Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Dedykowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Firewalla sam sobie zainstalujesz :P

Jak zrobisz PAE to ten

https://www.ovh.pl/zamowienie/kimsufi.cgi?hard=092sk3

1300907102-U198706.png

Sygnatura by

dudsonowa

Opublikowano

chodzi ci o to zeby na 32bit przejsc :) ?

Chodzi mi o to że na 32 bitach nie wykrywa Ci więcej niż podajże 2gb RAM tak więc musisz skonfigurować PAE

1300907102-U198706.png

Sygnatura by

dudsonowa

Opublikowano

Tzn na obydwu serwerach musze i tak zrobic pae? obojetnie ktorego kupie to i tak PAE musze zrobic ? czy tylko jest tak na Kimsufi przez co cena jest mniejsza?. Tak mnie zastanawia wlasnie dlaczego na kimsufi cena jest mniejsza a serwer jeszcze lepszy

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

Tzn na obydwu serwerach musze i tak zrobic pae? obojetnie ktorego kupie to i tak PAE musze zrobic ? czy tylko jest tak na Kimsufi przez co cena jest mniejsza?. Tak mnie zastanawia wlasnie dlaczego na kimsufi cena jest mniejsza a serwer jeszcze lepszy

Serwery od kimsufi mają słabsze procesory, tzn. mają słabszą moc obliczeniową... dlatego ich dedyki są tańsze, a zrobić config PAE nie jest trudno , dodam jeszcze że mając serwer na ovh musiałem robić PAE a koledzy którzy mieli z kimsufi mówili że nie robili PAE o.O

http://www.mpcforum.pl/videos/view-300-freebsd-paefirewall/

P.S witam Konin-iana :D też pochodzę z tego uroczego miasta ! ;)

1300907102-U198706.png

Sygnatura by

dudsonowa

Opublikowano
P.S witam Konin-iana też pochodzę z tego uroczego miasta !

Moge powiedzieć bardziej okolice Ślesina ale i tak widać ze ziom :DxD( zreszta w koninie jestem codzien :D bo do szkoly tam chodze )

A co do kimsufi niby ma procka 4x 2x 2.66 a ovh 4x 2.66 ;p

Kimsufi= 21GHz

OVH=10GHz

+ platforma 64bit daje 50% szybsze obliczanie procesora :P 50% wiecej niz na 32bit ma sie rozumiec ;P Dobrze to rozkminiłem ? ^^

Opublikowano

Moge powiedzieć bardziej okolice Ślesina ale i tak widać ze ziom :DxD( zreszta w koninie jestem codzien :D bo do szkoly tam chodze )

A co do kimsufi niby ma procka 4x 2x 2.66 a ovh 4x 2.66 ;p

Kimsufi= 21GHz

OVH=10GHz

+ platforma 64bit daje 50% szybsze obliczanie procesora :P 50% wiecej niz na 32bit ma sie rozumiec ;P Dobrze to rozkminiłem ? ^^

Na 64 bitach nie postawisz serwera metin2 :P

1300907102-U198706.png

Sygnatura by

dudsonowa

Opublikowano

4GB to pierwsze

Po drugie to ten firewall który oferują firmy hostingowe to co innego niż ten w freebsd

z tego co ja wiem, to firewall oferowany przez OVH za 600 zł nie jest to firewall systemowy.

To zapora postawiona na zewnątrz komputera(firewall zewnętrzny), blokuje wszystkie atak ddos, floody na łącza itd..

Ochrona 100% koszt drogi, zwykły firewall systemowy nie uchroni nas do końca.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

No to nawet 32bit :D kimsufi bedzie mialo 22GHz a ovh 10GHz :D

A PAE da mi to ze 8gb ramu czytne nie (teraz dobra rozkmina)? :D

To jednak ten kimsufi bedzie tanszy i mocniejszy :P ?

Ajjć sry za duble

Opublikowano

To jednak ten kimsufi bedzie tanszy i mocniejszy :P ?

Ajjć sry za duble

Tańsze na pewno a mocniejsze nie powiedziałbym ale na początek lepiej brać z kimsufi a jak serwer się rozkręci i będą porządne zyski to bierzesz dedyka z ovh jakiegoś za 1k zł :D

1300907102-U198706.png

Sygnatura by

dudsonowa

Opublikowano

A co do przedłużenia ważności jak to jest ?

Na jaki okres czasu jest lepiej wykupić serwer ?

Pół roku, rok ?

I ile się za przedłużenie płaci... tak jak za aktywacje, czyli 200zł ? Niezależnie czy to kimsufi czy ovh ?

Opublikowano

Jak już masz dedyka i chcesz przedłużyć to płacisz tylko za dedyka , a za instalacje juz nie.

Czyli 200 w suchym ;d

matjes4.png

Opublikowano

Zawsze przecież można zamówić gdzieś gdzie nie ma opłąty instalacyjnej ( livenet )

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Jak już masz dedyka i chcesz przedłużyć to płacisz tylko za dedyka , a za instalacje juz nie.

Czyli 200 w suchym ;d

No to bardziej bedzie sie oplacalo kimsufu czy tam ovh na miesiac czy 3 miesiące zakupic.A pozniej ladnie elegancko jak bede chcial przedłużyć np. znowu o miesiąc... to zadnych 200zł nic nie musze płacic. Oni po prostu przedłużą o ten miesiac a ja po tym miesiącu zapłace tyle ile tam kosztuje dedyk miesięcznie(np. 300zł) tak ? ;p

Opublikowano

FreeBSD 32bit bez PAE nie obsługuję czasem trochę mniej ? tzn 3,8 GB ramu czy coś koło ?

Opublikowano

@UP ram mnie juz nie obchodzi... teraz o to pytalem :)

No to bardziej bedzie sie oplacalo kimsufu czy tam ovh na miesiac czy 3 miesiące zakupic.A pozniej ladnie elegancko jak bede chcial przedłużyć np. znowu o miesiąc... to zadnych 200zł nic nie musze płacic. Oni po prostu przedłużą o ten miesiac a ja po tym miesiącu zapłace tyle ile tam kosztuje dedyk miesięcznie(np. 300zł) tak ? ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...