Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę O Poprawnego Klienta Oraz Serwerek W Wersji 1.4_01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mógłbym prosić kogoś z was o podanie lokalizacji do klienta gry oraz serwerka w wersji 1.4_01??

Otóż chciałbym uruchomić serwerek, tej gry i pobawić się trochę na nim ze znajomymi:

- Może być to opis serwera z Hamachi lub bez

- Zależy mi aby ktoś z zewnątrz mógł się jakoś z moim serwerem łączyć

- Mam stałe publiczne ip

- Nie posiadam routera

Proszę o podanie jakiś lokalizacji, opisów, itp

Otóż próbowałem już różne sposoby, z plików i opisów znalezionych na internecie łączę się ze swoim serwerem tylko z komputera na którym on stoi poprzez adres 127.0.0.1 inne ip nie działają.... z innych komputerów nie mogę się już połączyć z Hamachi i bez niego.....

Proszę o pomoc, z góry dziękuję :rolleyes:

Opublikowano

Naciśnij R+(znaczek windowsa nie wiem jak on się nazywa ;D ) i wpisz %appdata% następnie wejdź w .minecraft i tam masz folder (chyba o to ci chodziło ) ;D Co do serwa wchodzisz tu

To jest ukryta treść, proszę

i pobierasz plik minecraft_server.jar jest on na końcu strony kliknij na tą nazwe. Jak skonfigurować serwa masz np. na YT

Pamiętaj nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, następnie pokona doświadczeniem!!!

Zbieram - , a tak naprawdę to +

Opublikowano

No ok, powiedzmy, że mam i serwer i klienta, włączam serwerek i mogę się z nim połączyć poprzez adres 127.0.0.1 na tym samym komputerze, z innego komputera nie działa już łączenie się przez moje IP zewnętrzne bądź przez IP z Hamachi, więc proszę o jakieś porady.

EDIT: Już sobie poradziłem, problemem jest mój Nod23 Smart Security w zaporze osobistej programu muszę dodać wyjątek dla serwera.