Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z minecraft 1.3_01 a dokładnie z serwerem. Odpalenie serwera przechodzi znośne lecz gdy chce coś wpisać na czacie albo w konsoli (jako admin) pojawiają się niemiłosierne lagi i np. polecenie save-all zastosowywuje się dopiero po 2min. Nie wiem o co chodzi gra działa normalnie do tej pory. Aha zapomniał bym, pojawił się jeszcze jeden problem. Moja mapa tworzona na SP w plikach gry wazy ponad 15mb a w grze wykazuje że mapa waży 0.60MB? Jest to dość dziwne , lecz to nie koniec problemów z minecraftem. Jak już zdążyłem zauważyć w moim mieszkaniu wystepują spadki napięcia spowodowane starą instalacją elektryczną co prowadzi do częstych zwieszek kompa. No i właśnie po takiej zwieszce spawn na mapie przesuwa spory kawałek od dawnej jego lokacji. Gdy poprawie lokalizacje spawna programem MCedit mapa ma problemy z wczytaniem się na serwer. Jak widzicie mam sporo problemów z grą które pojawiły się z dnia na dzień ponieważ wcześniej wszystko działało miodzio. Licze na waszą pomoc.

Specyfikacja PC:

Płyta główna ASUS

Grafika ASUS GTX275 (896mb)

RAM 4G

System Windows 7 Ultimate 64bit PL

Zasilacz 650W

Dysk Samsung 500GB

P.S Gram na hamachi

P.S Proszę o kontakt również na gg:7980070

Z góry dzięki!

Opublikowano

jaki procesor? jaki serwer? bukkit, hmod czy mmp? czy po wgraniu mapy z mcedit są błędy w konsoli? jak tak to jakie?

Heh. Zapomniałem wpisać procesora . Oczywiście procesor to Intel Core 2 Duo 3Ghz , serwer bez żadnych modów czysty oryginalny MP, w konsoli pojawiają się błędy dotyczące przeciążenia serwera , bądź zmiany daty czyli standardowo.Dodam że mając włączone wskaźniki od RAM podczas gry na serwerze, niewykorzystane zostaje ponad 1,5GB ramu. Pamiętam że kiedyś na serwerze kolega miał adma i wpisywał time <i tu godzina> , ale nie wiem czy to o taką date chodzi czy o date systemową.

Opublikowano

z jakimi parametrami uruchamiasz proces serwera?

#Minecraft server properties

#Sat Mar 19 08:30:46 CET 2011

level-name=world

hellworld=false

spawn-monsters=true

online-mode=false

spawn-animals=true

max-players=3

server-ip=5.99.32.172

pvp=false

server-port=25566

white-list=false

Opublikowano

miałem na myśli parametry startowe. używasz minecraft_server.exe czy minecraft_server.jar?

Aha . Minecraft_server.exe

Opublikowano

@Odświeżam

Naprawdę nikt nie może mi pomóc? Mapę robiłem ponad 2 tygodnie więc nie chciałbym jej stracić i robić od początku ;/

Opublikowano

wgraj bukkita / hey0 bez pluginów i daj w pliku startującym na ram taki jaki serwer sobie wymaga (jest to dla bukkita i javy 64 bity

@echo off

"C:\Program Files\Java\jre6\bin\java.exe" -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar

stop

a tutaj dla Javy 32 bity

@echo off

"C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\java.exe" -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar

stop

jak chodzi o ram dla hey0 to nie wiem )

Opublikowano

Niektóre problemy same zniknęły lecz jeden nadal został. Wyświetla mi się komunikat

To jest ukryta treść, proszę

przez co nie moge ani wejść na serwer ani go zastopować w konsoli. Po wgraniu mapy "memory use" w konsoli skacze do ponad 150MB i zaczynają wyświetlać się w.w komunikaty. Jak już pisałem w temacie gram na niezmodowanej wersji serwera MC . Próbowałem zwiększyć ilość ramu, ale podczas uruchamiania pliku .bat on poprostu pojawia się na ułamek sekundy i znika. Nie wiem może coś robie nie tak.

@Edit Właśnie zauważyłem że na Windows 7 64bit w panelu sterowania widnieje ikona Java 32bit i dodam jeszcze ze gdy stawiam serwer na nowo wygenerowanej mapie działa bez problemu .