Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Gameforge I Powiazania Z Yangsellerami

misiolinka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już może część graczy się dokopała do pewnych informacji, kilka dni temu światło dzienne ujrzały pewne fakty dotyczące właściciela gry Metin2 w krajach europejskich.

Zacytuję tutaj fragment artykułu:

"W 2005 powstała nowa spółka o nazwie Paradise Limited. Gameforge pokryło część kosztów jej utworzenia i funkcjonowania, w tym zapłacenia za projekt i hosting strony internetowej, oprócz kampani reklamowej, aby przyciągnąć sprzedaż. Gameforge oczekiwało początkowo €50.000 miesięcznego zysku, które z czasem miały się zwiększać."

Zgodnie z przedstawionymi informacjami GF współpracowało z taką firmą w latach 2005-2007 (oficjalnie), do czego przyznali się w oficjalnym oświadczeniu umieszczonym na swoim forum. Nieoficjlanie takowa współpraca wg wielu graczy trwa do dziś, o czym świadczy szalejąca inflacja.

Dlaczego takie wnioski?

1. Yang są dostępne na wszystkich wersjach językowych metina gdzie właścicielem jest GF

2. Na wszystkich serwerach ceny yang są równe

3. Boty nie są w stanie wyprodukować takiej ilości yang jak są sprzedawane, każdy doskonale wie ile można uzbierać z yang wypadających z mobów, a mnóstwo botów jest codziennie blokowanych

4. Yang są dostępne na serwerach gdzie w ogóle nie ma botów yangsellerów (np. Monastyr, feniks, obsydian na pl)

5. Gdy powstaje nowy serwer już tego samego dnia yang są dostępne w niebotycznych ilościach

6. Boty istnieją już półtora roku i czy GF coś z nimi zrobiło? Nie... Nawet jeśli powstało hs boty pojawiły się po kilku godzinach.

Dążąc do sedna, myśląc logicznie boty nie są w stanie wyprodukować takich ilości yang jakie są dziennie sprzedawane w różnych serwisach. W takim układzie po co są boty?

Po to, że to one są powodem inflacji szalejącej na serwerach, jak jednak widać pochodzenie yang może okazywać się całkiem inne i dużo bardziej banalne niż by się mogło wydawać.

Gdy temat o takowej treści został założony na oficjalnym forum metina pl zaraz go zamknięto.

link do artykułu:

http://liquiron.com/12440-Historical_Relationship_Between_Gameforge__Gold_Selling_Company_Emerges.html

Co uważacie o tych faktach?

Opublikowano

jest to bardzo prawdopodobne właśnie przez to że jeżeli powstaje nowy serwer to już sprzedawane są ogromne ilości yang a przecież zebranie nawet 1kk na new serwerze to kupa czasu a boty są jedynie uważane za tych którzy posiadają te yangi i większość graczy uważa że to one produkują te yangi. Biznes się kręci codziennie sprzedaje się setki miliardów yang a do tego czas od czasu Ci którzy kupili yangi dostają bana co za tym idzie? a to że większość kupujących ma małe lvle więc kiedy dostaną bana kupują yangi jeszcze raz i grają od nowa

Opublikowano

Boty to tylko przykrywka tego wszystkiego. Od dawna bylo wiadome ze yangi sprzedawane sa przez polski team lub przez inne wyzsze rangi : ) GF/TeamPL ma graczy ( osoby grajace na PL-u ja tam nie gram ) za debili ktorzy nabiora sie na cos takiego ; ) Tutaj wystarczyloby zrobic kilka rzeczy i yangow by nie bylo ale nic sie nie dzieje bo po co ci ludzi maja tracic zysk ; ) Boty sprzedawaly yangi to dlaczego oni maja nie sprzedawac? : > Proste logiczne ;]

Opublikowano

Skoro GF sella yangi na allegro ( niedosłownie ) to czemu banują graczy za ich kupno ? Czy ma to jakiś sens?

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Skoro GF sella yangi na allegro ( niedosłownie ) to czemu banują graczy za ich kupno ? Czy ma to jakiś sens?

