Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informatyk

Hunter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Licz, że z całego systemu którzy złożyli tam podania wyliczyli średnią liczbę pkt., aby dostać się do szkoły to wychodzą takie sumy :) W warszawie w 2010 roku do szkoły nawet po 500pkt. do najlepszej szkoły w Polsce ;)

500pkt? A to przecież maksymalnie można 200. Gubię się! :( Lajtowiec, tłumacz!

Opublikowano

nie Ty się gubisz tylko Lajtowiec ma takie pojęcie.

Max jest 200pkt. Niektóre szkoły (gł dwujęzyczne) robią testy z języków i doliczają do ogólej liczby punktów. A wynik 190 jest praktycznie nie możliwy tzn. można mieć te 185-190 ale to są naprawdę jakieś jednostki, większość to po prostu laureaci = 200pkt

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Max jest 200pkt. Niektóre szkoły (gł dwujęzyczne) robią testy z języków i doliczają do ogólej liczby punktów. A wynik 190 jest praktycznie nie możliwy tzn. można mieć te 185-190 ale to są naprawdę jakieś jednostki, większość to po prostu laureaci = 200pkt

Nie musisz mi tego tłumaczyć, dobrze o tym wiem, chciałem zobaczyć reakcje Lajtowca. :)

Opublikowano

co do punktów, zależy w jakim mieście mieszkasz, jeśli masz małe miasteczko, to nie patrzą na punkty (biorą praktycznie każdego)

co do zarobków, zależy na co pójdziesz, jeśli programista i znajdziesz pracę w dobrej firmie, możesz zbijać sporo kasy, zrobisz własną grę/ program, także możesz sporo zarobić.

jeśli pójdziesz na aplikacje internetowe, możesz zarobić więcej i szybciej, np. robisz jakieś szablony, wystawiasz na allegro, zmieniasz tylko kolorystyke, możesz także zrobić własny oprogramowanie pod fora internetowe, sprzedawać strony, różnego typu CMS'y, ogólnie pracujesz sam dla siebie, nie musisz odprowadzać podatku, bo firmy nie musisz przecież rejestrować itp.

grafik komputerowy ma troszkę gorzej, na pracę często traci kilka dni, musi pamiętać o najdrobniejszym szczególe, prace mogą zostać oddane do poprawki, zmiana planów, oraz najważniejsze jest to że musi mieć oryginalne oprogramowanie.

Lenart

II klasa Technikum Informatycznego (Aplikacje internetowe)

Opublikowano

To się akurat zgadza, że po Technikum posiadasz papier, ale i tak pierw musisz zdać maturę z zawodu :) Rok temu chciałem wybrać się na Technikum Informatyczne, ale nie udało się, bo zabrakło mi 1 pkt, a przyjmowali od ~120 pkt. Klasa miała mieć 30 osób, a dostało się tylko 12 :) Po liceum możesz iść też na 3 lata do szkoły policealnej na kierunek Informatyki i masz to samo co oni przez 4 lata :) U mnie akurat w mieście najlepsze liceum wymaga 190+ pkt. Ktoś dobrze napisał wyżej, że jak nie masz nic pojęcia o Informatyce itd. to nie pchaj się tam, bo padniesz po I semestrze.

@ czytałem ostatnio jakiś temat gdzieś, albo stronę, że ktoś pytał się o lektury patriotyczne, bo dostali informację od nauczyciela, że związku z katastrofą będzie cała część poświęcona temu. Ma ktoś ten link to poproszę na PW

Z twojego świetnego rozumowania wychodzi:

3 lata liceum

3 lata szkoły policealnej

co daje nam już 6 lat zamiast 4 ( no tak, masz rację, opłaca się )

+5 lat studia

Mmm jedyne 11 lat...

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

http://www.egzaminy.edu.pl/component/option,com_schoolexams/task,progi/Itemid,8/?rok=2010&miejsce=1&option=com_schoolexams&task=progi&Itemid=8&Szukaj=Szukaj

Rok 2010 Warszawa i proszę :) I wiem co gadam, bo mam tam znajomego, który rok temu pisał egzamin ;)

Opublikowano

kurwa ja przepraszam moderatorów/adminów i każdego kogo obrażę, ale jak można być takim kretynem :O litości... idź kolega niech Ci wytłumaczy, bo ja już to zrobiłem

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Po technikum informatycznych będziesz miał technika, czyli w teorii pracę będziesz mógł znaleźć w

ośrodki obliczeniowe,

firmy zajmujące się tworzeniem i eksploatacją oprogramowania komputerowego,

punkty serwisowe,

firmy administrujące sieci komputerowe,

sklepy komputerowe,

dział obsługi informatycznej dowolnego przedsiębiorstwa,

własna działalność gospodarcza w zakresie usług informatyczny

Ale w praktyce bywa różnie, dlatego polecam Ci po technikum iść na politechnikę. Będziesz miał wyższe wykształcenie, tytuł inżyniera, a co za tym idzie łatwiej o pracę i często będzie to bardziej opłacalna praca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...