Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak Grać Bm?Dla Lomaxmt2 #001 By Gepard

Gepard32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym przekazać wam moją wiedzę o tym jak grać BM. Myślę, że nowi a nawet troszke zaawansowani gracze dowiedzą się wiele ciekawych rzeczy o BM, ponieważ moje doświadczenie w grze tą profesją to ponad 2 lata . Na ten poradnik zdecydowałem się również dlatego, że nawet ostatnio zostałem okradziony ; ) Był to sura BM nick: Gepard i znowu się zdecydowałem na BM'a żeby jeszcze bardziej zgłębić jego wszystkie atuty ; ).Tym razem mój nick to Joanita. Zapraszam do czytania. :D

Dobra... Na początek taki krótki wstęp... Moje poradniki zawsze są dość nietypowe jednak tym razem wpadłem na pomysł aby... Nie skończyć na pierwszej części. Chodzi o to , że w komentarzach pod tym (i jeżeli będzie chcieli) a również innymi poradnikami będziecie pisać pytanie, na które będę odpowiadał w kolejnych częściach poradników. Więc proszę was o komentarze, czy takie coś wam się spodoba, czy mam pisać dalej czy skończyć na 1 poradniku ; ).

Więc ten poradnik będzie bardzo ogólny i baardzo nawiązany do serwera LomaxMT2, ponieważ będę opisywał styl gry właśnie na tym serwerze, dlatego, że na każdym serwerze gra się troszke inaczej.. (są podzielone ze względu na drop,yang itp..) .

Ogólna charakterystyka profesji .

Więc Sura BM to postać nastawiona głównie na PVP co oznacza, że z pewnością będziemy lepiej dawać sobie radę z przeciwnikami myślącymi (jak ja to naywam ; P, choć w niektórych przypadkach trudno się z tym zgodzić..) a trochę gorzej z potworami... Zatem decydując się na tę profesje musimy to wziąć pod uwagę, żeby potem nie być zaskoczony ; p.

Profesja ta ma również wysoko opanowane ataki magiczne ( jeżeli dobrze ułożymy punkty statusu) co za tym idzie lepiej radzi sobie z umiejętnościami magicznymi takimi jak sfera,duch itp.

Punkty statusu i umiejętności.

a)Każdy kto chociaż raz w życiu grał surą BM wie, że podstawą do niego jest wymaksowanie inteligencji. Inteligencja właśnie wpływa na naszą siłę magicznych ataków.

Największy problem stanowi u sury BM wybór między 3 maksowanie czy lepsza jest siła czy zręczność ? Na 2 postaciach próbowałem to testować u jednej wymaksowalem siłę u drugiej zręczność. Wnioski wyciągnęłem takie, że zręczność wpływa na nasze uniki, czyli mniej ciosów przeciwnika w nas trafia. U tej w której wymaksowałem siłę miałem (choć nie wiele) większe ataki z tzw. "łapy"

Więc to co wymaksujecie na 3 miejscu zostawiam wam do waszej dyspozycji ; ). Zręczność na początek troche zmniejszy obrażenia które będą wam zadawane a siłę i tak sobie później wymaksujecie.

Proponuje takie kombinacje

1.(Domyślne) Max. Int -> Max. Wit -> Max. Zre -> Max. Siła

2. Max. Int -> Max. Wit -> Max. Siła -> Max. Zre

b)Co do umiejętności..

Myślę, że większych problemów nie ma, ponieważ na tym serwerze szybko się wbija 85 bodajże lvl i wtedy już mamy 5 skilli na M możemy je wbijać jak chcemy jednak ja proponuje tak:

Ochronka - [uzasadnienie] Daje nam troche defa i zmniejsza obrażenia przy expie na początek się przydaje.

|

v

Ogniste uderzenie - [uzasadnienie] Jest to atak rozpryskowy co oznacza, że jeśli będzie za dużo potworków możemy zsiąść z konia i uderzyć wtedy one "odlecą" my będziemy mieli czas na regeneracje pż.

|

v

Sfera

|

v

Ognisty duch

|

v

Mroczne Uderzenie

|

v

Duchowy Cios

Jak dobrze zacząć grę?

Na początku musimy uzbierać troszkę yang, żeby kupić sobie fms (ew. kilka, żeby zdobyć lepsze średnie)

UWAGA.! JAK NAJSZYBCIEJ NALEŻY KUPIĆ SOBIE HWANG. Dlaczego ? Choć możemy założyć go dopiero na 70 lvlu to bez niego raczej nie poexpimy później w v2 daje on nam aż 750 obrony!!

