Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie , z tego powodu ze w poprzednim moim temacie nie dowiedziałem sie dlaczego mam lagi w grze Minecraft (singleplayer) , pisze drugi żeby zachęcic ludzi do pomocy . Może mam lagi dlatego że mam karte graficzna zintegrowana do płyty głownej , lub szybkosci neta . Nie wiem , dlatego prosze o pomoc .

Opublikowano

@Up

Wcale nie pomagasz -.-

@Top

Minecraft ciągnie dużo ramu i obciąża procesor. Może masz za mało ramu lub za słaby procek ?

Napisz ile masz ramu i jaki procek :D

@Edit

Mody mogą też być przyczyną lagów. Skąd pobrałeś MC ? mogłeś pobrać wersje która ma zainstalowane mody :P

Reklama:

userbarwb.png

Opublikowano

Wyczyść procesor i załóż nową pastę.

Jeżeli nie masz, można jebnąć cokolwiek tłustego, np. krem do rąk (ja tak zrobiłem 2 tyg temu i narazie wszystko działa, a mc podskoczyło z 0 - 5 fps do 30 - 60) (nie odpowiadam za szkody)

Zaniedbywałem to parę lat i okazało się, że to nie wina słabego kompa, a syfu w nim ..

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Jak chcesz się szybko pozbyć procka, to zastosuj sposób Tombstone!

Najlepiej jakbyś Everestem sprawdził temperatury na procku. Porządny przegląd kompa, i wyczyszczenie go też może pomoc, Defragmentacja oraz skan antyvirem kompa tez może pomóc. Jak masz oryginała. możesz domagać się zwrotu pieniędzy za MC.

Opublikowano

Wyczyść procesor i załóż nową pastę.

Jeżeli nie masz, można jebnąć cokolwiek tłustego, np. krem do rąk (ja tak zrobiłem 2 tyg temu i narazie wszystko działa, a mc podskoczyło z 0 - 5 fps do 30 - 60) (nie odpowiadam za szkody)

Zaniedbywałem to parę lat i okazało się, że to nie wina słabego kompa, a syfu w nim ..

wazelina lepsza super poślizg!!!!

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

RAM 2 GB ok

Procek 3 GHz ok

Grafika ? Zintegrowana ??? to do piekarnika (tak się robi z nvidia-mi , lubię pieczeń z 8800GT :) )

Pomoc ??? HELp ???? tak !!!

Opcje > video settings > graphics na fast lub po próbuj z tym , render distance na tiny , smooth lighting na off

Opublikowano

Wszystko dlatego że minecraft to gra oparta na javie; co za tym idzie nawet na bdb komputerach występuje klatkowanie. Domyślnie na jave jest przeznaczone 256 mb ram, więc spróbuj wejść (dla win xp) start>panel sterowania>java>java>view i w zakładce "runtime parameters" ustaw "-Xms64m -Xmx1g " (zalecana wartość dla 2gb ramu)