Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Account trade.

Raziel Gamer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Temat kierowany do administracji forum.

Jak wiecie handel kontami Maple Story nie był, nie jest i nie będzie bezpieczny, jeśli będzie (powtarzam się, ale nie znalazłem innego słowa) w nim brało udział dwóch graczy. W końcu zawsze w człowieku znajdzie się ten ułamek zachłanności, nawet w zaufanej osobie (sam tego doświadczyłem).

Do rzeczy. Czy jest możliwość osadzenia kogoś (najlepiej z administracji) na stanowisku mediatora?

Mediator - osoba zarządzająca konfliktem. Bezstronna i pozostająca bez wpływu na wynik rozmów pomiędzy stronami konfliktu.

Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mediator

W tym kontekście będzie on pośrednikiem pomiędzy osobami wymieniającymi się kontami. Możliwe, że temat jest całkowicie bez sensu, zobaczymy. A, chciałem podkreślić, że spotkałem się z takim rozwiązaniem na tym forum co bardzo ułatwiało wszelakie transakcje (sam kilkakrotnie korzystałem z pomocy mediatora).

Z poważaniem,

Raziel Gamer

Opublikowano

Wg. mnie bardzo dobry pomysł. Niestety nie znam na tyle moderatorów, czy byli by w 100% uczciwi, ale wydaje mi się że tak. Pytanie tylko, czy oni by się na to zgodzili? I czy ktoś byłby w stanie mu zaufać?

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

@Up

No wiesh ty co? ; p

@Topic

No pomysł fajny,czasem za takiego mediatora robiłem.

Pomysł ma swoje plusy i minusy.Jak każdy pomysł.

Tak czy inaczej mi się to podoba i w razie czego mogę pomóc ; ).

Opublikowano

Handlowanie kontami jest zabronione, tak więc moje zdanie na ten temat jest takie: jak chcesz to rób to na własną odpowiedzialność, nikt do tego nie zmusza, a robi się to tylko z własnej woli. Tak samo jak nielegalne jest sprzedawanie kont.

ripcurlwavenv8fn9.jpg
WTF HAX?!surfchi21xw7.gif
potrzebuje hacka do maple story przez ktury bęnde mugł (zabijac potworki nieruszajac sie z miejsca, zeby mnie niebiły, i żebym mógl zbierać all itemki z mapki <z>)
Opublikowano

@Wojtasek

Itadakimasu! Uderz w stół, a nożyce się odezwą :>

@Ripcurl

Używanie wspomagaczy w grze (t.j. hack'ów etc.) również jest zabronione. A jak brzmi nazwa ego forum? Multi Playah Cheat.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Tak, ale na przykład używając godmode nie czerpie z tego korzyści w postaci pieniędzy, a sprzedając konto ma się z niego pieniądze.

Dział targowisko boli?

Haxiory też są nielegalne i co,pobije ktoś kogoś?

EDIT:

Nexon raczej nie będzie nasyłał ani karał (oprócz bana) za głupiego godmode lub vaca. Gdybyś zrobił "coś większego" wtedy Nexon raczej zająłby się taką sprawą. Mówiąc "coś większego" nie mam na myśli scroll hacka czy pg hacka, ale np włamanie się na oficjalną stronę. A z tym pytaniem czy dział targowisko boli? Wiem od czego jest i do czego służy, owszem można tam sprzedawać konta na własną odpowiedzialność - Nexon tego tu nie wykryje. Ale gdyby ktoś wystawił konto na Ebay to co, myślisz, że nie dostałby bana? Nawet gdyby napisał, że sprzedaje swój trud i czas i tak zapewne dostałby bana - czy nie jest tak?

EDIT 2:

Ripcurl

Yy, nie zgadzam się z Tobą. Sprzedawanie konta za meso nie jest czerpaniem korzyści majątkowych. W dalszym ciągu handel odbywa się w okręgu Maple Story. Zgodzę się natomiast, że jest to nielegalne.

Owszem, za mesos nie jest czerpaniem korzyści. Może źle napisałem - powinno być pieniędzy w rl albo coś w tym stylu.

ripcurlwavenv8fn9.jpg
WTF HAX?!surfchi21xw7.gif
potrzebuje hacka do maple story przez ktury bęnde mugł (zabijac potworki nieruszajac sie z miejsca, zeby mnie niebiły, i żebym mógl zbierać all itemki z mapki <z>)
Opublikowano

Jedno...

Tak samo jak nielegalne jest sprzedawanie kont.

Dział targowisko boli?

Haxiory też są nielegalne i co,pobije ktoś kogoś?

@2Up

Sory,nie znam ruskiego.

@Edit Up

Sprzedając konto sprzedajesz swój trud,i czas a nie konto,tak samo itemy i kasa.

@Edit/Down

Czyli mówicie,że allegro jest nielegalne,bo to można wywnioskować.

Opublikowano

Ripcurl

Yy, nie zgadzam się z Tobą. Sprzedawanie konta za meso nie jest czerpaniem korzyści majątkowych. W dalszym ciągu handel odbywa się w okręgu Maple Story. Zgodzę się natomiast, że jest to nielegalne. Co do różnego rodzaju programów, to jest inna bajka.

Może przedstawiciel administracji się wypowie? Znając życie niedługo zrobi się w tym temacie śmietnik.

