Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor I Pasta Przewodząca.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam do was pytanie dot. procesora. Ostatnio musiałem wyciągnąć procesor ze starego komputera. Po ok 3 min włożyłem go znowu. Wiem że powinno się smarować wejście procesora pastą przewodzącą ale ja takowej nie posiadam a do Krakowa nie pojadę specjalnie po nią. Czy mogę spokojnie włączyć tamten komputer bez obawy że coś nie zadziała ? Czy konieczne jest smarowanie wejścia pastą ?

Opublikowano

Jeżeli nie zeskrobałeś jej to nie powinno być problemu. Jeżeli ten procesor jest AMD to raczej nie włączaj, stare modele nie miały zabezpieczeń przed przegrzaniem.

RAsfepN.png
Opublikowano

To jest procek Intela. Nie pamiętam modelu ale to jeden z nowszych. Pasty nei zeskrobałem, ani żadna "stopka" procesora nie została zniekształcona. W tym kompie z którego pisze mam AMD Athlona.

Opublikowano

ewentualnie na jakiś czas możesz pastą do zębów posmarować nie grubą warstwę i zwykłą a nie z jakimiś granulkami itp

Opublikowano

brawo za głupi pomysł , pasta wyschnie i momentalnie spali się procek bo nie będzie kontaktu z radiatorem.

pasta polepsza kontakt z radiatorem i ułatwia odprowadzanie ciepła !

lepiej wyczyścić na gładko powierzchnie radiatora i procesora, Intel ma płytke metalową od góry o dużej powierzchni to nie powinno sprawić problemu założenie tylko radiatora bez pasty , która możesz dodać później

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Koks is back?

Z tym zostawianiem to bym się wahał. Nie wiadomo w jakim stanie jest to co tam jest :)

Zdajesz sobie sprawę że prędzej czy później będziesz musiał przesmarować (z naciskiem na prędzej).

f.png

Opublikowano

Nie no to, to wiem że będę musiał posmarować pastą. Ale w Poniedziałek jadę do szkoły to spokojnie kupię sobie pastę w sklepie.

Komp działa, dzięki za pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...