Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Edycja Mooba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej;]

pisze w tym dziale mam nadzieje ze dobry;]

a więc tak chcialem się dowiedzieć czy da się "edytowac" potworka ale odpoczatku;]

chcialem zrobić by np. wódz orków czy inny boss byl ale także by zrobić jak by jego "kopie" tzn by wodz respil sie jak respi + dodac potworka o innej nazwie takim samym wygladzie innym dropie wystepowaniu hp i dmg zadawanym? pytam gdyż na serwer bez atlantydy chcialem < sam wymyslilem;p> dać np wodza orkow pod nazwą np "zabijaka" na lv 91 dmg jak pajaki z v2 itp;] takie dodatki porobić czy ma ktoś do tego tuta? bo szukalem a nie znalazlem;/

;]

Opublikowano

szukam tego samego co ty...

już próbowałem dziesiątki razy na różne sposoby zrobić kopie wodza orków, psów :D nadając im inne id i wartości, żeby je wrzucić do v3 lochu pająków, ale do tej pory mi się nie udało :(

dołączam się do prośby up

@edit

posiedziałem pomyślalem :D

gdzieś przeczytałem, że np, plik monster obsługuje ID do ileś tam, a więc wódz orków nie działał mi pod id 2700, ale działa pod 196.

W navicacie ID 195-299 powinny być wolne, więc jak chcesz dodać wodza to dodaj w navicacie na id między 195-299, a następnie w npclist.txt

dodaj np.

195[TAB]orc_lord

powinno śmigać :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...