----------

Raziel Gamer

Opublikowano

A jak taki mediator będzie miał wachania i buchnie obydwa konta? xD

Z tym zawsze będzie problem, nie da sie go tak latwo rozwiazac. Jak juz to nie pytajcie sie o to detoxa bo on ma ostatnio fazy xD

Opublikowano

99% osób które handlują kontami na targowisku to oszuści... A jak coś się stanie to wina kogo? Moderatora...

Ale, jednak jestem ZA, ponieważ można by zrobić tak, że dane, pasy, pin podają obydwoje najpierw Moderatorowi/Administratorowi/Zaufanej osobie, która nast. sprawdza co się znajduje na kontach. Po czym np. w specjalnym grupowym chacie na gg mówi co i na jakim koncie się znajduję. Można by zrobić tak, że od razu zmienia hasło na e-mail i Pin w MS, aby ktoś nie próbował *szachraić*. Proponuję zrobić ankiete. ^.^

Pozdr.

A jak taki mediator będzie miał wachania i buchnie obydwa konta? xD

Z tym zawsze będzie problem, nie da sie go tak latwo rozwiazac. Jak juz to nie pytajcie sie o to detoxa bo on ma ostatnio fazy xD

Tutaj jest ryzyko, ale moderator ma dużo do stracenia, a taka osoba z 10-20 postami - NIE, najwyżej zrobi nowe konto na bramce... Na chacie mogła by też być osoba postronna nagrywająca/robiąca screen'y (świadek). Też w miarę znana osoba. raz w tygodniu mogło by się taki handel przeprowadzać.

Opublikowano

Pomysł jest bardzo dobry według mnie i to by pomogło w transakcjach.

Co do Mediatora, myślę, ze mógłbyś się zgłościć z Simpsonem, co do oszustw.

Miałem naprawdę ich wiele i było na mnie wiele ataków i czasami poległem.

Ale ja akurat nie muszę oszukiwać.

Co do Mediatora jeszcze raz mówię, pomysł na forum by się przyjął.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano
urzytkownika nie łudźcie się dzieci smile.gif

Taa dzieci...

W hierarchii forum to raczej ty jesteś dziecko,jeszcze nienarodzone a już psujące wszystkim humor.

@Down:

Też racja.

Opublikowano

Ja jestem na nie juz wyjasniam dlaczego.

Jesli chcecie sie wymieniac kontami, robcie to na wlasna odpowiedzialnosc i poza forum bo pozniej poszkodowana osoba wchodzi na forum zaklada 15 tematow ze ktos ja okradl, oskarza adminow, modow o to, ze nic z tym nie zrobili, ze sa zlodziejami i cale forum jest do kitu. Forum dotyczy tematyki cheatow i tak ma zostac, bynajmniej ja nie chce slyszec o zadnej wymianie kont publicznie, a nie daj Bog jeszcze przez kogos. Prosty schemat:

1. Osoba przekazuje pasy mediatorowi - Ten drugiej osobie - Transakcja odbyla sie bezproblemowo.

2. Po jakims czasie ktos komus skubnal konto przez przypomnienie itd etc.. mase przykladow nvm anyways i....

3. Winne sa 2 osoby Mediator jak i 1 wlasciciel konta, no jak to wlasciciel jest zaufanym uzytkownikiem, mediator adminem lub modem przeciez nie mogli tego zrobic.

W taki sposob robi sie dym i niepotrzebne zamieszanie. Robcie to na wlasna odpowiedzialnosc i poza forum my nie odpowiadamy za scamming.

Btw witamy Morgrit.

card.png

Opublikowano

Otwieram temat i myślę, abyś Raziel/Morgrit etc.. zrobił Ankietę, aby wypowiedzieli się wszyscy tak czy nie i od razu kogo by typowali. Tyle.

Opublikowano

Ale tak ja jestem ZA. Mam pomysł zeby nie zrobic tych skubniec itd. osoba ubiegajaca sie o wymianie postaci musi miec powyzej 100-200 MADRYCH postow.

Opublikowano

Pomysł fajny, ale rzeczywiście. Co zrobić jak po jakimś czasie koleś zastanie skubniete konto? Wtedy gromy pójdą na mediatora. Uważam, że może tak być ale tylko przy full info. Jeżeli nie posiada się go, to mogą być problemy.

Ogólnie jestem ZA, ale mediatorem MUSI być osoba o nienagannej opinii, dużo się udzielająca, której możemy być pewni, że nie wykorzysta swojego przywileju.

Opublikowano

No, więc może być tak obie osoby podają mu Full Info. On je zmienia nast. podaje je im i Tyle. W tedy zmiana danych była by nie możliwa przez inną osobę, ale jednak jeżeli coś się stanie będzie klauzura 1. Mediator jest zawsze uczciwy. I tak ryzyko będzie małe, że ta osoba was ograbi... Niż jak to było na tym forum 80% scamów 20% uczciwych wymian 0-0.

Od razu możecie podawać osoby które szanujecie/lubicie i których nie powinno zabraknąć w ankiecie =P, ale nie SPAM tylko jak już piszecie potem ktoś napisze to proszę o z edytowanie posta.

Opublikowano

Dobra, napiszcie mi prywatną wiadomość z osobami, które uważacie za godne tego stanowiska. A, chcę również przypomnieć, że ta ranga ma swoje obowiązku. Taki mediator musi być dosłownie "na zawołanie" z czym się wiąże stały kontakt (najlepiej jak by miał Gadu-Gadu w telefonie).

----------

Raziel Gamer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...