Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy. Mam problem, bo gdy wbijam na MineCraft Multi, wpisuje IP, daje connect to się ładuje i po chwili pisze Failed to connect to the serwer Connection timed out: connect kiedyś tak nie było. Neta jakby zainstalowałem jeszcze raz (mam UPC 5mb/s, bezprzewodowy) i teraz mi wyszukeje sieci przez jakieś ZDWLAN, akiedyś normalnie 'systemowo' <mam system XP Home> O co chodzi??????????

BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! Z GÓRY DZIĘNKI.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie wiedziałem ze neta mozna zainstalowac jeszcze raz haha. Błąd ci wyskakuje bo jest moze serw off?.. A jesli onn to masz cos skopane i tyle

Mondralo ja mam internet bezprzewodowy i musze zainstalować usb a serw na pewno nie off

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

yyy nie trzeba instalować niczego -.-... Sorry sam mam bez przewodowy i nic nie instalowałem hahahahaha. To zagraj na innym proste

Edit: Najpierw radze zajrzeć do takiego czegoś jak słownik

Mondralo

Ręce mi opadają

[/url]

eminem_sig_by_flatmate-d2yuy89.png

DAJ ------

22162261.jpg

Znawca
Opublikowano

Ale może chce mieć swój server? Więc zrób tak wejdź na strone

To jest ukryta treść, proszę

, wejdź w zakładkę po prawej stronie Download i zjedź kursorem na sam dół i na niebiesko będzie napis Minecraft_Server.exe. Wciśnij w niego i pobiorą ci się pliki serverowe są to pliki do najnowszego minecrafta beta 1.3.0.1 (chyba dobra wersje podałem nie pamiętam xD) ściągnięty plik wklej do folderu z minecraftem czyli start---->uruchom--->%appdata%--->.minecraft i do tego foledru wklej i włącz ten plik i poczekaj aż się załadują procenty jak już dojdzie do samego końca to wyłącz to i utworzyło ci się kilka plików ale interesuje cię tylko jeden server properties coś takiego otwórz go za pomocą notatnika czyli np otwórz notatnik i przeciągnij plik do notatnika i ustawiasz sobie opcje hellword oznacza to że spawn w piekle chyba nie jestem pewien spawn monsters to spawn potworków czy ma być online mode to czy ma być na konta premium czy też nie spawn animals czy mają spawnować się zwierzęta

max-players ile osób może być maksymalnie na serverze server-ip tutaj wpisz swoje ip z hamachi pvp oznacza czy jest dozwolone bicie innych graczy czy też nie i reszte zostaw bez zmian i nadpisz plik. I pamiętaj musisz mieć swoją sieć na hamachi. No i teraz jak już wszystko gotowe to otworz plik Minecraft_server i jak załadują się procenty to włączasz wtedy minecrafta i grasz w polu gdzie masz wpisac Ip w minecrafcie to wpisz te z hamachi a jak nie bedzie działalo to dopisz na końcu ten port co był w pliku server.properties czyli np 1.11.1.11.2:25565 .I jak tak zrobisz to wszystko powinno ładnie działać. Jeżeli pomogłem daj +