Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nexonowi znowu mało kasy

Rizzu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy spojrzeć na np. http://www.xtremetop100.com/maplestory 70% dobrych serwerów dostało liścik miłosny od neoxonu. DestinyMS padło ( jest na innym hoście, ale Cii bo nexon słyszy) DesuMS own3d by nexon i wiele innych dobrych serwerów. Co oni robią? Najbardziej dobija mnie fakt, że w owych listach dają ownerowi 2 tygodnie czasu na zamknięcie serwera. Jeśli się nie wyrobi w tym czasie to odbędzie się postępowanie karne i straty majątkowe, nexoneaporypało ostro. Czy oni na prawdę myślą , że te głupie 50 czy tam 100 osób na prywatnym serwerze tak bardzo zaszkodzi ich portfelom ? Większość graczy (mówię o destiny) nigdy nie wróci do GMS'a po tym wydarzeniu, ich działania są po prostu bezsensowne... Może i to kradzież pilków itp, ale w takim wypadku czemu wybierają tylko serwery na których gra więcej niż XX graczy? -.-

Opublikowano

Te najlepsze serwery zarabiały grubą kasę na graczach. A NeOxon nie lubi jak ktoś na nich zarabia ;d Wszystko ma byc ich! Awe NełOks000n!

Opublikowano

Kurcze, nawet nie wiem jakie przytoczyć argumenty... Z jednej strony postępują bardzo pochopnie, myśląc że po wyłączeniu pServ. będą mieli więcej graczy. Fail. Nie będą mieli, nie ten, to inny serwer. Z drugiej strony, gdyby nie OdinMS i LocalMS (nie wiem, czy były wcześniej jakieś inne pserwery), jako pionierskie serwy, które przyciągneły uwage graczy i wydały soruce, więcej ludzi grało by teraz na nexonowym MS. Więcej graczy - większe zyski. Przecież od nexoMS (załóżmy, że to wszystkie serwery nexona, nie tylko gMS czy eMS) odeszła co najmniej 1/7 jak nie więcej graczy. Na pewno z tej cząstki, ktoś zakupił by nxCash.

@Edit

Mówiłem właśnie o tym zachowaniu jak pan niżej.

Hip-Hop nie umarł.

• 3 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...