Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop Zacina

qoPo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z laprtopem laptop jest bardzo dobry lecz gdy włanczam np.Minecrafta lub inną grę oprócz CS ! gra sie przycina nie wiem czemu zmienialem ustawienia gry na mniejsze wieksze ale to nie dziala :/ prosze was o pomoc i o szybką odpowiedz

Za wszystkie błędy przepraszam pisze z telefonu na lekcji :D

Opublikowano

skoro jest bardzo dobry musisz go zmienić na super bardzo dobry, a może i lepszy od supera

jedyna sensowna rada przy tak strasznej ilości informacji o sprzęcie jaką nas zaskoczyłeś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no wiesz nie wiedzieć takiej prostej sprawy, bardzo dobry komputer to ten lepszy od dobrego komputera, a na dobrym to na pewno saper i pasjans jeszcze działa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

http://w869.wrzuta.pl/sr/f/3zUIy4Nmjqb

Teraz prosze o odpowiedz :-)

Jak ktos powie jak dokładnie sprawdzić karte graficzną to podam

Czekam na odpowiedzi :)

Grafika czy tam karta graficzna jest firmy intel

Opublikowano

ja widać to masz problem , źle skonfigurowany pewnie i nawalone programów dodatkowych , mój dwa razy gorszy a działa na nim wszystko i jedyna różnica to że nie mam windowsa ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nic to jest czysty laptop nic nie ma wgrywane :) Windows 7 jest 64 bitowy :/

Opublikowano

no nie wiem co zrobisz, pewnie masz windows starter , sterowników nie ma do samsungów pod w7 bo windows ma swoje dedykowane zwłaszcza te x64

czasem do kart graficznych znajdziesz u producenta poszukaj na stronie intela

mozesz sprubować doinstalować directx

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

zobacze z directx jak nie bedzie dzialalo to lipa :/ Prosze was o pomoc ://

UP@ Plusik dla ciebie

Opublikowano

problem nie został nadal rozwiązany pytałem kolegi i mówi że prawdopodobnie stare sterowniki karty graficznej

Ale nie wiem jak zaistalować nowe ;d

Opublikowano

jak nie wiesz? windows update i masz NAJNOWSZE , chyba ze windows feralny to podziękuj sobie za instalacjie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jaką masz karte graficzną ?

Usuwasz stare sterowniki, wchodzisz na strone producenta i sciągasz NAJNOWSZE stery

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

Prawdopodobnie mam zintegrowaną ale nie wiem jak to sprawdzić:P Prosze o pomoc :D

Opublikowano

Moim zdaniem wina leży po stronie karty graficznej. Przeważnie karty zintegrowane nie ciągną płynnie wszystkich gier.

Kup laptop z kartą dedykowaną, inaczej w nic nowego nie pograsz.

Opublikowano

Mam kompa do grania lecz mnie często w domu nie ma a zabieram laptopa :)

CS nawet płynnie działa ale np. Minecraft sie przycina i jestcze ze starszych gier to sie zacina German Truck Simulator

Nie wiem czy to wina karty graficznej bo nawet jezeli zmieniam ustawienia to nie zmniejszają sie przycinki :/

Opublikowano

Start -> Uruchom -> dxdiag -> Ekran

Opublikowano

Wszedłem tak jak adwi32 pisał a oto efekt

http://w205.wrzuta.pl/sr/d/2LtGv0Z6Hct

http://w205.wrzuta.pl/sr/d/4CIqxQz2srT

Proszę was o szybką pomoc

Kto mi pomógł teraz mu wręczę plusy

Opublikowano

nie widze w niczym problemu , cały czas uważam że coś sam musiałeś zrypać w systemie albo źle ustawić , jak już co pisałem mam 2x słabszy komp ( 1,6 procek , Ati radeon mobile 2100 z 256 ram i 1 Gb RAM pamięci) , dopiero co postawiłem dla testu w7 ultimate x64 ze wszystkimi możliwymi bajerami, dodatkami , ruchomą tapetą na pulpicie itp , działą minecraft, cs a jedynie Aion zaczyna przycinać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Widzę, że na tym forum to sami "znafcy".

Mianowicie sprawa wygląda tak: laptop nie jest dobry do gier, wszystko zamknięte w małym pudełeczku bez porządnych wentylatorów i chłodzenia. W tych parametrach co podałeś nie da się porównywać procesora tego do takich komputerowych. Bo te komputerowe są o wiele wydajniejsze chociaż mogą mieć mniejsze taktowanie.

Co do twojego problemu: masz grafikę zintegrowaną i nic tutaj nie zrobisz, żadne gry nie będą Ci chodzić płynnie, a co najwyżej filmy w HD. Musisz albo zmienić laptopa na taki z grafiką dedykowaną(co i tak nie będzie rewelacją), albo kupić komputer z normalną kartą graficzną.

Żadne instalacje sterowników co piszą Ci wyżej tutaj Ci nie pomoże.

No niestety. Napisałem Ci już rozwiązanie problemu, a w małym streszczeniu: nie pograsz na tym sprzęcie w gry.

//

nie widze w niczym problemu , cały czas uważam że coś sam musiałeś zrypać w systemie albo źle ustawić , jak już co pisałem mam 2x słabszy komp ( 1,6 procek , Ati radeon mobile 2100 z 256 ram i 1 Gb RAM pamięci) , dopiero co postawiłem dla testu w7 ultimate x64 ze wszystkimi możliwymi bajerami, dodatkami , ruchomą tapetą na pulpicie itp , działą minecraft, cs a jedynie Aion zaczyna przycinać

Bo masz komputer a nie laptop. Laptop ma o wiele słabsze parametry. Nie liczy się tutaj żadne taktowanie. A przede wszystkim Ty masz kartę graficzną, a kolega w laptopie nie ma i wszystko jasne. Żadne sterowniki u niego. Głupoty piszesz.

sygnatura niezgodna z regulaminem

lokalnym działu Minecraft - Publikacje Serwerów pkt. 8

Opublikowano

Dzieki za pomoc ogólnie mam kompa ale procesor wymieniam i leży w serwisie :)

Dzieki za pomoc wszystkim tym mądrym i tym tempym

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA :)

Opublikowano

A masz moze właczone oszczędzanie energii ? Gdzieś słyszałem ze w laptopach to też potrafi spowolnic prace

Opublikowano

A masz moze właczone oszczędzanie energii ? Gdzieś słyszałem ze w laptopach to też potrafi spowolnic prace

Windows 7 obojętnie od sprzętu spowalnia pracę na trybie oszczędzania energii, niezależnie czy to komputer czy laptop.

Kolega nie ma z tym problemów, bo to po prostu wina braku karty graficznej.

Opublikowano

Powiem Ci tak, strona lezy po karcie graficznej, mam tez zintegrowana i gry ledwo cisna, wymien karte i powiedz czy jest jakas roznica. :)

sebekmpc.png

xFire:

peppa1997.gif<- Click

Jezeli chcesz mi podziekowac, daj mi lajka.

Opublikowano

Powiem Ci tak, strona lezy po karcie graficznej, mam tez zintegrowana i gry ledwo cisna, wymien karte i powiedz czy jest jakas roznica. :)

Po co mu to napisałeś? Napisał że już problem wyjaśniony. A do tego to co napisałeś pisały wcześniej 2 inne osoby razem ze mną włącznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...