Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dt Kicker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś chcę zaprezentować Wam jeden z moich starych questów , jeszcze za plików 06. Niestety NIE DZIAŁA ON na plikach 2010 ( Funkcja została usunięta ).

O co w nim chodzi ?

Zasada działania questa jest prosta. Można go użyć TYLKO gdy wykonujemy już DT ( 2 piętro lub wyżej ). Używamy itemka który samemu sobie wybieramy , i po 5 sekundach gracze z innego imperium niż nasze zostaną wyrzuceni do 1 wioski. Nie sprawdzałem jego działania, ale na 99% działa.

Propozycje na użycie ? Można go dodać do deviltower_zone.quest . Po zabiciu pierwszego metina osoba która to zrobiła otrzymuje taki itemek i może pozbyć się niechcianych osób.

Treść Questa ( TRZEBA UZUPEŁNIĆ MIEJSCE : ID ):

---------------------------
-- KŁEŚCIK NA DT KICK
-- Nevrastowy Quest
---------------------------
quest IS_RELEASE_DT_KICK_ITEM begin
state start begin
	when ID.use begin
		say_title("DT Kicker:")
		say("Inne imperium przeszkadza Ci w w wieży")
		say("demonów? Możesz bardzo łatwo ich usunąć!")
		say("Moja moc usunie z DT WSZYSTKICH prócz Twojego")
		say("imperium. Czy chcesz użyć tego przedmiotu?")
		local s = select("Tak","Nie")
		if s == 1 then
			if pc.get_map_index() >= 660000 and pc.get_map_index() < 670000 and pc.in_dungeon() then
				warp_all_to_village_except_my_empire( d.get_map_index() , 5 ) -- syntax : map_index , time
				say("Wszyscy spoza Twojego imperium zostaną ")
				say("wyrzuceni za 5 sekund.")
			else 
				say("Niestety, musisz być w DT oraz rozpocząć ")
				say("już zdobywanie kolejnych pięter!")
				say("")
				say_reward("Możesz mnie użyc na 2 piętrze lub wyżej!")
			end
		else
			return
		end
	end
end
end

To byłoby na tyle. Jak coś jest nie tak to piszcie poniżej.

Pozdrawiam.

WoJjTeK

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

@pegas10

12411840653762195013.png

Jak Ty chcesz przenieść funkcje z jednego game do drugiego?

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Eeee... mam pare pytań , związane z serverem bo tam sami bd locic ku? bo to by było mega mega wyjechane :D a dużo masz nowych qestów? tak do 255? :D i czy bedą nowe channele no bo wiesz ile ci typa grać bd??? PL padnie z 10x typa z mojich kumpli tu będzie grało i wg. więc wiesz :) to nie będzie już metin2 tylko Metin3 :D

Opublikowano

@pegas10

Jakoś ja znam i dość dobrze sobie radzę jeśli chodzi o reverse engineering , ale funkcji z jednego game do drugiego nie potrafie przenieść, jednakże słyszałem że game 2010 to przebudowane game 2006( pozdrawiam deco016 aka adam23) więc widze że wiele nauki jeszcze przede mną.

05239974952763633999.jpg

Opublikowano

UP@Ja uczyłem się na 2006 ,a tu nagle 2010 i gówno ,teraz ucz się 2010 i masz rację to przebudowa GAME.Musisz mieć dobrego hexa ,który umie przekodować te gówna.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Quescik na 100% działa na plikach 2006.

Sam zastosowałem tą funkcję w podobnym swoim quescie.

02758850976702993171.png
Opublikowano

Quest fajny i co najważniejsze działa i chyba się nie obrazisz jak trochę sobie zmienię treść ? :)

Jak na twoim serwie tego nie będzie to będzie problem z dt :P

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Bierz , zmieniaj i rób co chcesz, DT traci urok bez napierdalania się o metin :)

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...