Te banowanie to tylko przykrywka dla całej operacji. Ja też już skończyłem z metinem bo przy rosnących codziennie cenach ta gra nie ma sensu. Np mam 1000 medali, sprzedam jednego dnia te 1000 za 3kk każdy i kupie sobie za to coś zajebistego w tym dniu. Jeśli nie znajdę tego w tym samym dniu co sprzedam itemki to na drugi dzień i tak już tego nie kupię bo ceny pójdą w górę

Opublikowano

Banują bo takie jest ich zadanie ale ban za yangi zdarza się rzadko :) koledzy ze szkoły kupują niemalże co tydzień robią składkę na większe ilości i tylko jeden dostał bana i to ten który wgl tam nie grał tylko kazali mu zrobić konto bo się kasa nie mieściła, powstaje też coś takiego że ktoś zaczyna gre i kupuje np 2kkk na star dostanie bana i jeszcze nie stracił dużego lvla więc zaczyna od nowa i znowu kupuje yangi powiem tylę że banowanie jeszcze bardziej rozkręca ich biznes

Opublikowano

jezeli yangi sella GF to juz wogole nie ma co grac;/

pomogłem? daj + nic Cię nie kosztuje a może akurat gdy będę coś wiedział to ci pomoge^^

Opublikowano

do tego dochodzą im jeszcze zyski z IS'u a teraz jeszcze chcą sklepik z gadżetami otworzyć <_<

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Bo to jest zwyczajna banda oszustów ... Ja już dawno skończyłem z PL i dobrze :) Teraz tylko żałuje że spędziłem tam tyle czasu :(( Ta banda na tym wszytkim zarabia pewnie około 5 tyś zł dziennie jak nie więcej ..

Opublikowano

Kres Metka PL już się zbliża. Wytrwają tylko Ci co kupują yangi na allegro. Zobaczycie. Albo coś z tym zrobią albo metin2 pl będzie miał baaardzo mało graczy

;p

Opublikowano

boty nie produkują yangów, ponieważ one same je zbierają podczas całego " botowania " dlatego na nowych serwerach boty mają w ciul yang. A GF wgl nic nie zrobiło w sprawie a co tam .. niech sobie boty robią co chcą i zniszczą gre którą stworzyliśmy, na prawdę mi jest żal GF ... ostatnio co się dzieje przerasta wszystko ..

Opublikowano

Także ten tego, kiedyśchwilowo grałem w metina ale już nie gram, ale napiszę jednak stare polskie przysłowie: eżeli nie wiadono o co chodzi to chodzi o kase.

If noone know what's going on it's going to have money.(taka prowizoryczna na szybkiego translacja).

Opublikowano

ale metek bedzie upadal dopiero jak ludzie podobijaja 99lv, albo nie beda chcieli juz na yangi wydawac

pomogłem? daj + nic Cię nie kosztuje a może akurat gdy będę coś wiedział to ci pomoge^^

Opublikowano

Nie tylko sellają ale także latają po kontach i zabierają KD ( miałem taka sytuację 4 KD oraz mój kolega z depo znikneło mu 11 KD dziwne a nic z eq nie było brane ) . Więc każdy zarabia jak może ;)

Opublikowano

To było wiadome od razu każdy między sobą rozmawiał o tym.

Sami zrobili sami zepsuli ;/

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

Nie wierze w to co tu napisaliscie ;] informatyka nie stoi w miejscu tylko jest coraz bardziej rozwina wiec jest mozliwe ze to nie Gf tylko osoby trzecie nie ma na to dowodow ktore moga do potwierdzic w 100% to sa tylko wasze zalozenia

iz9w29.png

Opublikowano

boty nie produkują yangów, ponieważ one same je zbierają podczas całego " botowania " dlatego na nowych serwerach boty mają w ciul yang. A GF wgl nic nie zrobiło w sprawie a co tam .. niech sobie boty robią co chcą i zniszczą gre którą stworzyliśmy, na prawdę mi jest żal GF ... ostatnio co się dzieje przerasta wszystko ..

Gry nie stworzyło GF Tylko Ymir.

