Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SONDA] Account Trade!

Yoooj

Tak czy NIE?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tak czy NIE?

• Ohh Yeah!
      5
    • Ohh Noes! That's bad!
      1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomysł z inicjatywy Raziel Gamer'a.

A, więc Account Trade wyglądał by nast.

1. Wybranie najuczciwszych użytkowników na Forum. Zapytanie ich o zgodę jeśli się nie zgodzi pytanie o zgodę przechodzi do nast. osoby wyboru.

2. 2 osoby które chcą się wymienić zgłaszają prośbę do Mediatora (uczciwego uczestnika na forum).

3. On nast. ustala dogaduje się z 1 ze stron na temat terminu wymiany.

4. Na kanale IRC bądź na GG osoby te podają Full dane Mediatorowi, który nast. zmienia całe info do account.

5. Nast. podaje dane osobom, które tylko na to czekają. Koniec...

Więcej szczegółów się wymyśli. Mniej więcej tak to może będzie wyglądało.

Zalety:

- Mniejsze prawdopodobieństwo oszustwa nawet do 90%...

Pomysł fajny, ale rzeczywiście. Co zrobić jak po jakimś czasie koleś zastanie skubniete konto? Wtedy gromy pójdą na mediatora. Uważam, że może tak być ale tylko przy full info. Jeżeli nie posiada się go, to mogą być problemy.

Ogólnie jestem ZA, ale mediatorem MUSI być osoba o nienagannej opinii, dużo się udzielająca, której możemy być pewni, że nie wykorzysta swojego przywileju.

Wady:

- A jak taki mediator będzie miał wachania i buchnie obydwa konta? xD --> Kwestia honoru takiego gościa. Można by jeszcze wprowadzić 4 osobę która by to nadzorowała (świadek).

Ja jestem na nie juz wyjasniam dlaczego.

Jesli chcecie sie wymieniac kontami, robcie to na wlasna odpowiedzialnosc i poza forum bo pozniej poszkodowana osoba wchodzi na forum zaklada 15 tematow ze ktos ja okradl, oskarza adminow, modow o to, ze nic z tym nie zrobili, ze sa zlodziejami i cale forum jest do kitu. Forum dotyczy tematyki cheatow i tak ma zostac, bynajmniej ja nie chce slyszec o zadnej wymianie kont publicznie, a nie daj Bog jeszcze przez kogos. Prosty schemat:

1. Osoba przekazuje pasy mediatorowi - Ten drugiej osobie - Transakcja odbyla sie bezproblemowo.

2. Po jakims czasie ktos komus skubnal konto przez przypomnienie itd etc.. mase przykladow nvm anyways i....

3. Winne sa 2 osoby Mediator jak i 1 wlasciciel konta, no jak to wlasciciel jest zaufanym uzytkownikiem, mediator adminem lub modem przeciez nie mogli tego zrobic.

W taki sposob robi sie dym i niepotrzebne zamieszanie. Robcie to na wlasna odpowiedzialnosc i poza forum my nie odpowiadamy za scamming.

Opublikowano

Nie/Niewarto marnować czasu niech robią to na własną odpowiedzialność a nie wmieszac w sprawy jakiegoś Moderatora Bo póżniej bendą spamy

np:

Topic: (Nazwa usera i przeziwsko)

User to jest ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^złodzieji tak dalej

30364378.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...