Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Aukcje Serwisów Internetowych, Yangboty, Itd.

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Gość daronian
Opublikowano

Witam Serdecznie.

Chciałbym poruszyć temat yang na Metin2 PL. Dużo osób narzeka na zwiększone, monumentalne ceny przedmiotów w grze Metin2. Co jest tego powodem? Jak temu zapobiec?

Gracze są pogrupowani i podzieleni na parę zespołów... Jedni ciężką pracą zarabiają yang, inni kupują na aukcjach internetowych, a jeszcze inni jadą na Yang Botach.

Pierwsza grupa to zwykli ludzie, którzy chcą sami coś osiągnąć, bez pomocy innych, ale niestety... ta grupa ma najmniej członków. Mało ludzi uczciwie zarabia, dropi, wbija lvl, itd.

Druga grupa to co innego, są to najczęściej niepełnoletnie osoby, które chcą zaistnieć w grze bez wysiłku, kupując yangi i konta na aukcjach internetowych. Według mnie są to najgorsi z najgorszych...

Trzecia i ostatnia grupa potocznie nazywana jest po prostu cheaterami. Gracze, którzy grają na YangFarmingu, YangBotach, itp. Lecz czy osoby, które na noc wystawiają 30 kont na komputerze, które same latają i "farmią" yangi można nazwać graczami?

Czy chcecie poznać tajniki ich pracy? Jakim cudem w taki sposób mają ponad 10 kkk przez noc? Jak to działa? Już wyjaśniam...

Te osoby pracują dla firm, które ich zatrudniają. Takie firmy są tworzone najczęściej przez doświadczonych cracerów, którzy zatrudniają nawet do 100 osób. Lecz jakim sposobem zatrudnione osoby zarabiają yangi?

Cracker, który jest właścicielem firmy tworzy programy oszukujące maszyny Metina. "Na chłopski rozum" chodzi tu o to, że z mobów leci 5-10 razy więcej yang. Jeszcze bardziej popularne są FishBoty.

Pomyśl... Jest 100 osób i każda osoba wystawia 30 kont, które łowią. Ponad 3000 kont podzielone na 25 serwerów, wychodzi 120 kont na serwer. Jedno konto po nocy ma 15-20 małż. 120 postaci razy 20 małż. 2400małż na każdy serwer, policz sobie ile to yang po sprzedaży.

Lecz poczekaj... może to jest korupcja GM? Oświadczam, że nie, gdyż Mysql / Navicat zapisuje jakie komendy zostały użyte przez GM - czyli menadżer by wywęszył i GameMaster wylatuje.

Czemu aukcje z yangami i kontami nie zostają usunięte? Gdyż regulamin serwisów nie może nic zrobić przeciwko klauzurze: "Konto należy do GameForge 4D GmbH, ja sprzedaję jedynie czas poświęcony na zdobycie yang/zrobienie konta."

Może czerwony team znajdzie na to rozwiązanie. Szczerzę na to czekam.

Dobra, to chyba na tyle. Dziękuję za przeczytanie i zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam.

Jeżeli uważasz, że rozpocząłem mądrą dyskusję to kliknij w znaczek +

Opublikowano

Gdzieś na mpc, w mediach, był temat, że koles zapytał yangsellera skąd bierze te yang, a on mu na to, że od Gm ( coś w ten deser ), więc nie mamy pewności czy nie ma korupucji wśród Teamu.

Gość daronian
Opublikowano

GameMaster na pewno, nie rozdaje yang, a może Team Menagger? :>

Wiem, że na allegro są dwie organizację które sprzedają yang w bardzo niskich cenach, a w zespole są krety-GM, czyli jak ktoś zamawia yang, GM o tym wie i banuje konta. :]

Opublikowano

Bardzo ciekawe. No wszystko możliwe. Na monastyrze małże po 40-50kk :/

Metin2 PL schodzi na psy ;d

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

@up nie masz racji, metin2 nie schodzi na psy, bo jest już na niższym poziomie, a wszystko przez wielbionych przez dzieci neo GM.

Mam głęboko w d***e, czy dasz mi add.png czy delete.png.

Jeżeli Ci naprawdę pomogłem kliknij w grafikę znajdującą się poniżej.

pajacyk1.jpg

Ciebie to nic nie kosztuje, a możesz pomóc głodnym dzieciom!!!

Gość daronian
Opublikowano

Wejherowo25, co Twój post wniósł do tematu? Chcesz spamować to idź do działu Pogaduszki.

g4cu, tak... Metin2 PL zszedł już całkowicie na psy.

Gość daronian
Opublikowano

Człowieku, to Ty się nie znasz. Są programy które oszukują maszyny i podmieniają pliki, przez co baza ma problem z rozszyfrowaniem.

Byłem kiedyś w takiej ekipie i wystawiałem ponad 30 postaci... Więc wiem...

Opublikowano

Człowieku, to Ty się nie znasz. Są programy które oszukują maszyny i podmieniają pliki, przez co baza ma problem z rozszyfrowaniem.