652601399840421198520.png

Opublikowano

glupota z tym ze to GF sela yangi.boty tylko i wylacznie.myslaem ze ich juz nie ma na s25,ale jak przejechalem sie po zaprzysiezonych.... 20 botow w jedym miejscu stoja "w sobie " i expia.tych botow mozna mnostwo ustawic.jak wystartowal s25 z podwojna sara i dropem do 30 mialem chyba kolo 2kk,wiec bot bez is niech bedzie mial 1kk.pomnozyc przez 40botow(wersja delikatna:))ta cala kase da sie uzbierac z ziemi.plus malze ktore wylowia i ulepszacze ktore wydropia-zbieraja kase od graczy.i tak w kolo.ktos napisze ze nie da sie na 2 dzien od staru servera miec yang 999x1kk. a tak na logike.jakbym ja handlowal to nie chcialoby mi sie robic codziennie nowych aukcji.robia jedna,bo i tak cena na poczatku jest kosmiczna i te yangi kupia jednostki. a i tak beda miec z kadzym dniem coraz wiecej wiec wystawiaja odrazu 999. tak samo ci co kupuja taniej a selaja drozej.kazda aukcja jest po 999.jestme pewny ze nie maja tyle w posiadaniu,tylko dokupuja wraz z coraz wiekszym zainteresowaniem.

Opublikowano

glupota z tym ze to GF sela yangi.boty tylko i wylacznie.myslaem ze ich juz nie ma na s25,ale jak przejechalem sie po zaprzysiezonych.... 20 botow w jedym miejscu stoja "w sobie " i expia.tych botow mozna mnostwo ustawic.jak wystartowal s25 z podwojna sara i dropem do 30 mialem chyba kolo 2kk,wiec bot bez is niech bedzie mial 1kk.pomnozyc przez 40botow(wersja delikatna:))ta cala kase da sie uzbierac z ziemi.plus malze ktore wylowia i ulepszacze ktore wydropia-zbieraja kase od graczy.i tak w kolo.ktos napisze ze nie da sie na 2 dzien od staru servera miec yang 999x1kk. a tak na logike.jakbym ja handlowal to nie chcialoby mi sie robic codziennie nowych aukcji.robia jedna,bo i tak cena na poczatku jest kosmiczna i te yangi kupia jednostki. a i tak beda miec z kadzym dniem coraz wiecej wiec wystawiaja odrazu 999. tak samo ci co kupuja taniej a selaja drozej.kazda aukcja jest po 999.jestme pewny ze nie maja tyle w posiadaniu,tylko dokupuja wraz z coraz wiekszym zainteresowaniem.

Yangi z botów to mniejszość. Już od dawna wiadomo iż do sprzedaży przykładał się team. Boty mało zarabiają. Nie zdziwiłbym się gdyby GF sellał yangi. Nie wystarczało im z SM więc postanowili robić biznes na yangach.

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Nie wierze w to co tu napisaliscie ;] informatyka nie stoi w miejscu tylko jest coraz bardziej rozwina wiec jest mozliwe ze to nie Gf tylko osoby trzecie nie ma na to dowodow ktore moga do potwierdzic w 100% to sa tylko wasze zalozenia

To pomyśl sobie skąd na serwerze byłoby tyle miliardów yang w obrocie? Zobacz ile czasu byłoby trzeba dropić je z mobów

Boty nie byłyby w stanie wydropić takiej potężnej ilości yang

Więc samoistnie nasuwa się wyjaśnienie :)

Zobacz że aktualizacja czy nie to za 5min boty biegają :)

29y2z2b.jpg

Daj - :D

Opublikowano

Yangi z botów to mniejszość. Już od dawna wiadomo iż do sprzedaży przykładał się team. Boty mało zarabiają. Nie zdziwiłbym się gdyby GF sellał yangi. Nie wystarczało im z SM więc postanowili robić biznes na yangach.

ale zrozum ze jak wbija odpowiednie lvl to lowia i za malze zbieraja kase od reszty graczy? i nie tylko malze .wszystkie ulepszacze glownie od botow pochodza.

Opublikowano

Gry nie stworzyło GF Tylko Ymir.

dokladnie... moze jakby Ymir dalej prowadzil ta spolke to by nie bylo czegos takiego :/

ale co tam teraz ktos tam tez wykupil pliki czy caly team czegos tam i niby maja otwierac tjb nowego metina jak to pisza...

hersygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...