Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dotyczace "Dedyka"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

odrazu mowie byście mnie nie wysmiali bo sie tylko pytam:D

a więc jak w temacie. moim zdaniem serwer dedykowany to serwer na plikach do serwerow dedykowanych, ale niczym innym się nie rożni. bo serwer dedykowany to inaczej sprzęt wykupiony czyli "dedykowany" nam kupującym. i tu pytanie, czy serwer na takich plikach można postawić na zwyklym kompie? jak juz mowilem dedyk to serwer na sprzęcie dla nas ale niczym sie nie rozni specjalnie. i czy da się taki postawić na drugim komputerze zrobionym specjalnie pod serwer metin2? bezsensowne komentarze beda -

;]

Opublikowano

Ale przecież "dedyka" to kupujesz ale on jest w serwerowni razem z innymi dedykami we Francji/Polsce czy gdzie indziej.

No-hamachi możesz postawić na swoim kompie

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

ja wiem że jest w serwerowni ale czy to ma znaczenie w sesie czy na "dedyku" czy na drugim kompie? czy i tak robi sie go tak samo i tak samo dziala? musze spróbować no-hamachi bo serw robie dla siebie;] a nie wiem czy dedyk nie bedzie lepszy < wiesz na dedyka serwer to jest o tyle lepszy ze na prawie zadnym nie ma bugow z mapkami a i raty sa jak da mnie < hard>;]

;]

Opublikowano

ja wiem że jest w serwerowni ale czy to ma znaczenie w sesie czy na "dedyku" czy na drugim kompie? czy i tak robi sie go tak samo i tak samo dziala? musze spróbować no-hamachi bo serw robie dla siebie;] a nie wiem czy dedyk nie bedzie lepszy < wiesz na dedyka serwer to jest o tyle lepszy ze na prawie zadnym nie ma bugow z mapkami a i raty sa jak da mnie < hard>;]

Ale od tego czy serwer ma bugi czy nie decydują pliki.

Dedyk to tylko komputer z b. szybkim łączem który ma za zadanie utrzymywać Twój serwer on-line 24/7.

Jeżeli serwer ma być tylko dla Ciebie, to jest bez znaczenia czy hamachi czy dedyk czy non-hamachi na Twoim komputerze.

@down

Może ujdzie na najtańszym dedyku.

Opublikowano

no nie calkiem;] bo widzisz serw byl by fakt tylko dla mnie i dla buffa, ale wiesz najwiecej dostepnych plikow jest na serwery hamachi/pvp a ja szukam czegos na hard nawet jak by to mial byc serwer dedykowany. < tzn tak robiony> powiem Ci że szczerze mowiac pytam, gdyz moj problem z serwerem hamachi to to ze pliki sa tylko do pvp i mam problem z bugami mapek;/ a 2 komp nawet dobry wiec serwer tylko dla mnie by smignol;] tylko nie wiem co lepsze no-hamachi czy dedyk? < chodzi mi najbardziej o dostepnosc plikow na serwer hard i brak bugow < wiekszosci>

@up tanszym tzn? wiesz ja myslalem ze na drugim kompie sobie tak zrobie bo na 2 konta najgorszy dedyk bedzie, ale zalezy od ceny itp

@@@@:D edit@@@

mam możliwosc wykupienia serwera dedykowanego "częsci" potrzebnej mi na serwer. i tu moje pytanie jakie musi mieć osiągi by serwer dzialal? bez nowosci itp;] serwer dla max 5 osob;]

to nie chodzi o koszt tylko o "osiagi" bo ja bd mial tylko nie wiem ile musze miec min by pociagnelo mi 2 konta

;]