Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dodam, że jestem ZUPEŁNIE nowy. Ogólnie ze mnie żółtodziób.

Chcę, aby ktoś wprowadził mnie nieco w świat Tibii. Wytłumaczył jakie klasy w czym są najlepsze itp. Ogólnie chcę wiedzieć gdzie można expić, jakie są podstawowe questy, poznać mniej więcej świat Tibii. Proszę o pisanie w tym temacie, bądź na PW.

Obecnie zalogowałem się na OTS Telania.net. Jeżeli ktoś zna lepszy bądź może mi coś o nich opowiedzieć to też proszę pisać. Pozdrawiam.

mikepolak_32555_11.png

mikepolak jest tylko JEDEN!

http://youtube.com/user/mikepolak

I wanna play a game.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie przekonujecie go do gry,,,

@exgunner taki z Ciebie kozak to sobie wyobraź tibie 3D jak się tak prujesz...

Dobra rozpiszę się trochę :D.

Tibia Gra MMORPG z grafiką 2D, według mnie najlepsza gra...

Powstała ona w 1997 roku [beta] w 2002 została wydana jako tibia.com. Ma bardzo duży arsenał tak jak exgunner wspomniał map, bossów, mobów ,broni.

Startujesz na wyspie rookgaard gdzie zaczynasz swą przygodę, twoim zadaniem jest wbić 8 level.

Po wbiciu 8 levela kierujesz się na północ od miejsca w którym startowałeś... po czym na górze i do statuy...

Wybierasz sobie klasę postaci:

Knight : Z polskiego rycerz walczy on Mieczami,Toporami,Maczugami... Masz 3 skille do wyboru, jeżeli zaczynasz grę nie proponuję knighta tylko inną klasę, o tym później.

Palladin : Z polskiego łucznik walczy on jedynie z łuki i oszczepów, kiedyś po rzucaniu oczepem[spearem] upadało na Ziemie, teraz jednak jest łatwiej i możesz oddać kilka naście strzałów, ale oszczep przepada, strzały wiadomo znikają po strzeleniu.

Druid : z polskiego druid :D jest on czarodziejem który walczy Różdżką, preferuje Ci go zrobić na początek dlatego że się dobrze expi..

Sorcerer : z polskiego magik walczy on wandami czyli to samo co Różdżka... Nie różni się wieloma szczegółami od druida, tyle że nie ma umiejetności uleczania kolegów.

Proponuję grać na realu nie na otsach... na realu masz duży wybór serwerów...

Serwer PvP : serwer na którym gracze mogą z sobą walczyć...

Serwer Non PvP : serwer na którym gracze absolutnie nie mogą z sobą walczyć.

Serwer Pvp Enfo : serwer dla wielbicieli wojen, bo zabiciu gracza dostajesz exp, taki jak on traci to dedzie.

To tyle mam nadzieje że pomogłem :).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do pk najlepszy ed/ms/rp

Do blokowanie potworkow , bossow najlepszy jest ek.

Jak chcesz dowiedziec się wiecej to wejdz na Tibia-Wiki , tam masz wszystko.

Eq , questy , czary , opis profesji itd....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...