Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jestem tu nowy więc od razu się przywitam. Mianowicie mam problem z lagami w minecrafcie jak wiele osób z tym, że problem występuje tylko u mnie (z trzech osób ). Przykładowo gdy wbijam do któregoś z kumpli na serwer (hamachi) to:

Po 1. Muszę niszczyć skałę albo ziemie po parę razy zanim coś wypadnie bo co chwile się respawnuje (z dala od respawnu).

Po 2. Gdy cokolwiek napiszę widzę to w konsoli dopiero po ok. 10-20 sekundach lub czasami nawet do 30 sekund.

Po 3. Chwilę po wbiciu na serwer spadam w dół czasami czas ładowania mapy wynosi nawet do 10 minut (a potem i tak lagi).

Po 4. Zauważyłem, że gdy wciskam ESC to można powiedzieć, że lagi w magiczny sposób "znikają" widzę bardzo dobrze (z dokładnością do 0.5 sekundy co robią moi kompani).

Ponadto gdy Ja założę serwa jestem jedyną osobą która ma lagi... Czyli nawet na swoim serwerze mam lagi... kiedy napiszę coś w grze w konsoli serwera wyskakuje mi ta wiadomość odrazu pozostałym również a na moim kliencie widnieje ona po ok. 30 sekundach... Mam łącze 2Mb download i 256 KB upload (jakoś tak +/-) mimo to serwer który zakładam nie laguje (przy 3 graczach online i poza moją osobą oczywiście). Mam 3 GB ram, procek sempron 2500+ 1.8 GHZ (trochę słabo ale na singlu chula powyzej 100FPS)... Nie wiem już co o tym myśleć nakombinowałem strasznie... Ściągałem już wersje 1.3 "Lag free", różne różniste serwery bukkit, oficjalny itp. Nie próbowałem wprawdzie modów i pluginów do serwa ale szczerze wątpię w ich prawdziwość... Możliwe, że ktoś będzie w stanie mi pomóc... Jeśli do końca tego tygodnia nie uwolnię się od lagów w Minecrafcie to zrobię formata i zobaczę czy to coś pomoże... Z góry dziękuje za pomoc.

P.s Po wielu próbach zmianach itp. Doszedłem do momentu w którym przez pierwsze 20 minut gry nie ma lagów w ogóle na moim serwie (Działa bez hamachi) ale czy siedzimy w miejscu, czy biegamy po mapie i tak po około 20 minutach zaczynają się lagi i koniec... Restarty kompa nic nie dają.... Może podrzuci ktoś jakieś dobre pliki serwerowe bo ja już dziesiątki przeszukałem i jak narazie obecny stan jest najlepszy... Acha i jak już wcześniej pisałem mam 256 kilobitów uploadu ale z tego co widze do gry w 3 osoby w zupełności wystarcza, przynajmniej przez pierwsze 20 min ^^ Cała sytuacja zmienia się po około 2 godzinach i nawet mapy nie trzeba zmieniać bo nie laguje... Nie mam już pojęcia co to może być wpadłem na myśl, że może to pliki serwera... Dlatego proszę aby mi ktoś takowe jak najlepsze podrzucił. Pozdrawiam BuczoZPolski.

P.s 2 O co chodzi dokładnie z Level seed tzn. Co to jest ^^ Na myśl mi przychodzi jedynie, że może to być jakiś kod/numer/nazwa z której generowana będzie mapa. Czy mogło by to pomóc w zmniejszeniu lagów??