Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie co daje ice dmg w broni na ak bo widze ze sporo ludzi to ma i co daje rowniez poison dmg na sumku i na jakim lvl najlepiej jest ladowac w bron takie rzeczy?

Opublikowano

Nie każdy skill ma żywioł. Jedynie niektóre skille AK wykorzystują ice/poison dlatego właśnie te gemy się dodaje [chociaż o ice słyszałem, ale dodawanie poison raczej nie jest zbyt popularne]. Szczegółowo opisane skille znajdziesz pod linkiem: http://2moons.mmosite.com/calculator/knight_skill.shtml .

A przy okazji podam Ci przykład dlaczego konkretne klasy używają konkretnych gemów: VS używają poison gemów, gdyż używają oni wylącznie fizycznego ataku oraz poison ataku. Gdyby wrzucili kamienie np fire, to przy użyciu skilla który korzysta z poison pięcioprocentowy dmg nie jest dodawany. Jeśli atak jest czysto fizyczny to 5% dmg jest dodawane niezależnie od typu gemu.

Szczególnie polecam artykuł: http://www.dekaronwiki.org/wiki/Damage , w którym wszystko masz bardzo wnikliwie opisane.

Opublikowano

Przy okazji tematu. Chce sobie kupić jakiegoś fajnego wanda na 85lvl (+1- +4)i koledzy z gildii polecają mi z kamyczkami +5/6 % lighting dmg. Sam w sumie nie wiem bo tak jak pisaliście tylko niektóre skille używaja lighting, w przypadku maga konkretnie 2, które używam właściwie tylko na pvp (są to tylko 2 z 8, których używam na pvp). I mam dylemat kupić wanda z kamyczkami +44/52 magic dmg czy +5% lighting dmg ?

であるSpidoo

Opublikowano

Przy okazji tematu. Chce sobie kupić jakiegoś fajnego wanda na 85lvl (+1- +4)i koledzy z gildii polecają mi z kamyczkami +5/6 % lighting dmg. Sam w sumie nie wiem bo tak jak pisaliście tylko niektóre skille używaja lighting, w przypadku maga konkretnie 2, które używam właściwie tylko na pvp (są to tylko 2 z 8, których używam na pvp). I mam dylemat kupić wanda z kamyczkami +44/52 magic dmg czy +5% lighting dmg ?

Ja bym dawał piramidki +44 M.DMG, a 5% lighting zostawił w wanda na 95 gdy będziesz już ostatniego skilla light (Imid Flash), który to dodaje 20% do light attack.

Opublikowano

Ja bym dawał piramidki +44 M.DMG, a 5% lighting zostawił w wanda na 95 gdy będziesz już ostatniego skilla light (Imid Flash), który to dodaje 20% do light attack.

Podpisuje się pod tą wypowiedzią :).

Opublikowano

Dzięki wam :)

@edit

I wyszło na to, że kupiłem z lighting dmg +5% od kumpla +1 bo tanio miał za 600k i wydałem 15mln po to by zrobić tylko +3 i za 8 razem włożyć z powrotem ten sam bonus.

であるSpidoo