Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe/Programy/Strona Www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1362312072-U298545.png

Witam.
Ostatnio dość często byłem proszony o pomoc przy tworzeniu własnego serwera/strony www oraz pytali mnie, jak tworzyć konta/jaki program polecam itp.
Powstały także tematy na ten temat, co czyni to forum nie czytelne i trudniej znaleźć niektóre rzeczy..

Postanowiłem więc stworzyć ten temat aby uniknąć niepotrzebnego spamu na forum oraz uczynić je bardziej czytelnym.
Pytania mają zawierać 3 następujące informacje :

Wersja Plików serwerowych:

Problem czy w MySQL/ plikach czy stronie www:

Twój system operacyjny oraz Anty wirus:

Te punkty mają być na początku każdego postu.

Pytania już zadane:

Jak zwiększyć ilość dostawanych pkt'ow doświadczenia co lvl

To jest ukryta treść, proszę

Problemy:

Dostaję DC po minucie gry

Dziwne errory L2 i L3

Problem z MUEdit 2.0(tworzenie konta)

Wszystko ustawione a dostaje DC po odpaleniu main.exe

UWAGA !!! Zanim napiszesz upewnij się, że pytanie już nie padło !

Opublikowano

Witka.

nie wiem czy w tym temacie maja byc pytania dot. Plikow serwisowych,ale dlatego,iz nie chce tworzyc nowego tematu moje nurtujace pytanie zostawie tu.

czy do postawienia serwera musi byc koniecznie ms sql 2000?

jak wiemy,duzo on zajmuje,a sa rozne programy do hostu sql'a np xampp.

nie jestem pewny,gdyz,malo czytalem na ten temat.

jesli jest potrzebny, to czy ktos by mi mogl go spakowac maxymalnie?

sa rozne programy tego typu ,co 600mb sciskaja w 2mb. Jesli tak,to prosil bym,by ktos mi upnal,gdyz na tel,mam pakiet,ale jednak tez do innych rzeczy mi jest potrzebnych,a te 300mb tez tak szybko sie nie sciagnie

65994253024037513199.png
Opublikowano

Teoretycznie nie jest potrzebny, ale najmniej wadliwy i wszystkie tutoriale są robione pod niego...SQL 2000 także jest stabilną wersją pod windowsa i nie buguje...Ogólnie polecam ten "standardowy" sql 2000

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam problem z utworzeniem nowych kont na serwerze , podczas uruchamiania MuMakera nie moge sie zalogowac do swojej bazy danych gdyż userzy nie sa wiarygodni lub cos w tym stylu . Dokladniej to jest napisane tak " Login failed for use 'K...'. Reason: Not associated with a trusted SQL Server connection.

Co w takim wypadku mam zrobić. Podany user zostal dodany do bazy danych tak jak to pokazał tutorial. Nie wiem czy brak mu uprawnien czy coś innego jest źle

Opublikowano

A możesz dać screeny z ustawień MuMaker'a ?

Oraz błędu przy okazji.

Spróbuj też stworzyć konto za pomocą MuEdit

PS:Sprawdź, czy dobrą nazwę bazy MySQL podajesz tam oraz swoje IP i port

Opublikowano

Próbowałem robić konta za pomocą MuEdit, ale jest możliwość dodania w ten sposób tylko jednego konta , kolejnego konta nie da się w ten sposób dodać gdyż wszelkie opcje wyboru się blokują i nie działają.

Przesyłam screeny błędu oraz moich ustawień z MuMakera oraz ustawień konta na SQL

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8729b017051c3849.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1d068884cfb7581.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/122e270057cf8d7c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bfc758e1fbe8527d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1edc56302706b230.html

Opublikowano

1.Weź powyłączaj antywirusy i firewalle

2.Uruchamiaj wszystko jako admin.

3.Spróbuj zmienić rodzaj połączenia z local na remote.

4.Jak to nie pomoże to spróbuj zrobić konto nowe i wpisz hasło typu 123456xx (proste) i zobacz.

