Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Web] Szukasz Dobrego Serweru Vps?

Konkretny

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

Tak robię razem z kolegą :D

Owszem, ale tylko przez jakiś czas będę miał serwer vps

Jak się dorobię to zmieniam na mocnego dedyka :)

Opublikowano

a tak mniej więcej ile dałeś za tego vps ??

CENA PLISS

@edit opłaca sie na tym stawiac serwer ??

SeedVPS 100

Procesor: Intel Bi Xeon E5504 8x 2.00+ GHz

RAM: 24GB

HDD: 4TB RAID 0/1

Łącze: 1/1 Gbit

Transfer: Nie limitowany!

Wirtualizacja: OpenVZ

Dostęp: root

HDD User: 100GB

CPU User: 1Ghz

RAM User: 512 MB / max 1024 MB

Dostępne systemy: uBuntu 8.04, uBuntu 10.10, Debian 5.0 Lenny

IP: Własne

Ilość osób na serwerze: 1

Procesy: bez limitu

39946547241409304318.png

Opublikowano

@UP

nie, to jakiś shit jest

1ghz - to nawet wirtualizacji nie odpali, a co dopiero serwera

ram - mało...

system - brak freebsd, więc wirtualizacja konieczna - kolejne % szybkości uciekają.

Jak uda ci się odpalić serwer, w co wątpię, to na 3 osoby ;p

Opublikowano

ja tak z 200 złotych :) mógłbyś mi dobrać ? :) i powiedzieć ile osób tak utrzyma

Opublikowano

Czy pasuje Ci tak ;

•  
  • Dysk twardy 250GB
  • Pamięć RAM 3075MB
  • Procesor 2.9GHz
  • Brak limitu transferu - Port 10 Mbit
  • FreeBSD 7.2 32-bit (masz do wyboru jaki tylko chcesz)
  • Wyszło by 159zł

Opublikowano

I co wgrałeś juz pliki czy bd to robil jeszcze 10 dni?

Juz serwer insalujesz chyba 10 dni to wiesz wątpie, że masz ten vps , bo kto by marnowal kase i przed miesiac wgrywal pliki eheh

matjes4.png

Opublikowano

I co wgrałeś juz pliki czy bd to robil jeszcze 10 dni?

Juz serwer insalujesz chyba 10 dni to wiesz wątpie, że masz ten vps , bo kto by marnowal kase i przed miesiac wgrywal pliki eheh

Wiesz powiem Ci tak za tydzień mam egzaminy gimnazjalne i nie mam zbytnio czasu na robienie tego i owego...

Jeżeli nie wierzysz spytaj Pegas10- to jego nick on mi pomaga w postawieniu. Jeżeli nie wiesz jak jest to się nie udzielaj bo tylko denerwujesz ludzi :angry:

Zostało kilkanaście rzeczy do zrobienia ; forum,kupienie domeny na www(strona gotowa) Nie podam bo do szczęścia Ci nie potrzebne..., no i przygotowanie plików serwerowych sklepów,Questy itp...

A po za tym nie muszę się tłumaczyć! Jak by co to pisz na PW będę miał czas to odpisze, a jeżeli nie masz żadnego pytania do serwisu VPS dotyczącego tematu to zmykaj stąd ;)

Kilka błędów Twoich ;

•  
  • insalujesz instalujesz
  • wątpie wątpię
  • juz już
  • manowal marnował
  • kase kasę
  • miesiac miesiąc
  • wgrywal wgrywał

Niby banalne bo pewnie Ci się nie chciało wciskać alt i e,z,a,l....

Opublikowano

Czy mógłbys mi wytłumaczyc jedną rzecz??

Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tym VPS

Czy te parametry co tam sie znajdują, to czy by były w 100% do wykorzystania przeze mnie, czy moze te parametry są podzielone na kilka/naście osób??

Bo jesli to co podają jest w 100% dla mnie to nie wiem czemu w publikacjach są same dedyki skoro VPS chyba bardziej się opłaca

np. opcja Premium 3 ze stronki

http://e-serwery.eu/vpspremium.html

Jest baaardzo tani jak na takie parametry

Opublikowano

Różnica jest w maszynie sam za jakiś czas kupię dedyka, ale jak stawia ktoś serwer swój pierwszy to jest świetna propozycja VPS tani i w miarę wydajny :)

Opublikowano

Różnica jest w maszynie sam za jakiś czas kupię dedyka, ale jak stawia ktoś serwer swój pierwszy to jest świetna propozycja VPS tani i w miarę wydajny :)

a mógłbys mi powiedzieć jaka jest ta różnica??

daloby rade postawić serwer na sprzecie zes tronki:

http://e-serwery.eu/vpspremium.html

Opcja "Premium 3" ??

Czy ten transfer miesieczny, 10TB na miesiąc wystarczyłby na serwer??

Opublikowano

To już lepiej no-hamaka postawić. Chociaż, jeśli nie masz warunków, to taki VPSik też fajna sprawa.

Haha xD

no - hamaka daj spokój w czym jest lepszy? W tym że komp musi chodzi 24h? Że zżera więcej prądu niż jest wart? Że zabiera Ci miejsce na dysku i Ram itp...?

I że na hamachi zazwyczaj nie zarobisz?? Rób jak chcesz, ale nie mów że no-hamaka jest lepsze niż VPS!! <_<

Opublikowano

Do Konkretny

To ty chyba nie wiesz co to VPS skoro tak mówisz. Prosto mówiąc jest to dedyk, na którym jest "upchnięte" kilka, albo kilkanaście osób. I tam nigdy nie będziesz miał dostępu do tylu RAMów, przepustowości itd. ile jest napisane. Bo jeśli ktoś odpali jakiś program zżerający całą pamięć RAM, to Tobie zostanie tyle, że przy 10 osobach będą lagi.

Na no-hamachi masz przynajmniej to, że zawsze masz tyle RAMu ile dałeś na serwer. No niestety, jak chcesz mieć serwer, to albo stawiasz kompa na 24/7 i zżera prąd, albo inwestujesz w dedyka.

Ja osobiście odradzam VPSy, bo można się na nich nieźle przejechać. Niech Was nie zmylą ceny i podane parametry.

Opublikowano

@Up

Hahaha

Moje pytanie następujące miałeś kiedyś VPS? Jeżeli tak to Ciebie ktoś wkręcił i oszukał i straciłeś do nich zaufanie...

Niestety ale VPS jest dużo lepszy od hamachi....

Opublikowano

@2up

nie ma takiej mozliwosci aby ktos ci "kradł" ram itd.

dedyki ktore są podzielone na kilka vps'ów mają specialne systemy które nie pozwalają zużywac wiecej niz jest napisane

czyli np masz 4 gb ram i procek 2 ghz to tyle mozesz wykorzystac i nikt tego ci nie zabierze =]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...