Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]X360 Vs Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że dużo takiego czegoś , ale nie opisują ludzie czego by chcieli od konsoli :)

Konsola do grania multiplayer : dzisiaj przejdziesz grę w 2 dni i co ci z niej ? X360 vs PS3 ?

Grafika - X360 czy PS3 ?

Liczba gier - X360 czy PS3 ?

Kontroler - Kinect czy PS Move ?

Awaryjność - X360 czy PS3 ?

Wygodniejszy pad - X360 czy PS3 ?

Ogólnie co lepsze ?

Kolega mi mówi że PS3 , ale nie miał w rękach nawet pada z X360 ... I zadawał mądre pytania : Czym się różni PSP od Sony PSP ?

Zignorować jego podpowiedź ?? :)

Ha ! Zauważcie , że nie napisałem to w dziale X360 ani PS3 :) Dajcie mi za to minusa :)

Fanboje - nie wypowiadać się

Dużo czytałem w necie i większość mówiło że PS3 jest bardziej przyszłościowe ... Wypowiedzi z tego roku

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

grafika dla mnie jest 100% lepsza w Xboxie ale ps ma tez dobrą...

Gry na obie konsole są podobnej ceny

Kinect

X360

Dla mnie Pad wygodniejszy jest w playstation;) bo gralem zawsze na ps 2 i sie przyzwyczailem... ale do Xboxa pada jest dla mnie fajniejszy:)

40760109.th.jpg

Jak możesz daj +

Budowniczy
Opublikowano

Ale taka jest prawda. PS3 ma o wiele więcej i ciekawsze exclusivey, co więcej wiele kolejnych jest zapowiedzianych. Na Xboxie masz jedynie Halo, czy tam Alana Wake'a. Ma także większe możliwości sprzętowe - Cell to prawdziwy potwór. Pad też jest imo wygodniejszy, choć może trochę przeszkadzać, jak masz naprawdę duże dłonie.

Opublikowano

Mam 13 lat :> Ale dłonie średnio - duże jak na mój wiek :)

A na PS3 da się gry zgrywać na dysk ? Pewnie tak , bo po co takie dyski ?? :D

PS:Konsola raczej do samych gier :) A gry szczególnie FPS - o to zapomniałem

PS2: Jestem fanem LBP , a niestety na PSP jeszcze niema LBP2 :< I jakoś fajniej mi wygląda PS Move od Kinecta ... Nie wiem czemu

PS3: Czy naprawdę PSN leży ?

@DOWN

Wiem to z PSP , bo mam PSP , ale się pytałem czy koledze ufać po takich przypadkach ... Bo szczerze mówiąc się nie zna :> I nie wiem czy po takich pytaniach śmiać się czy płakać ...

Kinect tyle co konsola o.O ? 4-6 stów chyba.

@2x Down

Widzę , że nie wiesz , że na konsoli filmy działają :) Nie wiem jak z PS3/X360 ale na PSP chyba z pluginem odpalisz... No to na PS3/X360 też :)

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Do tego, blu ray, move bardziej dopracowany, i przede wszystkim tańszy (kinect kosztuje prawie tyle co konsola), grafika zdecydowanie ps3, pad- tutaj jednak wygrywa x360. Pierwsza wersja X360 (posiadam) jest bardzo awaryjna, na PS3 dość często grywam, przeżyło upadek z 2 metrów.

PSP, a Sony PSP niczym się nie różni, ponieważ Sony to firma produkująca PSP, a PSP to PlayStation Portable.

Przecież dysk masz po to, że kupujesz wersję elektroniczną gry i pobierasz z PStore.

Opublikowano

Konsola do grania multiplayer: polecam Xbox360 (co z tego, że płatny? jak stać Cię na konsolę za 1200zł to stać Cię też na live 150zł 1rok), PSN też polecam ale słyszałem, że tam jest mniej ludzi.

Grafika - Jedna gra wygląda lepiej na Xboxie, a inna lepiej na PS3

Liczba gier - Nie rozumiem czemu ludzie kupują gierki dla exclusiv'ów... Nie będę się ganiał z ludźmi o to, że XBOX ma mniej czy więcej, ważne że jest gra która mnie interesuje i koniec!

Kontroler - Kinect (bo w końcu na ruch to na ruch i 0 kontrolerów, a w PS3 jednak go spotkamy)

Awaryjność - Jeśli kupisz XBOX360 Jasper to nie masz się o co martwić, RROD wyskakiwały w tych pierwszych Arcade, a z PS3 jak jest to nie wiem ale podobno w starszych PS3 YLOD wyskakiwał z choćby nadmiaru kurzu czy przegrzania.

Wygodniejszy pad - XBOX360 (gdy byłem młodszy ciągle cisnąłem na padzie od PS ale jak wziąłem pada od x'a to moje zdanie od razu się zmieniło)

Proszę o NIE wyzywanie mnie od fanboyów czy tego typu dziwaków, ja po prostu obiektywnie wg. siebie oceniam obie konsole.

Opublikowano

Czyli ogólnie lepiej X kloc ?