Byłem kiedyś w takiej ekipie i wystawiałem ponad 30 postaci... Więc wiem...

Gdybyś był w takiej ekipie to byłbyś się tak chętnie tym nie chwalił...

Zmień kolor!!

Gość daronian
Opublikowano

Before, widzę że nie rozumiesz... Widzę, że zaliczasz się do grupy kupujących na aukcjach lub grających jedynie na cheatach. Założę się, że nic nie osiągnąłeś sam bez pomocy innych.

Tak sądzę po Twojej wypowiedzi.

tjb-gmetin, chyba trzeba się pochwalić, że pracowałem w takiej ekipie, nie sądzisz? Nie mówię, że to wyróżnienie, ale szczerym trzeba być!

Edytowałem kolor w pierwszym poście na prośbę innych czytających.

Po co minusujecie dzieciaki? :]

Opublikowano

Before, widzę że nie rozumiesz... Widzę, że zaliczasz się do grupy kupujących na aukcjach lub grających jedynie na cheatach. Założę się, że nic nie osiągnąłeś sam bez pomocy innych.

Tak sądzę po Twojej wypowiedzi.

tjb-gmetin, chyba trzeba się pochwalić, że pracowałem w takiej ekipie, nie sądzisz? Nie mówię, że to wyróżnienie, ale szczerym trzeba być!

Edytowałem kolor w pierwszym poście na prośbę innych czytających.

Po co minusujecie dzieciaki? :]

Nie gram w tą grę już ponad rok bo po prostu znudzila mi się, szkoda cennego czasu

a po drugie jesteście tak uzależnienie od tej gry ze niedługo prace magisterskie bedą na temat Metina...

"Łatwiej zakochać się, nie kochając, niż odkochać, kiedy się kocha."

— François de La Rochefoucauld

Opublikowano

Hmm kiedyś jak tam wspomniała u góry osoba był taki temat w metin2-media , że koles

chciał kupić yangi i się również spytał skąd on je bierze, ale on odpowiedział, że od GM, a

raczej to nie prawda po prostu gdyby powiedział ze to z botów to pewnie stracił by klienta.

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Gość daronian
Opublikowano

Od GameMastera? to naprawdę nie możliwe, gdyż każda komenda jest zapisywana... Tak jak mówię, jedynie Team Meenager, czyli najwyżsi rangą w Teamie.

Opublikowano

fb nie zwiekrzaja cen.. boty bo dropia kase.. i na servach jest wiecej i wiecej fb wystawiaja malze i gracze kupuja za swoje pieniadze wiec obieg tej kasy jest a u botów kasa rosnie a nie traca ;>

76561198017353072.png
Opublikowano

Ja uważam , że powinni skasować całego Metina i nie patrzeć ile ktoś wydał i co zrobił.Metin w polskiej wersji jest już poniżej poziomu krytycznego.Cała masa dzieci neo latająca w ekwipunku+9 z allegro.pl to plaga jakiej nie można się pozbyć.

Opublikowano
"Na chłopski rozum" chodzi tu o to, że z mobów leci 5-10 razy więcej yang.
to zdanie mnie troszkę oburzyło... Cracker jak wiemy zajmuje się Reverse Engineeringiem... Nie ma to nic wspólnego z edytowaniem wartości MySQL po stronie serwera. Owszem można to zrobić, lecz osobę należałoby nazwać "Hackerem", który włamał się na MySQL Metin'a i w sumie rządzi... Lecz pomyślcie; dla takiego hackera Metin2 to pikuś i mały zarobek, oni mają większe korupcje do okradania. Tyle ode mnie. Dziękuję i pozdrawiam, reedy66.

beznazwy1hh.jpg
Jeśli chcesz się dowiedzieć jak zarobić ok. 2500 PLN brutto miesięcznie
w internecie, nie wychodząc z domu - na tej stronie wszystkiego się dowiesz
Pozdrawiam, reedy66.

Opublikowano
Gdzieś na mpc, w mediach, był temat, że koles zapytał yangsellera skąd bierze te yang, a on mu na to, że od Gm ( coś w ten deser ), więc nie mamy pewności czy nie ma korupucji wśród Teamu.

Tak tez kiedys sie pytalem odpowiedzial mi ze jestes GM'em i odrazu mu uwierzylem ..

iz9w29.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od gm na 100% yang nie dostają bo poco gm miał by banować konta z yangami które sprzedał ?. Nie wiedziałem że są takie boty przez które dropi więcej yang (ściema na 100%)

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

Opublikowano

ceny na PL'u będą rosły i inaczej nie będzie , już nigdy nie będzie tak tanio jak przedtem.

Np. dojdą szmaragdowe stalki , no to wyobrazcie sobie jaka będzie cena stalek +0 , to będzie koszmar istny koszmar , ogółem Metin2 , to teraz najgorsze MMORPG jakie istnieje , przynajmniej wdlg mnie ... no ale cóż , jednak lubię to gierkę ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...