Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do wszystki graczy MC.

Ostatnio gdy gram w Mc chodząc po łąkach, górkach i po pustyniach dostaje mocnych przycinki a na dodatek gra staje w miejscu zamulając cały system. (czasami zdarza sie tak bez zamulania)

Jedyne rozwiązanie to reset lub czekać z minimum 30 min aż menadżer się włączy.

Doszedłem do wniosku że to przez grafikę lub coś... Postanowiłem zmniejszyć jakość grafiki na minimum.

Fakt to w tych ustawieniach zdecydowanie rzadziej miałem crasche ale nadal występowały.

Zdecydowałem że będę grać w Mc na 16 bitów a nie na 32 jak zawsze. To było świetne rozwiązanie mogę grać dłużej niż 5 min i nie craschuje.

Postanowiłem spróbować sił w multiplayer ogólnie multi jest 40x lepsze od singla. Przy spawnie jest duże miasto i niestety przechadzając sie 20 min mam black screena (znaczy powinien być black ale mi poprostu ekran staje w miejscu)

Wkurza mnie to że jestem ograniczony i nie mogę swobodnie przechadzać sie po mieście mając obawe że cały komp mi zamuli.

Tutaj do was pytanie ;)

czy mieliście kiedykolwiek coś takiego?

I w jaki sposób to naprawić...

Ram 2gb na pewno sie przyda ;D

Informuje ze sciągałem najnowsze aktualizacje javy oraz najnowsze sterowniki do karty graficznej 512mb

PS

Prosze nie spamić tekstami typu:

"masz za mało ramu"

"Kup nowego kompa"

licze na pomoc a nie marudzenie każdy post który nie będzie odnosił się do moich pytań będzie uznawany jako spam i raport go nie ominie ;)

Opublikowano

Ja też mam takiego kompa. ^ ^

Karta graficzna tak na prawdę nie gra tu roli, ta gra ruszyła by nawet bez xD (jeżeli by się dało odpalić bez windowsa ;f)

Takie crashe ma każdy od niedawna. Oglądam wiele let's playerów i od ostatniej aktualizacji każdy z nich to miał a potem zniszczyło im save.. tak jak joker z tą wieżą.

Może to naprawią w 1.4. Na twiterze dużo osób też się na to skarzy.

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Heh ciesze sie tylko że nie jestem jedyną osobą z tym. Na pewno zrobią ale jak na razie trochę ciężko się tak gra.

Może ktoś zna jakieś sposoby na zminimalizowanie crashy jeszcze bardziej?

Opublikowano

Dobra rada.

Ale mi nigdy nie cofało save nawet po crashu i po restarcie systemu z włączonym Mc.

A te dziwne crashe mam już od beta 1.2

Opublikowano

Najlepsze to że np postawisz drewno, wyskoczy crash i drewno znika i ze świata i z eq.

Mi podczas nagrywania jednego odcinka chyba z 5 crashów wyskoczyło ^^

A co do tematu: Możliwe że coś nie jest zgodne, jeśli masz system x64 to zainstaluj specjalną jave (jeśli się nie mylę to wersja developerska).

aqcu39P.png
Opublikowano

@Up

jak już wspominałem w krótkim wstępie tematu mam 32 bity ale w Mc gram na 16 gdyż wtedy crashe występują rzadziej.

Nie dostaje żadnych komunikatów od javy co jest nie tak. tylko cały program sie zamyka lub muszę zamykać ręcznie.

Opublikowano

Ja wczoraj wieczorem już po update miałem właśnie takie coś. Szukałem wilków i zwiedzałem tereny na których jeszcze w swoim świecie nie byłem.. Najpierw zaczęły się lagi (nigdy ich nie mam) a potem zawiesiło się i po jakichś 5 sekundach czarny ekran. Naszczęście z zapisem nic się nie stało.

Opublikowano

ja nie mam żadnych crashów od początku mojej gry, mam w7 jave na x64 i ładnie działa ale, napisałem jeden temat o black screenie który u mnie się pojawia jak wgrywam tekstury, dokładniej wciskam enter game i czarny ekran ;/ (tekstury od Misa)

Opublikowano

@Tyrael11

To i tak masz lepiej ode mnie bo mi cały system zamula jak mam to coś.

Wracając do tematu zna ktoś jakieś sposoby na to? ;)

Opublikowano

@Up

Czytałeś mój pierwszy post?

Zrobiłem wszystko co mi wpadło do głowy (zmiana grafiki i aktualizacje)

Jednak nic nie daje.