Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Routerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem z routerem ale nie wiem czy warto sie rozpisywać jak mogę wysłać link

http://www.mpcforum.pl/topic/293519-porty/

http://www.mpcforum.pl/topic/314658-problem-z-podlaczeniem-sie-do-gry/

krótko mówiąc chodzi o (chyba) jakieś blokowane porty przez router lub cos innego ale związanego z routerem

a więc proszę o jakąś odpowiedz (sensowną) bez spamu itd z góry dziękuję

najlepiej jak by jakaś osoba która się coś zna na tym a nie jakiś amator co za przeproszeniem G wie

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

router NIGDY nie blokuje żadnych portów, jak nie wiesz co ustawiac nawet się za konfiguracje jego nie bierz

jak już to twój ISP albo wina firewalla na kompie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

na głupka to ty wyszedłeś skoro nic nie masz do powiedzenia w tej kwestii , znasz się lepiej to UDZIEL porady a nie pierdol głupot

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

router NIGDY nie blokuje żadnych portów, jak nie wiesz co ustawiac nawet się za konfiguracje jego nie bierz

jak już to twój ISP albo wina firewalla na kompie

mam 2 kompy z 7 i xp niedawno po formacie były (2) bez firewalla

co do konfiguracji to z płytki była to dałem rade jakoś oczywiście tak w którymś temacie podałem menu i model routera więc nie wiem

porady jakieś ? co z tym mozna zrobić ?

edit: xD... nie spamuj bo jak napisałem bez spamu a jak to nie pomoże to bd raportował

userbarwb.png

Opublikowano

płytke wywal bo nie potrzebna do konfiguracji, zalogujesz sie normalnie z przeglądarki , masz wszystko w manualu

nie napisałeś jakie masz łącze ( ip publiczne czy nie , i jakiego typu sieć )

sprawdz po prostu czy bez routera działa , jeśli nie to nie ustawiłeś routera jak należy albo zacząłeś bawić się redirektami niewłaściwie ustawiając

jak pisałem nie ustawia się żadnych redirektów w routerze jeśli tego nie potrzebujesz , np do serwera www, gry czy ftp . sprawdz tylko czy włączyłeś UPNP i NAT w ustawieniach

jeśli masz publiczny ( a tak było by świetnie ) moge ustawić router od siebie, jak co to PM

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

płytke wywal bo nie potrzebna do konfiguracji, zalogujesz sie normalnie z przeglądarki , masz wszystko w manualu

nie napisałeś jakie masz łącze ( ip publiczne czy nie , i jakiego typu sieć )

sprawdz po prostu czy bez routera działa , jeśli nie to nie ustawiłeś routera jak należy albo zacząłeś bawić się redirektami niewłaściwie ustawiając

jak pisałem nie ustawia się żadnych redirektów w routerze jeśli tego nie potrzebujesz , np do serwera www, gry czy ftp . sprawdz tylko czy włączyłeś UPNP i NAT w ustawieniach

jeśli masz publiczny ( a tak było by świetnie ) moge ustawić router od siebie, jak co to PM

łącze 1mb/s (pod koniec roku koniec umowy) sieć to domowa 2 kompy pod kablem i kome czasami pod wifi podłączam, publicznego ip nie mam

co do konfiguracji to ja raczej zielony jestem ;/

nie wiem może to sie przyda

http://www.netia.pl/pomoc_dla_domu,temat,1552,wymagania-techniczne-modemu-routera.html

mój wypadek to 2 czyli ,,Dane dla linii telefonicznych TP SA [bitStream lub LLU]"

pomocmc.jpg

jak chcesz jakies info z ustawień to pisz tak wgl dzięki za pomoc ja sie na tym nie znam ;/ tyle co basic settings

userbarwb.png

Opublikowano

routing w tym modelu ustawia sie na Static Routes , ale tego jak mówiłem nie ruszaj nie masz serwera zadnego na kompie ani nic nie udostępniasz

ustawienia sam sobie router ściąga w sumie dla mnie tez nie są ważne by ustawiać resztę

zaznacz tylko w opcjach

Turn UPnP On - załączyć ( w Windows też załączone musisz mieć , albo w ptrogramach to sobie same ustawiają porty )

