Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam problem i to ogromny.

Półtora miesiąca temu zakupiłem dedyka za 200zł/mc na Debianie ( LINUX ) i stworzyłem serwer MineCraft.

Wszystko było pięknie, serwer ładnie się rozwijał, aż tu nagle update Minecrafta na 1.4!

Od razu spam "czemu serwer nie działa" itp. Na szczęście szybko uploadneli Bukkita na aktualną wersję i spoko.

Tu się okazuje, że żaden plugin nie działa, nawet Permissions po wrzuceniu nowego bukkita.

Szukałem, szukałem i znalazłem u was na forum paczki pluginów. W takim razie od razu wrzuciłem i resnąłem serwer...

Jednak pluginy dalej nie działały i zacząłem się zastanawiać czy te paczki nie były przypadkiem Only Windows.

Teraz siedzę bezradnie czekając na jakieś dobre newsy.

Proszę was o pomoc. Piszcie jeśli sądzicie, że mam jakieś błędy i znacie rozwiązanie. A jeśli jesteście pewni, że dana paczka pluginów, którą posiadacie jest na Linuxa to ją podrzućcie. Będę bardzo wdzięczny.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Daj na pw, numer gadu. Postaram się pomóc.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Otóż mam problem i to ogromny.

Półtora miesiąca temu zakupiłem dedyka za 200zł/mc na Debianie ( LINUX ) i stworzyłem serwer MineCraft.

Wszystko było pięknie, serwer ładnie się rozwijał, aż tu nagle update Minecrafta na 1.4!

Od razu spam "czemu serwer nie działa" itp. Na szczęście szybko uploadneli Bukkita na aktualną wersję i spoko.

Tu się okazuje, że żaden plugin nie działa, nawet Permissions po wrzuceniu nowego bukkita.

Szukałem, szukałem i znalazłem u was na forum paczki pluginów. W takim razie od razu wrzuciłem i resnąłem serwer...

Jednak pluginy dalej nie działały i zacząłem się zastanawiać czy te paczki nie były przypadkiem Only Windows.

Teraz siedzę bezradnie czekając na jakieś dobre newsy.

Proszę was o pomoc. Piszcie jeśli sądzicie, że mam jakieś błędy i znacie rozwiązanie. A jeśli jesteście pewni, że dana paczka pluginów, którą posiadacie jest na Linuxa to ją podrzućcie. Będę bardzo wdzięczny.

Ta paczka jest tylko na windowsa. Na linuxa jeszcze nie widziałem.

dalailama986.png

7987.gif

9209.jpg7650.gif

7490.pngsabaton_userbar_01.png8983.jpg

Opublikowano

Gówno prawda, wszyscy dużo wiecie. Miałem dedyka , i będe miał " Linux , debian " , Craftbukkit, praktycznie każdy jest na windowsa, działa On wszędzie. >>..<<.

Masz jakiś problem, którego Sam nie rozwiąże, i teraz wysyłam Cię do " Plików serwerowych , edyt. przez NismonS'a, wgraj je i zobacz.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Z tego co zauważyłem, to jego pliki są windowsowe.

Nie chcę mieć żadnych błędów. :/

Np. w folderze lib jest tzw win-x86.lib Te pliki ogólnie odpowiadają za bazy danych itd. To znaczy, że są b. ważne, a windowsowe nie pójdą....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png