Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skradziono Ci konto steam? Nie wiesz jak je odzyskać? Chcesz kupować nowe?

Poczekaj! Przeczytaj ten poradnik i napisz do Valve, a może Twoje konto zostanie Ci zwrócone.

Cały poradnik opisany jest w kilku krokach, zatem zapraszam do lektury.

Step I.

Wejdź na stronę pomocy steam.

http://support.steampowered.com

1.Stwórz Nowe Konto-Create Account

Pojawi Ci się formularz rejestracji. Wpisujesz odpowiednio swoje imię, nick, adres poczty elektronicznej i hasło. Po uzupełnieniu swoich danych przepisujesz kod z obrazka i klikasz "Submit Registration". Teraz należy czekać na otrzymanie e-maila.

Krok II.

Pod tym linkiem zgłaszamy swój problem valve.

http://support.steampowered.com/newticket.php

Następnie wybieramy swój adres e-mail, wpisujemy temat wiadomości, a potem w polu "Category" wybieramy "Account Question", a następnie "Hijacked or stolen account".

Wypełniamy dodatkowe informacje dotyczące produktu, podajemy nazwę swojego konta i wpisujemy cd-key, który powinien być podany na płycie z grą.

Piszemy wiadomość do Valve. Uwaga! Całość w języku angielskim.

Bardzo przydatne może być dodanie informacji o posiadanym koncie w lidze ESL z rozegranymi meczami, na skradzionym koncie STEAM. Oczywiście jeśli takowe mamy, podanie linka do naszego profilu ESL nie zaszkodzi, a może spowodować, że nasza wiadomość będzie bardziej wiarygodna w oczach osoby czytającej nasze zgłoszenie.

Kiedy skończymy już tę czynność, zabieramy się do dodania zdjęć pudełka naszej gry z cd-keyem.

(Ja robiłem zdjęcia cd-keya, pudełka z gry, w którego środku były umieszczone płyty, ale nie wiem czy są one wymagane). Korzystając z zakładki "You May Upload an Attachment" dodajemy swoje zdjęcia

Po wykonaniu tych czynności klikamy "Submit Question" i wysyłamy swoją wiadomość do Valve, czekając na ich odpowiedź.

Krok III

Kiedy dostaniecie pozytywną wiadomość od Valve, włączacie steama, klikacie "Retrieve a lost account", potem "i don't know my account name" i "I remember the contact email address". Wpisujemy swój kontaktowy adres e-mail, logujemy się i odczytujemy z wiadomości Valve nasze nowe hasło do konta.

P.S. Jest to uporządkowanie poradnika napisanego przez dsds'a.

P.S.2. Poradnik był pisany na szybko, proszę więc o zwracanie uwagi na ewentualne błędy i powiadomienie mnie o nich.

Pozdrawiam.

Mam Nadzieje że Się przyda proszę o +

Jeśli Potrzebne Proszę o Podklejenie

Larry-Chen-Speedhunters-dubkorps-audi-31.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...