Static Routes opcja NAT Filtering i ma być zaznaczone Secured

a jeśli neo to numer IP routowalny a aktualnie masz taki LFCrion.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

helpws.jpg

podpowiedz może co mam powpisywać bo nie ogarniam troszkę ^^

jak chcesz moge zrobić ss wszystkich opcji w menu i weźmiesz powiesz co i jak mam zrobić :)

userbarwb.png

Opublikowano

jak mówiłem NIC nie ruszaj ta opcja nie służy nawet do obsługi portów co niby ci blokuje, router nigdy nie blokuje żadnych połączeń

jak ci blokuje połączenia to tylko połączenia wychodzące bezpośrednio z komputera, sprawdzałeś czy działa bez routera ?

cokolwiek tam naustawiasz dalej będziesz miał tak samo jak masz

poczytałem troche poprzednie twoje posty i jak widze nadal nie chcesz słuchać i uwierzyć ze w routerze nie zmienia się nic bo działa jak należy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to tak z modemem daiala normalnie gra ale ja chce pograc z bratem ale bez routera nie rozdziele internetu na 2 komputery :/ a wiec co mozna by bylo zrobic aby ta gra dzialala ? jak chcesz jakies info to pisz

userbarwb.png

Opublikowano

jak widac masz cały czas skopaną konfiguracje routera a nie żadne ustawienia, nie załączony NAT na pewno jest , upnp też prawdopodobnie albo poprzestawiałeś ustawienia dhcp

zresetuj router, włącz to co napisałem wczesniej i nic innego nie ruszaj

zresztą powiedziałem, napisz na PM jak włączysz administracje zdalną zawsze mogę zerknąc do routera i sprawdzić co w nim źle ustawione

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

prościej będzie po prostu wyłączyć tą opcje Disable SPI Firewall albo Disable SIP ALG w zakładce WAN Setup , w moim modelu domyślnie jest wszystko jest włączone i działa beż żadnych konfiguracji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

prościej będzie po prostu wyłączyć tą opcje Disable SPI Firewall albo Disable SIP ALG w zakładce WAN Setup , w moim modelu domyślnie jest wszystko jest włączone i działa beż żadnych konfiguracji

niestety po zaznaczeniu i resecie nie chodzi :( a więc prośba do kolegów lub do robema ;d jak odblokować porty ^^ bo nie bd sie bawił na własną rękę bo cos rozwale jeszcze i lipa bd

najlepiej pokazane w ss co gdzie wpisać ale bez tego też da rade

userbarwb.png

Opublikowano

nadal twierdze ze masz coś zrypane z ustawieniami jedno małe ustawienie, ten router na domyślnych działa bez problemu po podłączeniu nawet kilku kompów do niego

nie ma czegoś takiego jak blokada portów tylko Port Forwarding / Port Triggering , tam ustawiasz, jakie porty ma i na jaki komputer przekazywać czyli dwa razy musisz ustawić i dla siebie i dla brata , w kompach przestawić automatyczne przyznawanie adresu ip na reczne i ustawić na stałe ip

zobacz jeszcze czy w Block Services na powno masz ustawione Never

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

robem miałeś racje :) co do tych 2 frajerów spamerów to ja nie wiem co daje wam te nabijanie postów -_- gówno nie porty... poprostu było

Encapsulation zmienić PPPoE i Multiplexing Method na LLC w PPPoE bez wpisywania niczego w Service Name wszystkiego dowiedziałem się z

http://www.mmorpgitalia.it/site/showthread.php?271114-Problema-modem-NETGEAR-DGN1000

( jakiegoś włoskiego forum) no ale od czego jest wujek google

dziekuję robemowi za spędzone minuty przy pisaniu postów :) + i 5 za starania i żeby ten temat był dla ludzi co mają problem z tym routerem :) wyjebać płytke :)

sam na rozpracowaniem tego syfu męczyłem sie kilka dni az doszedłem do takowej konfiguracji :) nie życzę nikomu takiej zabaawy no chyba że spamerom z forum

PS; temat do zamknięcia, rozwiązany problem

userbarwb.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...