Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Admina

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pliku server.properties ip= pozostawiasz puste i odpalasz serwer

w kliencie gry jako adres wpisujesz localhost i musi się połączyć bo wtedy jest komunikacja wewnętrzna.

Lub

Użyj hamchi w pliku server.properties dajesz swoje ip z hamachi i w kliencie tak samo dajesz swoje ip z hamachi i tez musi się połączyć.

Twoim problemem jest na pewno wewnętrzne/zmienne ip.

mcspeed

Opublikowano

... -.-

W server properties ustaw IP przypisane Tobie przez router, wejdź w CMD i wpisz ipconfig i wyświetli się np. 192.168.0.199

Port 25565? Zobacz czy coś go nie blokuje na routerze, albo zmień na inny i spróbuj.

Inni przez zew. IP mają wchodzić.

Daj znać :P

Gość Mounthains
Opublikowano

Jako iż ostatnio wyszło update 1.4 to jeśli masz serwer na beta 1.2 czy tam alpha to nie połączysz się z serwerem na minecraft 1.4 ...wiem bo sam tak miałem:)

Jeśli podziała to zdjąłbyś trochu warnów:D

Tobie zdejmuje warna, bo zgadleś ;)

Teraz drugi problem. Ściągnąłem jakies pliki serwerowe do 1.4, ale teraz mi wyskakuje taki bląd:

60330151342947074384.png

Gość Mounthains
Opublikowano

Wejdź w plugins i znajdź "whitelist" . W środku będą 2 pliki otwierasz jeden za pomocą notatnika i wpisujesz swój nick

Thx. Działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...