chodze do gimnazjum , jak juz wczesniej pisalem jest w stanie w miesiac zarobic ok 1000zl .

Postanowilem kupic skarbonke i zbierac kase na crossa lub quada.

Poki co postanowilem uzbierac w 2 lata jakies 10 000 zl na jakas lepsza maszynke . ; > i Camasutra odrazu kupie jak cos +125 ,bo szkoda mi bedzie wydawac kase.

Ile trzebac +/- wydac kasy na remont po 1 sezonie?

mpccopy.jpg

Opublikowano
mocy pojemnościowej nieprzekraczającej

Nie spotkałem się nigdy z określeniem mocy pojemnościowej :s

Ludzie sami zarabiają, a nie od rodziców wszystko. Wiesz gówno gównem, ale trzeba to jeszcze szanować. Będzie szanował to na długo mu wystarczy.

Tak będzie dbał, sam napisał że kupuje takie coś dla jaj.

Ja tam nadal polecam kupić sobie 3 Polonezy, najlepiej z silnikiem od Rovera albo dieslem z Citroena, jeden się popsuje to sobie weźmiesz drugiego, a jaka frajda - napęd na tył do tego mała masa z tyłu i masz niezapomniane wrażenia. Albo za te 2k kupić sobie jakieś BMW 3 e30 i katować do bólu, frajda na pewno większa niż jeżdżenie takim maleństwem.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...