Jak nie pomoże to nie mam pojęcia :'<

Opublikowano (edytowane)

Udało mi się dodawać już konta przy pomocy CzFmuEditor ,ale nadal jest problem ,co prawda w bazie danych sql one figurują ale nie mogę się na nie zalogować ,gdyż przy próbie wyskakuje mi iż użytkownik tego konta nie ma ukończonych 18 lat i nie może się przez to zalogować ,co dla mnie jest nie pojęte ;P. Poza tym wszelkie próby dodawania itemow kończą się fiaskiem przy pomocy dowolnego programu ,po wejściu do gry albo są w ogóle inne itemy niz te które dodałem .albo nie ma ich wcale.

Jak już tak się nie da to w jaki sposób mogę to ręcznie zrobić po prostu wpisując wszystko w base sql ?

Pozdrawiam

Udało się w końcu to opanować, nie wiem jak ale MuMaker zaczął poprawnie działać, pobawiłem się trochę w Sql z kontami . Nie wiem co dokładnie zrobiłem ale w końcu załapało ,mam nadzieje że już mi ten problem nie powróci :)

Edytowane przez Zaraki Kenpachi
Opublikowano

@UP

Co do konta to nie wiem, bo nigdy się z takim problemem nie spotkałem.

Po prostu polecę ci zakładanie kont przez stronkę www (poradnik jak założyć znajdziesz w tym dziale :'p).

Działa na 100% ^_^

Co do itemów to mi też to nie działało :'/

Mój sposób ?

Dodawałem sobie kredyty w WebShopie i kupowałem tam.

Działało ładnie :)

PS:Pisz już w Edit bo się zagalopowaliśmy :'/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Od kilku dni, moze tygodni borykam sie z 1 problemem. Gdy stawiam serwer MuOnline, obojetne na jakich plikach zawsze przy wlaczaniu gameservera, dataserver wyskakuje mi: http://w153.wrzuta.pl/obraz/6iLgF0Y9S68/blad nie wiem przez co mi wyskakuje to, wzoruje sie zawsze jakimis tutkami i robie all jak trzeba a tu zonk -.-

Posiadam Win XP sp.3

Edytowane przez Piskle
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

troszke pozno ale odpisze;p

Poradzilem sobie z tym problemem, zainstalowalem Hamachi i tak chwilowo smiga. Zapewne chodzilo o porty

• 4 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Niewiem czy ten temat jest jeszcze aktualny ale mam pytanie

Próbuje postwić serwer mu online na windows 7 problemów miałem sporo ale zaczeło wszystko jakoś wychodzić i dochodzę do momentu gdzie musze te 8 linków odpalić wszystkie się odpalają bez problemu poza dwoma gameserver tam wychodzi LoginServer connect Fail czy coś takiego oraz czatu .

Edytowane przez BaryXD
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam postawiany serwer 1.04j wszystko ładnie śmiga ale mam problem z edytorem itemów bo tym co mam pokazuje całkiem inne itemy a inne dodaje czy jest jakiś edytor który działa poprawnie z ą wersją z góry dzięki za podpowiedż

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Po właczeniu dataserver1 oraz 2 wyskakuje komunikat: [MapServerMng] file load error - ilnitSetting Valute:2 (SVR:0) - , po nacisnieciu OK wyskakuje drugi: Map Server Data load error i znowu OK. Odpala sie dataserver ale jest w standby mode. Co mogę zrobić zeby temu zaradzić?

Pliki to:

Edytowane przez MiloV
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam problem z moim serverem a mianowicie na początku przy logowaniu pojawia się komunikat aby zainstalować nowszą wersję gry serwer jest postawiony na plikach 97D+99i i do tego też Client 97D+99i. proszę o pomc

Opublikowano

Tutaj chodzi o niezgodny "serial" clienta z plikami serwerowymi.

Znajdziesz go w plikach tutaj :

0.97D + 0.99I\data\lang\kor\... Plik commonloc.cfg

Masz tam :

[GameServerInfo]

ClientExeVersion = 0.97.04
ClientExeSerial = SoyaAK49hAtEmP55

Ten CESerial musi się zgadzać z tym "clientowym".

Nie pamiętam jak się szukało tego serialu w cliencie, ale postaram się poszukać a wtedy dopiszę.

Good luck