Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zrobić Dredy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym sobie samemu zrobić dredy, znacie jakieś sposoby? =D Ja słyszałem że trzeba wziąć wełnę i pocierać włosy przez kilka dni, ale chyba tylko mi się zakręcą i nic więcej.

Robił ktoś sobie kiedyś lub wie jak?

Zapuszczę sobie kitę i spróbuję . ;]

Z góry dzięki za odpowiedź, każdego przydatnego posta i na temat nagrodzę plusem.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Kurwa, chcesz jak pedał wyglądać? Dawaj na łyso, a nie pierdol.

@Topic

A co do tematu to nie myj włosów przez rok, to będą dredy po chuju. >.>

@Down

Twoje słowa ograniczają się tylko do "dziecko JP", widać kto tu jest dzieckiem... ogarnij się.

Spokojnie spokojnie. Po co te spinki ? :)

@UP

Weź mi nie edytuj postuff ;(

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up pewnie dziecko JP

@Top wpisz w GOOGLE jak zrobic dredy a nie nabijasz sobie posty

Autor chce odpowiedzi a nie krytyki :) Przypominam o założeniach tematu

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Po żółtej kartce :)

Autor nie chce znać opinii na temat tej fryzury tylko pyta jak to zrobić.

Możesz samemu. Kupuje się specjalny płyn. Nasącza nim włosy i potem "skręca" je rączkami.

f.png

Opublikowano

Do mnie kiedyś przyjechał koleś z portugalii taki murzynek z dredami i pytałem go jak on te dredy sobie zrobił a on na to, że palcami kręcił, ale zapytałem go potem czy zawsze takie ma a ten na to, że nie, że wcześniej miał ostro pokręcone.

.

Opublikowano

szydełkiem co by się nie zamachać a wyszedł z tego dread.

1. Wydzielasz odpowiednie pasmo włosów [niezbyt duży 'kwadrat' jak i nie za mały]

2. tapirujesz go, formujesz mniej więcej za pomocą rąk

3. szydełkiem wkręcasz włoski, tak a by dread był zbity i niezbyt włochaty ;]

nie ma jednego sposobu jak trzymać szydło, bo kogo robiącego nie spotykam, trzyma je inaczej, ja np nie mogę tak jak mój asystent to robi, ja nie mogę jak on- kazdy ma w tym swój własny wyrobiony styl

image.png 

JAK POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Poprostu nie myjesz przez 2 tygodnie wlosow zwijasz w kolko zeby byl twardy "warkocz" bierzesz igle / szydelko i przecinasz na koncu i zostaje taki dred . Musisz dobrze i mocno ciac zeby sie zbily tak do gory .

Idz do salonu 150 zl i zrobia dobrze .

Dredy nie sa brudne :)

Musisz miec min wlosy 10 cm .

Jak masz pytania pisz pw :)

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

@2xUp

Spróbuję później. Thx, ogólnie takiej odpowiedzi oczekiwałem, szkoda że z googli, ale ok.

@Up

Serio 150 zł? Myślałem że 1500 .. =D nie no to spoko, może we wakacje się przejdę do fryzjera, wielkie dzięki.

---

Założyłem ten temat, bo jak oglądam filmiki na YT, albo czytam google, to jest tam miliony sposób, gubię się w tym wszystkim, jedni pokazują że trzeba spalić je i z jakimś olejkiem kręcić palcami, a drudzy żeby nie myć włosów.

Chciałem poznać sprawdzony sposób, po za tym to są pogaduszki...

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Opublikowano

nie polecam robić samemu - jeśli nie masz wprawy wyjdą krzywe i "połamane". Nie trzeba koniecznie do fryzjera, jest sporo osób, które sobie dorabiają kręceniem dredów i znają się na tym lepiej niż niejeden fryzjer.

Opublikowano

nie polecam robić samemu - jeśli nie masz wprawy wyjdą krzywe i "połamane". Nie trzeba koniecznie do fryzjera, jest sporo osób, które sobie dorabiają kręceniem dredów i znają się na tym lepiej niż niejeden fryzjer.

Może uda mi się znaleźć taką osobę, zapytam typka z dredami który czasem odwiedza nasze gimnazjum.

A orientujesz się ile fryzjer bierze za samą kitę 10 cm?

jak w okolicach 200 zł to ok.

Ja słyszałem że 1000 zł, chcę się jeszcze upewnić.

Czytam teraz artykuła może się dowiem.

Opublikowano

o człowieku ja się w to bawiłem kilka lat temu

Podaje strone spryciarze z dokladnym tematem , co i jak

http://www.spryciarze.pl/pomysly-na-film/czytaj-wiecej/jak-zrobic-dredy

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Opublikowano

Może uda mi się znaleźć taką osobę, zapytam typka z dredami który czasem odwiedza nasze gimnazjum.

A orientujesz się ile fryzjer bierze za samą kitę 10 cm?

jak w okolicach 200 zł to ok.

Ja słyszałem że 1000 zł, chcę się jeszcze upewnić.

Czytam teraz artykuła może się dowiem.

Ja sobie na ostatnich wakacjach zrobilem 4 dredy na tyle , zaplacilem 120 zl + "przeglad i poprawa " co miesiac po 30 / 40 zl.

Musisz pojsc do prawdziwego ziomka a nie do profesjonalnego salonu. Uwierz mi znajdziesz taki gdzie koles ma cala glowe w dredach i jest full rasta zagadasz i znegocjonujesz :)

Mysle ze z 20 dredow ok 10 cm wyjdzie z 300 - 500 zl ale to bedzie profesjonalka i wierz mi ze tak lepiej bo znajomemu dziewczyna zrobila i sie rozpadly po miesiacu.

Juz nie zaplacisz z 1000 zl chyba ze 50 cm locki na cala glowe . Ja bym ci nie radzil robic na calej glowie ale jak uwarzasz. Odloz z 300 zl do wakacji to napewno znajdziesz kogos kto to swietnie zrobi.

32325.png9244.gif

17229.gif38649.jpg

15039.gif12994o.gif

Brak Polskich Znakow | Nie Hate'uj | Szanuj | Przestrzegaj

Mozesz Dac +

Opublikowano

Wydaje mi się że autor uzyskał już odpowiedź na swoje pytanie :)

Zamykam temat.

Jeżeli użytkownik Maggot666 będzie chciał więcej opinii niech skontaktuje się ze mną na PW

Pozdrawiam

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...