Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer

TheDarcnes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem robie serwer hamachi nie moge wbic na niego (Failed connection to server) , w konsoli żadnego błędu nie ma

[iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.4_01
[iNFO] Loading properties
[iNFO] Starting Minecraft server on 5.24.7.97:25565
[iNFO] Preparing level "world"
[iNFO] Preparing start region
[iNFO] Done (1061969329ns)! For help, type "help" or "?"

#Minecraft server properties
#Tue Apr 12 11:47:45 CEST 2011
level-name=world
hellworld=false
spawn-monsters=true
online-mode=true  // (MAM PREMIUM)
spawn-animals=true
max-players=20
server-ip=5.24.7.97
pvp=true
level-seed=1
server-port=25565
white-list=false

Opublikowano

Niestety mam to samo i nie wiem co z tym zrobic. Jeszcze nie dawno wszystko dzialalo a to byo na xp a teraz jak zainstalowalem 7 nie dziala

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

Podaj swoją konfiguracje server.propitlies (czy jakoś tak)

mca.png

mca.png

Pomogłem nie bądź ŻydoMurzyn daj +

Masz problem?

Napisz PW bądź dzwoń na skype.

Jeśli znam rozwiązanie pomogę.

Opublikowano

#Minecraft server properties

#Thu Apr 14 17:21:00 CEST 2011

level-name=world

hellworld=false

spawn-monsters=true

online-mode=False

spawn-animals=true

max-players=20

server-ip=5.24.7.97

pvp=true

level-seed=

server-port=25565

white-list=false

Opublikowano

@UP

Bombowa umysłowość! On sam nie może na niego wbić... a ty z tekstem wyłącz zaporę... jesteś THE BEST!

Co do problemu to proponowałbym olać hamachi i zrobić no-hamachi... bo hamachi to i tak większy problem niż zysk.

Poszukaj na forum jest temat na no-hamachi na router :)

9obpmnjr.png

Opublikowano

częstym tego typu problemem było samo hamachi ja bym na twoim miejscu spróbował zrobić reinstall hamachi oczywiscie z all usunietymi danymi uzytkownika i zainstalował bym je ponownie i otrzymał bym nowe ip

a i jeszcze spróbował bym ściągnąć najnowszą wersje bukkita i na niej spróbował

Opublikowano

serwer ip zostaw puste i spróbuj wbic poprzez localhost w adresie do polaczenia.

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

@UP

Bombowa umysłowość! On sam nie może na niego wbić... a ty z tekstem wyłącz zaporę... jesteś THE BEST!

Flejmisz go za dobry pomysł, a sam piszesz głupoty. Jak byś nie wiedział zapora i antyvirusy w tej kwestii mogą naprawdę wiele rzeczy komplikować. Pierw zastanów się, czy warto na kogoś naskoczyć nie znając do końca prawdy o problemie. Bombowa umysłowość - brawo dla ciebie kolego. Zawsze najwięcej mają do powiedzenia gówniarze, którzy mają zerowe pojęcie o sprawie, a chcą tylko wykazać się, maznąć beznadziejnego posta i pokazać się na forum jako aktywny user.

Miałem podobny problem co ty. Z początku nie wiedziałem co jest grane. Kombinowałem z Hamachi, kombinowałem z odblokowaniem portów itp. Najpierw postaraj się wyłączyć całkowicie każdy antyvirus jaki masz włączony. I nie chodzi tutaj o dodanie aplikacji minecrafta do 'bezpiecznych', czy też włączenie, by antivirus ignorował aplikację minecrafta. Tak też robiłem i problem występował. Musisz całkowicie wylączyć antivirusa (być mieć pewność sprawdź w CTRL + ALT + DEL procesy i tam wyłącz antyvira). Następnie musisz zalogować się przez IP: localhost, jak nie zadziała to przez IP hamachi. Powinno działać.

PS: Ostatecznie możesz w server.properities pole "server-ip=" zostawić puste. Na windowsie 7 jest bez różnicy czy jest wpisane czy nie, ale jak już na linuxie odpalałem serwer to pole musiało być puste inaczej nie działało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...