Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Piston Mod

Carboon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w dzisiejszym toturialu przedstawię wam PISTON MOD. Jest to mod naprawiający zepsute mosty, przeniosi klocki.

WIDEO:

DOWNLOAD

SKAN

dsadsadv.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Zaczynamy !

Po zainstalowaniu najnowszej wersji ModLoader, instalujemy pliki w zip w ten sam sposób, który został zainstalowany ModLoader plików.

Pistons rozszerzy przy zasilaniu Redstone, i wycofać, gdy niezasilanego. W przypadku wprowadzenia, blok będzie twarzą do siebie. Możesz przemodelować je klikając prawym przyciskiem myszy. Pistons będzie apelować bloków przed nimi. Nie będzie apelować podłoża, obsydian, lub innych tłoków. Będą one również nie naciskać więcej niż 16 bloków.

Pistons będzie apelować podmiotów na ich sposób, aby mogły one być wykorzystywane do rakiet. Jeśli piasku lub żwiru jest ku górze przez tłok, będzie latać w powietrzu.

Pistons będzie blokował przepływ wody lub lawy. Będą one również push bloków dodał z innych modów.

Zmiana wartości danych

Były problemy z wartości domyślne dane dla bloków (100 i 101) w konflikcie z innych modów, więc dodałem sposób na zmianę wartości.

Przejdź do katalogu głównego Minecraft (który zawiera bin, zasoby, zapisuje i texturepacks folderów).

Utwórz katalog o nazwie "mody", jeśli nie istnieje.

W tym katalogu utwórz plik o nazwie "pistondv.txt"

Zawartość tego pliku powinna być jedną linię, zawierające wartość danych do bazy tłoka.

Ważne: mod ​​używa wartości należy wprowadzić w pliku i jeden po nim. Na przykład, jeśli "115"w ​​pliku, to mod będzie korzystać 115 do podstawy i 116 dla rozszerzonej części. Po otwarciu ModLoader.txt (w katalogu głównym Minecraft), a następnie pojawi się coś takiego:

INFO: Using the data of 115 and 116 of the piston mod.

LICZE NA +

Sciagniete, i przetlumaczone ze strony: http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?t=247686&f=1032

userbanner.jpg

Carboon is the best!

Pomogłem ?

Licze na add.png

Opublikowano

Achh te translatory... Piston jest dobry ale te komentarze... az mnie boli od czytania :)

@down

Pershing to ze bylo to nic. Wszystkie poprzednie nie działały. [ bylo ich chyba 2 (?) ]

Ja Nie sprawdze ale czekam czy komus zadziala :)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Hehe sprawdze czy zadziała bo większość tych piston co były upnięte nie działały

PS. Piston będzie chyba w 1.6 nie w 1.5 bo spodobało się to team Mojang ;)

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...