Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Admina

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mounthains
Opublikowano

15398762580642041758.jpg

IP mam poprawne, w ustawieniach serwera także jest ok. Pojawiło się to znienacka i nie wiem co robić. Jak ktoś mi to zrobi i bedzie miał warna, to mu zdejmę w nagrodę

Opublikowano

No to mi możesz zdiąć :D

A więc tak to jest chyba jakiś problem z serwerem ponieważ też mi tak pisze wczoraj jak była ta akcja z CraftBook to każdy tak miał.

Odczekaj troche i wejdz na serwer .

@edit:

Ja podłączam się zawsze minecraft.mpcforum.pl

WIELKI KONKURS ! DO WYGRANIA BARDZO ŁADNE NAGRODY !

KLIKNIJ, A SIĘ DOWIESZ CO I JAK !

Gość Mounthains
Opublikowano

No to mi możesz zdiąć :D

A więc tak to jest chyba jakiś problem z serwerem ponieważ też mi tak pisze wczoraj jak była ta akcja z CraftBook to każdy tak miał.

Odczekaj troche i wejdz na serwer .

Mam to od tygodnia ;)

Jakim ip się podłaczasz do serwa ?

Normalnym od routera

Gość Mounthains
Opublikowano

Moun zaloguj się na tym IP:188.165.196.87 do MineCraft

Nie działa

łącz się przez localhost jeżeli sam grasz;)

Nie działa

Opublikowano

Ściągnij sobie to i spróbuj przez tego klienta się zalogować i potem po prostu jak zadziała przeżuć mody,txt,savy

http://www.speedyshare.com/files/27605349/MineCraft_by_Siano000.rar

WIELKI KONKURS ! DO WYGRANIA BARDZO ŁADNE NAGRODY !

KLIKNIJ, A SIĘ DOWIESZ CO I JAK !

Gość Mounthains
Opublikowano

Ściągnij sobie to i spróbuj przez tego klienta się zalogować i potem po prostu jak zadziała przeżuć mody,txt,savy

http://www.speedyshare.com/files/27605349/MineCraft_by_Siano000.rar

Serwer mam na becie

Gość Mounthains
Opublikowano

Mounthains Gdy włączasz MineCraft jesteś na profilu Administratora komputera ?

Tak ;)

Gość Mounthains
Opublikowano

Jasne ;). Grałem już z bratem itp. Dopiero jak zrobiliśmy sobie tydzień przerwy ten błąd się pojawił

Opublikowano

hmmm connection refused czyli tak jak by coś przerywa ci połączenie z serwerem ... hmmm miałem ten problem ale za nic nie pamiętam jak to rozwiązać...

18706.png
Opublikowano

reset kompa reinstal minecraft lub server off jest ale nie jest bo jestem na nim

a to twój serv ?

jak tak to go pierw włącz.

Możliwe że twój antywirus/firewall/router blokuje niektóre porty i zabrania łączenia się z innymi sieciami .

Możliwe też jest że jeżeli server stoi na hamachi to się do hamachi nie podłączyłeś i dlatego masz ten błąd

Opublikowano

Jako iż ostatnio wyszło update 1.4 to jeśli masz serwer na beta 1.2 czy tam alpha to nie połączysz się z serwerem na minecraft 1.4 ...wiem bo sam tak miałem:)

Jeśli podziała to zdjąłbyś trochu warnów:D

Opublikowano

Szczerze mówiąc sam miałem podobne problemy. W moim przypadku zawsze (ZAWSZE) pomagał restart komputera. Problem pojawiał się coraz rzadziej gdy aktualizowałem serwer na nowsze wersje (korzystam z bukkita). Obecnie nie mam już tego problemu, bo postawiłem serwer w serwerowni :)

Pomogłem ? Licze na + :)

sygna0404.jpg

Opublikowano

Skoro tydzień temu działało, to musi być przez ten update do wersji 1.4.

Pewnie ci się updatowalo i jeżeli masz serwa na 1.2 itp, musisz przez niego się połączyć. Przez 1.4 nie da się połączyć, sam tak miałem

;)

Opublikowano

rozumiem, że jeśli temat nie znajduje się w forum serwera mpc, to dotyczy on twojego serwera na localhoście.

otóż jest taki problem: nie można* postawić serwera na localhoście i móc grać na nim z kolegami. ja osobiście używam dwóch komputerów. oczywiście możesz skorzystać z hamachi.

* czytałem, że można zrobić jakiś myk, i zadziała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...