Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!. Mam problem z liveboxem. Zainstalowałem go i działa tylko czasami go odłącza(traci połączenie z komputerem, nie chodzi o diodę, to jest w porządku). Na drugim kompie mam zainstalowany adapter i on jest ok.

P.S Nie pisać że neostrada to gó*** itd.. Mam to od zawsze i nie ja o tym decydowałem więc darujcie sobie ;)

Po co mi antena Wi-Fi skoro mam liveboxa podłączonego do kompa przez USB? :|

Ale ja tego liveboxa nie mam 1 raz.. Po prostu zainstalowałem go do nowego kompa i tak się dzieje. Wcześniej było ok. I dodam że przy tym kompie miałem problemy z różnymi innymi modemami od tp... A to instalacja a to traci połączenie..

Połączenie z liveboxem odzyskuję po zresetowaniu modemu lub kompa.. a jedno i drugie chwilę trwa więc robi się to uciążliwe;/

Proszę o więcej rad ;)

Opublikowano

Czyli nie gaśnie dioda tylko traci połączenie? Ja już się przyzwyczaiłem, że gaśnie dioda(i tracę neta) i mam fajny programik. Nazywa się Livebox reconnect pro, włączasz go a on sam restartuje neta i połącza na nowo :) Myślę, że pomogłem, ale nie wiem jak to naprawić na stałe :P

Opublikowano

@UP on zapewne ma tego liveboxa podłączonego do kompa więc po co mu lepsza antena Wi-Fi? :huh:

@Topic miałem to samo, po jakimś czasie samo ustąpiło. Chyba po dwóch dniach. Jeżeli masz dostęp do innego modemu, routera to go podłącz i działaj na nim. Mi ten problem zniknął po2 dniach.

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Buns - pisałem tego posta zanim autor dodał... to co dodał. Zresztą co ma piernik do wiatraka ? Jak działa to działa.

btw. Cwaniak z niego bo zedytował pierwszego posta ale kiedyś się na nim jeszcze odkuje.

Skoro USB to nie dziw się że przerywa. Z tego co gdzieś czytałem, pewien mądry człowiek napisał że w tym przypadku (komputer - livebox) połączenie USB bywa wadliwe. Połącz się lepiej przez skrętkę (kabel z czerwonymi końcówkami). Problem ustąpi jak kac po zimnym piwku.

f.png

Opublikowano

Buns - pisałem tego posta zanim autor dodał... to co dodał. Zresztą co ma piernik do wiatraka ? Jak działa to działa.

btw. Cwaniak z niego bo zedytował pierwszego posta ale kiedyś się na nim jeszcze odkuje.

Skoro USB to nie dziw się że przerywa. Z tego co gdzieś czytałem, pewien mądry człowiek napisał że w tym przypadku (komputer - livebox) połączenie USB bywa wadliwe. Połącz się lepiej przez skrętkę (kabel z czerwonymi końcówkami). Problem ustąpi jak kac po zimnym piwku.

Pomogło :)

Dzieki wielkie. + poleciał

Temat do zamknięcia:P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...