Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacina Mi Sie Komp Podczas Gry W Minecraft

VolimTee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, otoz naszla mnie chec na gre w minecraft singleplayer, ale jak wchodze do gry to po 1 minucie lapie mnie taki lag, ze komp sie zawiesza i obraz znika..i jedyne wyjscie to reset kompa...Co z tym zrobic? Mam 2 GB ramu i 2 rdzeniowy procek 2.8 ghz. Na gorszym sprzecie chodzi mojemu znajomemu,...Z gory thx za pomoc.

xnzn.jpg
Opublikowano

Też tak czasami mam .Tylko że mi się cały komp nie zwiesza tylko mam czarny ekran ,ale moge CTRL + ALT + DELETE i wchodze w procesy ,zamykam program jawy . Wychodzi mi wtedy z MC i wszystko jest good

x

Opublikowano

Spróbuj powyłączać procesy które niepotrzebnie zabierają ci pamięć. Próbuj przed rozpoczęciem gry włączyć najniższe ustawienia grafiki. Utwórz nową mapę, miałem tak że za bardzo rozbudowana mapa lagowała mi ;( Podczas gry odświeżaj sobie mapę przyciskiem "F". Mam nadzieję że to jakoś pomoże.

Daj "+", ciebie to nic nie kosztuje, a mnie uśmiechu doda ;)

Opublikowano

krykwa, F to zmiana mgły nie odświeżanie.. Ustaw sobie mgłę na normal wtedy powiedz czy są lagi czy nie, a Graphics z Fancy na Fast.

Ogólnie to wszystko nazywa się tak:

Graphics = Fast

Render Distance = Normal

Limit framerate = OFF

3D anaglyph = ON ( ja mam on bo mam okulary 3d, ustaw sobie na off )

View bobbing = ON (kiwanie się postaci, polecam realistycznie wygląda jak się tak rusza... )

Smooth lighting = ON (cienie itd..)

Pozdrawiam, TSDek.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

krykwa, F to zmiana mgły nie odświeżanie.. Ustaw sobie mgłę na normal wtedy powiedz czy są lagi czy nie, a Graphics z Fancy na Fast.

Ogólnie to wszystko nazywa się tak:

Graphics = Fast

Render Distance = Normal

Limit framerate = OFF

3D anaglyph = ON ( ja mam on bo mam okulary 3d, ustaw sobie na off )

View bobbing = ON (kiwanie się postaci, polecam realistycznie wygląda jak się tak rusza... )

Smooth lighting = ON (cienie itd..)

Pozdrawiam, TSDek.

Tak racja . Przez najwyższe ustawienia są laggi ,ale to także przez generowanie mapy . Może jak ściągnie od kogoś save to będą mniejsze laggi

Opublikowano

@ tsdek : Smooth lighting = ON (cienie itd..) to są właśnie super lagi na kiepskie grafiki na off

@topic

1. Może masz stare stery od grafy ? - aktualizacja

2. takie ustawienie jak pisali up

3. Jest to też awaryjny off grafiki chyba jest zbyt obciążona lub chłodzenie pada - wywal dodatki wyglądu (systemu itp. ) , wyczyść chłodzenie od grafiki i zmień pastę na nową

4. Powinno już być ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...