Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc W Doborze Vps Na Serwer Minecrafta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zainteresowałem się opcją "multiplayer" w Minecrafcie, niestety nie posiadam oryginalnej wersji i muszę grać na hamachi. Serwery na hamachi są często hostowane przez zwykłych użytkowników, więc są duże lagi.

Pomyślałem aby postawić własny serwer tak na 15slotów. Nie chciał bym żeby były lagi przy 15 osobach na serwerze, ale też nie mam zamiaru wydawać majątku... Chciałbym jak najmniejszym kosztem postawić ten serwer, czytałem że udawało się za 39zł postawić serwer na 20 slotów bez lagów? Chciałbym aby zwierzęta były włączone na serwerze. Oczywiście gdy serwer będzie full, mogę wyłączać potwory jeżeli znalezienie serwera, na którym będzie 15 osób + moby będzie dużym kosztem. Mam takie pytanko do pirackiego minecrafta, widziałem tylko kilka serwerów, do których można było wchodzić bez hamachi, mając nieoryginalną grę. Czy w tym wypadku też się tak da? nie widziałem też plików do skompilowania silnika na system liniux, więc jak da radę odpalić silnik na systemie Debian, Liniux?

Pozdrawiam

Aqual

reklama RMCF