Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Mucyka Zmienia Człowieka

danielhinz

Czy muzyka zmienia człowieka?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy muzyka zmienia cz?owieka?

• Tak
      25
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem jedno, zmienia nastrój... więc chyba się zalicza do zmieniania człowieka jestem na TAK :)

Sam osobiście żadną muzyka nie pogardzę.

1329228482-U118767.png

Opublikowano

jak bylem mlody siedzialem pod blokiem na lawce i bylem dres +hip hop

Potem poznalem ludzi reegae siedzialem z nimi i calkiem sie zmienilem przez ta muzyke.

Oczywiscie ze zmienia i ksztaltuje czlowieka:)

s0vgbq.png

userbarkopiasz8.png

Opublikowano

Zmienia ^^

I to jak...

Kiedyś słuchałem techno, club.

jak zacząłem słuchać Reggae i Hip Hop to zmieniłem się jak to moi kumple mówią "Wtf o.O".

Także jak najbardziej na tak^^

Oczywiście jeśli chodzi o zmianę psychiczną, bo w fizycznej to raczej nie robi różnicy ^^

Opublikowano

To zależy dla kogo.

Jeden człowiek przyjmie piosenkę na serio i będzie się tym przejmować.

Drugi będzie tylko słuchał jej bo jest fajna i nie będzie się zastanawiał o czym jest ^^

1375207970-U250359.png

Opublikowano

Jasne, że zmienia.

Ja wcześniej słuchałem np. popu, takich lekkich piosenek, może trochę dla dziewczyn (niektóre)

Później zacząłem słuchać rocka, i dzięki niemu dojrzałem psychicznie. Jestem z tego 100% zadowolony.

Teraz jak się spojrzę w lustro, patrząc wstecz... to nie wierzę sam, że aż tak muzyka potrafiła ze mną zrobić coś do czego sam bym nie doszedł.

Pozdrawiam.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

A ja jestem jak większośc na tak :) . Zmienia i to sporo... Kiedyś miałam ostro najeb*ne w bani słuchałam rock'a , metalu itd...(Tu zaczęły się zmiany w wyglądzie,styl ubierania ...)Później techno ,hardstyle... w sumie bez zmian... Obecnie Hip-hop,Rap,Reggae i inne tego typu :) (A teraz w sumie też zmiana wyglądu i wyszłam z dołka w którym byłam :P )

TAK WIĘC MUZYKA MOŻE ZMIENIC CZŁOWIEKA!!

:D

zmianah.png

Opublikowano

Jebać metal punk i inne tego typu ścierwo słuchajcie Reggae

Jebać reggae... Osoby które słuchają reggae to takie lamusy z brudnymi włosami :] reggae, pop itp. to muzyka dla ludzi którzy nie mają prawdziwego charakteru.. Oczywiście każdy ma prawo wyboru więc do niczego nie zmuszam

tCGj4L.png

Opublikowano

Moim zdaniem muzyka zmienia człowieka. Ktoś kto słucha PTP , Firmy to taki hmm ... JP i Dress ( a przy policji pokorny piesek ;) ) a ten co słucha Reggae, Popu i ew. Disco Polo to według mnie spokojny i opanowany człowiek bo nie jest JP na 100 % ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Muzyka nie zmienia człowieka, bo człowiek wybiera muzyke, co się wyklucza. Tak więc wszystko zależy od charakteru i podejścia danej osoby, czasami od otoczenia.

To charakter odzwierciedla muzyke, a nie muzyka charakter.

Opublikowano

Oczywiście że muzyka nie zmienia człowieka.

Przecież to my mamy nad nią władzę , my wybieramy czego mamy słuchać i ona ma się przystosować do nas. :)

Opublikowano

Myślę, że zmienia ale muzyka a nie mucyka . Niektórzy słuchają hip-hopu bo myślą że będą lepsi czy coś w tym rodzaju . A później 20 lat mają tylko podstawówkę i piszą wszędzie JP , JP 100% ...

Opublikowano

U mnie było odwrotnie. Strzeliłem sobie browara to teraz mogę filozofować.

Jak zaczalem poważnie podchodzić do związku z kobietą, uczyć się i przestałem melanżować zmienily sie prorytety. Od brzmień House, ElectroHouse i melanżowych kawałków przesiadłem się na poważniejsze wersy TegoTypa i dawać w ucho więcej kawałków Johna Mayera, Aerosmith itp itd. Poszukuje teraz innych przesłań, dostałem kilka cennych lekcji od życia i przekonałem się że pewne idee z młodszych lat to tylko bujdy. Szukam treści szczerej, życiowej, opartej na faktach. Nie chce pustego umc umc umc (chociaż i tak czasem dla relaksu zapodam coś z tej przedziałki) nawijaniu o ostrych imprezach czy przekraczaniu granic. Życie jest jakie jest.

Muzyka towarzyszy mi od najmłodszych lat (pewnie geny po starym - muzyku) i towrzyszyć będzie to nigdy się nie zmieni. To coś co moim zdaniem jedynie pogłębia doznania i emocje a nie coś co je kształtuje.

Nie wiem czy ktoś skumał moje przesłanie, ale spoko. Miłego wieczoru melomani.

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...