Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Błąd Krytyczny Directx Przy Ładowaniu Mapy

restorent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na początku chciałbym przeprosić, że chodzę i pytam się po różnych forach o to samo, ale póki co odpowiedzi nie znalazłem. Oto mój problem:

Witajcie. Od pewnego czasu mam problem z tą grą a mianowicie:

Ostatnio chcąc zagrać, zobaczyłem że steam pobiera aktualizację do MW2 (ważyła ok. 3 mb). Po pobraniu, od razu uruchomiłem CoD'a. Pograłem chwilę i podczas ładowania mapy wywaliło mi że DirectX napotkał na błąd krytyczny i że treść błędu znajduje się w readme. Oczywiście Directowego pliku readme nie było. Przeinstalowałem Directa (tak! udało mi się!). Zadowolony włączyłem, pograłem i znowu to samo. Zdenerwowany przeinstalowałem system i zainstalowałem Directa na nowo (Steam i gry zostały na innej partycji). Ku mojemu zdziwieniu dalej pojawia się ten błąd i to dokładnie co 3 mapę. Nie wiem już jak temu zaradzić. Zaznaczam że to nie ma nic wspólnego ze zgodnością mojej karty (Nvidia 6200 - Wiem, sam się dziwie jakim cudem mi to poszło), ponieważ wcześniej tak nie było. Najdziwiniejsze, że czytałem o takich przypadkach i ludzie mieli to samo. Patrzyłem także u kuzyna, u niego po tym update'cie działa bez zarzutu (Ma dużo lepszy sprzęt). Tak więc proszę Was, pomóżcie mi.

PS.

Proszę nie dawać mi odpowiedzi typu: Reinstall Directa itd.

Sprawdziłem Dxdiag'iem - nie ma żadnych błędów.

Chciałbym tylko dodać, że doinstalowałem .NET framework'a jak radził mi jeden z użytkowników (sprawdzałem wszystkie wersje frameworka i cały czas to samo).

Sam już nie wiem. Czytałem na innych forach że ludzie mieli identyczny problem, i też nie znaleźli rozwiązania. Mam nadzieję że uda mi się znaleźć odpowiedź.

//EDIT

Chciałbym tylko dodać że czasami podczas gry, jeżeli popatrzę się na innego gracza (nie zawsze), FPS'y spadają mi do ok ~2, a gdy popatrzę się w podłogę, wszystko wraca do normy (póki patrzę się w podłogę).

//EDIT

Specjalnie pobrałem zcrackowaną wersję MW2 z odblokowaną konsolą (mam oryginał więc proszę nie zarzucać mi piractwa, chciałem tylko zobaczyć konsolę) i oto co mi wyszło po zmianie mapy i crashu:

To jest ukryta treść, proszę

Jedyne co mnie zaciekawiło to to, że na textury przydzielił sobie tylko 3 MB, zanim ten błąd się pojawił, przydzielał sobie dużo więcej. Może to Wam pomoże bo mi już ręce opadły.

Dziękuję

Pozdrawiam

Chu* mnie to obchodzi kto czego słucha !! Jeba* wasz podział na 98 % i te 2% innych ![/size]

Masz swój styl ? Trzymaj sie go ! I nie papuguj za innymi..... Kto Tak uważa niech wstawi to do swojej sygny !

Nie wytrzymam ... jednak muszę pomagać....

Opublikowano

Tutaj Cię zaskoczę, wszystko na minimum poza texturami które są na automatyczne ustawione ;) Przed chwilą zainstalowałem starsze sterowniki, przy których gra nie fixowała, dopiero po zainstalowaniu nowych się coś stało. Zaraz zdam relację :)

//EDIT

Instalacja starszych sterowników nic nie pomogła, dalej 2 mapy zagram i podczas ładowania 3-ciej wywala błąd...

Chu* mnie to obchodzi kto czego słucha !! Jeba* wasz podział na 98 % i te 2% innych ![/size]

Masz swój styl ? Trzymaj sie go ! I nie papuguj za innymi..... Kto Tak uważa niech wstawi to do swojej sygny !

Nie wytrzymam ... jednak muszę pomagać....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...