Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modem Huawei- Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Więc tak mam problem z modem HUAWEI z iPlusa.Gdyż modem może łapać tą sieć zwaną HSDPA (najszybsza w tym modemie).I usłyszałem że w małych miastach może tej sieci nie łapać czyli u mnie.Ale rzecz w tym że tą sieć normlanie łapie jak przeglądam strony tylko że po chwili wygasa i jak znowu włącze strone to sie pojawia itd.I teraz chciałbym pobrać plik który zajmuję 809 mb.Na początku ściągania ta sieć sie włancza ale po chwili spada i juz sie nie pojawia gdyż ciągle po tej jest 3G(wolna sieć ;d)Czym to jest spowodowane i czy można temu zaradzić bo chce sciągnąć ten plik gdyż z siecią HSPDA dlugosc to 4h a z siecią 3G 16h... jest różnica ;d

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!

Opublikowano

poszukaj miejsca gdzie masz najsilniejszy sygnał , dołóż jakieś przedłużacze na usb czy po prostu podepnij zewnętrzną antene do modemu i wystaw za okno czy w miejsce najsilniejszego sygnału sieci

nie wiem jak twój ale mój e122 ma wyjście do anteny zaraz koło karty pamięci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak taka antena poprawi parametry. Kosztuje około 100zł ?

A spowodowane jest to tym, że jesteś za daleko od nadajnika.

Co można poradzić ? Kupić antenę. Albo poczekaj na lepszą pogodę :) Przez te wiatry teraz radiówki szaleją.

f.png

Opublikowano

taa, mnie szlak trafia jak przeglądam stronki i zmienia się ciągle zakres odbioru, doidka co chwile przełącza się z niebieskiej na zieloną ( HSDPA na GPRS/UMTS ale to już tylko zależne od nadajników twojej sieci w okolicy )

na HSDPA spokojnie idzie ok 500 kb/s , na innych jak jest 30-40 kb/s to jest świetnie :) , ale tak śerdnio przy naszych nadajnikach wyciąga 10-20 kb/s

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png