Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Kilka Sieci, Jedna Antena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie:)

Dzis mam do was ptanie propo softu.

Mam zamiar kupic

Tp-link tl422g wraz z antena kierunkowa o zasiegu 3km w promieniu 45stopni o mocy 20dbi, oraz maszt 10m

Maszt bedzie zamontowany na szczycie dachu ok 10m wiec w sumie 20m.

I tearaz nasowa sie moje pytanie.

Znacie jakiegos sof6ta, by z jednaj antenty mozna bylo korzystac kilkoma sieciami dla wzmocnienia predkosci i stabilnosci sygnalu.

65994253024037513199.png
Opublikowano

nie ma czegoś takiego , system zwłaszcza windows potrafi użyć tylko jednej sieci ( może więcej ale po co tłumaczyć trudna konfiguracja ) , a tym bardziej jak ma ci antena a co dopiero router współpracować z kilkoma różnymi sieciami ?

pytanie i pomysł bez sensu

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

nie ma czegoś takiego , system zwłaszcza windows potrafi użyć tylko jednej sieci ( może więcej ale po co tłumaczyć trudna konfiguracja ) , a tym bardziej jak ma ci antena a co dopiero router współpracować z kilkoma różnymi sieciami ?

pytanie i pomysł bez sensu

Po 1 nie napisalem, o windowsie.

po 2 uzywam takiego osu, jaki mi akurat jest potrzebny-laptop win xp i linux ,a pc win 7

Po 3 nie mow mi,ze nie mozna, bo mozna,nawet w windowsie.kiedys wifi radar mial te funkcje

po 4 masz racje. Nie napisaelm modelu anteny, gdyz obecnie uzywam telefonu,jednak jest to antena 3-sygnalowa

65994253024037513199.png
Opublikowano

bez sensu się wypowiedziałeś , chcesz z kilku sieci zrobić sygnał internetu dla siebie pod jednym wyjściem a to jest fizycznie nie możliwe tak sumować sygnał internetu, przełączając się pomiędzy sieciami tak.

nawet jak połączysz różne sieci ( nie ma problemu masz mostek sieciowy dostępny ) na jednym kompie możesz w danym momencie i dla danego programu używać TYLKO jednego połączenia

WIFI Radar PRZEŁĄCZAŁ się tylko pomiędzy sieciami i nic więcej nie robił , wybierał tą co miała silny sygnał od aktualnej

co ma antena jak to napisałeś 3sygnałowa do odbioru ? dostosowana jest po prostu do obsługi trzech różnych pasm czyli normalna 3-pasmowa

jeśli chcesz sieć taka by przełączało możesz użyć kilku routerów wpiętych do jednej anteny, każda sieć jaką odbierasz musi mieś osobny router

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dobra, widze,ze wkoncu jakas osoba obeznana w temacie sie odezwala.

antena 3-pasmowa,3 rozne pasma obsl.

Faktycznie,masz racje,ze za drogi wydatek.

Temat juz do zamkniecia,znalazlem wystarczajaca siec wifi, o ladnym przepuscie.

65994253024037513199.png