Zbieram przy okazji również na broń epicką (wystarczy nam +0 i tak ma dość duże dmg) Jeżeli starczy nam yang kupujemy sobie Wzmocnienie przedmiotu (2-4kk) i Zaczarowanie przedmiotu (2-4kk)

pozwoli nam to na zmianę i dodanie bonów ;)

Myślę, że jeżeli już to będziemy mieli dobry a nawet znakomity start mamy zapewniony ;) Ceny bo zapomniałem przy przedmiotach :D

Hwang:

Zależy od profesji ale jako, że to poradnik o surze to dla sury kosztuje to około 8-15kk.

Broń epicka: +0 kupicie 2-6kk.

Fms+7: w sklepie po 20k ; ).

Zmiany bonów czyli Wzmocnienie i Zaczarowanie przedmiotu 2-4kk czasami nawet 1,5kk ; ) ale przygotujcie się na troche więcej.

Czyli podsumowując będzie potrzebowali około 25-30kk

(Jeżeli będziecie chcieli bony opiszę wam w następnym poradniku. Czy chcecie piszcie w komentarzach)

Gdzie expić?

Bardzo ogólnie w tym poradniku:

18-45 M2

45-70 V1

70-80 V2

80-(90-95) - Atlantyda V1

95- (100-105) Atlantyda V2 (Najlepiej ziny) UWAGA! W AV2 im mniej defa tym lepiej :D!

105+ Proponuje V3 Atlantydy Kupujecie sm za 6 zł. dostajecie 600sm i kupujecie krwisty kamień tak można się dostać do AV3 (Kamień kosztuje 500 sm)

Jak zarobić kase?

Dropiąc i sprzedając bodzie (1-2,5kk)

AV3 drop z metków przekazujecie do dozo odbieracie 2 postacią i sprzedajecie. Ja osobiście bronie sprzedaje po 3kk ładnie schodzą. Zmiany bonów po 2kk Smocze eq 20-30kk

To chyba wszystko co chciałem wam pierwszej części przekazać. Jak już pisałem proszę zadawajcie pytania i powiedzcie w komentarzach czy chcecie dalsze części poradników

Pozdrawiam Gepard ( W grze Joanita)

PS.

Jeszcze jedno. Proszę nie miejcie do mnie pretensji że jest tak kolorowo i nie minusujcie mnie za to. Po prostu tak lubie : ) Myślę, że jest nawet trochę bardziej przejrzyście.

@Edit

Zapomniałem.

PORADNIK JEST W 100% NAPISANY PRZEZ MNIE ! NA MOCY PRAW AUTORSKICH ZASTRZEGAM SOBIE KOPIOWANIE GO BEZ MOJEJ ZGODY!

Gepard.

Lomaxmt2:

Nick: Gepard

Profesja: Sura BM

Gildia: Crusaders

Kraj: Jinno

Level: 132+

Status: Chacked ; /

Nick:Joanita

Profesja:Sura BM

Gildia: Clubers

Level: 142+

Status: Online

,,Nie chce swojego, współczuje cudzym."

Lubie kolorki

Proszę o +

Opublikowano

Dzięki że się zdecydowałeś skomentować alee jeżeli już wszystko przeczytałeś to mój pomysł jest taki żeby zrobić jeszcze kilka takich tutków szczegółowych bardziej i w następnych częściach będę się starał odpowiedzieć na wasze pytania. Pytajcie w komenatrzach i wgl napiszcie mi czy coś takiego będzie się wam podobało : )

Pozdrawiam Gepard.

Lomaxmt2:

Lubie kolorki

Proszę o +

Opublikowano

pisałem, że szczegóły w następnych częściach poradnika powtarzam już 3 raz omg tak trudno czytać ze zrozumieniem?? Prosze pisać woje pytania ja na nie odpowiem w kolejnych częściach i wgl prosze pisać czy chcecie kolejne części poradników

Lomaxmt2:

Lubie kolorki

Proszę o +

Specjalista
Opublikowano

G00D patrząc na twoje posty ty tylko patrzysz jak skrytykować o.O A co do poradnika to się przyda :) Leci +

giphy.gif

Opublikowano

ładnie, oczywiście masz +, i czekam na Twój kolejny poradnik. Jak napiszesz jakie eq mieć na jakim levlu, tp chyba sobie zrobię BM-a ;)

pozdrawiam.

Mam głęboko w d***e, czy dasz mi add.png czy delete.png.

Jeżeli Ci naprawdę pomogłem kliknij w grafikę znajdującą się poniżej.

pajacyk1.jpg

Ciebie to nic nie kosztuje, a możesz pomóc głodnym dzieciom!!!

Opublikowano

Kolego @Up oto uzasadnienie :)

Od 70 lvla możesz założyć hwang wtedy w v2 się łatwiej expi i nie odczuwasz tak ataków potworków, więc prosze nie pisz takich głupich komentarzy... bo to jest żałosne, jak się nie znasz to się nie odzywaj lub bądź w błędzie dalej :)

Pozdrawiam

Lomaxmt2:

Lubie kolorki

Proszę o +

• 4 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...