Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Metin2 Na Laptopie Nie Da Się Grać..

Goldiebwoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !.

Dostałem laptopa, jest on w 100% nowiutki, po instalacji Metina 2 wszedłem i co zobaczyłem ? Jedną wielką ścine ! Nie wiem czemu tak się dzieje, ustawienie priorytetu na wysoki nic nie daje, piszcie jakieś w miare normalne porady..

Komputer zawiera Windows 7 i w miare dobrą specyfikacje sprzętu bo chodzą na niej niektóre nowości bez przycinek.

Za pomoc będą +

Pozdrawiam :).

P.S Nie piszcie żeby przeczyścić laptopa jakimiś programami bo po co skoro on jest nowy ? -,-

P.S2 I jeżeli będą jakieś porady to Kid ma nie zamykać i nie pisać 'wyjaśnione' bo w mojej sytuacji może to być dalej nie wyjaśnione a drugiego tematu nie będę zakładał .. ;s

Opublikowano

Spróbuj w grze wejść w opcje systemowe -> Grafika i tam masz CPU i coś innego. Wybierz tą drugą opcje (którą nie masz zaznaczoną)

Lub:

Zmień rozdzielczość / albo np. z 32pp na 16pp

­

Opublikowano

Lagi w tym sensie że słaby net ? NIE!. Gra pod względem internetu chodzi dobrze, ścina mi się sama gra i mam tak 10-15 FPS..

Parametry komputera:

Proc: Pentium Dual Core CPU T4500 @ 2.30GHz

Ram: 4GB (Dostępne 3.. Wiadomo jak to 7 . ^^)

Karta graficzna: Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family ( Wtf ? Co to za karta ? ;x)

To tyle.

Opublikowano

UP@

Poczytaj wyżej, napisałem parametry i inne takie rzeczy. Sterowników żadnych raczej nie będę instalować, bo tego laptopa mam od firmy.

I gdyby mi się przegrzewał to by mi nie chodziły lepsze graficznie gry od Metina !

Opublikowano

Podaj mi rozdzielczość Twojego monitora i sprawdź czy w opakowaniach związanych z komputerem masz sterowniki karty graficznej.

Powiedz co się dokładnie dzieję, wyłącza się komputer? jest czarne tło? czy co?

Opublikowano

Metin chodzi tylko po prostu się zacina tak jak byś włączył na słabym sprzęcie GTA 4. Rozdzielczość czy wielkość ? 15.6 cala. A w komputerze ustawione jest 1340 na ileś tam.

Opublikowano

Chyba już wiem, na początku pobierz wszystkie sterowniki ze strony producenta kart graficznej, która jest na laptopie.

Następnie wejdź w folder z Metinem do aplikacji: config. Potem zmień Resolution na 800 x 600 16bb lub 800 x 600 32bb - zależnie od tego ile masz bit.

Opublikowano

Też mam laptopa i też grafe z Intela to najgorszy syf jaki może być, mam w niej 256 pamięci i też mam podobne problemy.

Moim zdaniem ta grafika wszystko psuje, a w laptopach nie da się wymieniać części więc kaszana :P Graj na PC jeśli takowy posiadasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...