Co powiecie na takie cuś :

http://www.empik.com/konsola-xbox-360-s-250gb-kinect-kinect-adventures-microsoft,prod58962415,multimedia-p

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Grafika - X360 czy PS3 ? PS3

Liczba gier - X360 czy PS3 ? PS3

Kontroler - Kinect czy PS Move ? move

Awaryjność - X360 czy PS3 ?X360

Wygodniejszy pad - X360 czy PS3 ? PS3

pzdr sam mam ps3 i jestem zadowolny wiec polecam

Ach cr7 klekaj przed mistrzem Messim=)

Opublikowano

Grałem trochę na obydwu i mogę śmiało powiedzieć, że PS3 będzie lepszym wyborem. Grafika - GT5 lub Killzone 3 pokazują co można jeszcze wycisnąć z tej maszynki. Liczba gier - nieistotna, tutaj i PS3 i XBox mają bardzo dobre exclusive'y. Kontroler - hmm, w FPS'ach i bardziej precyzyjnych grach oczywiście lepszy będzie Move, Kinect do luźniejszej zabawy, ale jednak Kinecta wolałbym kupić do PC'ta, moderzy na prawdę potrafią zrobić z nim coś niezwykłego, ale jednak na konsolach wygrywa Move. Awaryjność - XBox, oczywiście, PS3 się praktycznie nie psuje. Wygodniejszy pad - tutaj zależy od osoby, mi dobrze leży pad od PS3 i na niego mój głos. Co do reszty - PS3 to kompletny produkt, dostajesz Blu Ray i inne rzeczy, których XBox nie ma, Internet możesz przeglądać, jak go przerobisz to wgrasz na niego nawet Linuxa, a to ogromny plus.

Aha, nie jestem fanboyem nie posiadam ani jednej z tych konsol, ale dużo na nich grałem.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

PS3 i jeszcze raz PS3

a czym sie rozni PSP od Sony PSP

EE niczym wiec Pad od Xboxa a PS3 jest mniejwiecej taki sam chyba tylko analogi sa mniej wiecej troche inaczej poukladane ^^

Mam PS3 a moj wujek ma XBoxa i zaluje ze nie kupil PS3

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Grafika - PS3

Liczba gier -chyba rowno

Kontroler - PS MOVE

Awaryjność - PS3

Wygodniejszy pad - zalezy od gustow, ja tam wole PS3

CYCKI

(.)(.)

Opublikowano

Grafika - X360 czy PS3 ? PS3

Liczba gier- X360 czy PS3 ? PS3

Kontroler - Kinect czy PS Move ? PS move

Awaryjność - X360 czy PS3 ? X360

Wygodniejszy pad - X360 czy PS3 ? PS3

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Niestety wielka szkoda, że w obu konsolach juz nie można wycisnąć więcej z grafiki.... Ale PS3

Liczba gier: box ma gears of war i ac a ps3 ma killzona

kontroler - Na razie ps move ale kinect po poprawkach moze dogoni

awaryjnosc omine bo to bardziej zalezy od uzytkownika co z nim robi itp.

wygodniejszy pad - xbox

1375207970-U250359.png

Opublikowano

Mam oby dwa i muszę przyznać że jesli chodzi o komfort gry oraz orginalnosc to Xbox 360 wygrywa, aczkolwiek PS3 też spoko jest.

W Xboxie mozna sobie ludka zrobić swojego i jest to wszystko ciekawiej obrobione niż w PS3, oraz pady są wygodniejsze w xboxie :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Jeżeli lubisz FPS'y jak ja, no to oczywiście Playstation 3 tutaj jest górą, ponieważ może się pochwalić Killzone 3 czy MAG.

Nie ufaj im, że podobno pad od xboxa jest wygodniejszy, bo to TYLKO i wyłącznie Twoje przyzwyczajenia, ja, gdy grałem na PS2 w FPS'y nie wychodziło mi to zbyt dobrze, potem przerzuciłem się na PS3 i było fajnie, a gdy grałem u brata na xboxie to szczerze mówiąc czułem niesmak w ustach, że nie gram na moim kontrolerze.

Resztę porównaj sobie sam, ja osobiście wolę jednak PS3, gdybym kiedyś powiedział, że FPS'y są przyszłością PC to byście mnie wyśmiali, a teraz, same dobre gry wychodzą głównie na konsole.

Opublikowano

No i dodam to że w moim mieście roi się od PS3 w sklepach a X360 - pustki

A to do PSP nie było pytanie do was , tylko mądre pytanie , które kumpel skierował do mnie , chociaż się "zna zajebiście" :) Na takim pytaniu można stwierdzić dużoo :D

No to posiadacze PS3 - PSN świeci pustkami ?

beznickowiec.png

By Baksiu

Budowniczy
Opublikowano

Oczywiscie, że nie. W dodatku na prawie każdą grę na PSN można zrzucać się w 5 osób, przez co kupuje się pełnoprawne gry za śmieszne pieniądze. Np takie God of War Collection, czy Little Big Planet PL za 20 zł. Kolejny atut ps3 to trofea. Jest to IMO znacznie lepszy system niż jakieś punkty.

PS2: Jestem fanem LBP , a niestety na PSP jeszcze niema LBP2 :< I jakoś fajniej mi wygląda PS Move od Kinecta ... Nie wiem czemu

Bardzo podobało mi się LBP na PSP dopóki nie zagrałem na ps3. Różnica jest ogromna, ps3 dopiero pokazuje jakie możliwości ma to IP. To gry powinny decydować o zakupie konsoli. Przejrzyj listę exclusiveów na obie platformy, i zdecyduj co Ci bardziej odpowiada. Widzę, że już 1 na ps3 Ci się podoba - LBP

Opublikowano

Przecież Playstation 3 wyszło później i to od SONY, więc MUSI być lepsze, mieli dużo czasu na dopracowanie jej tak, aby przewyższała Xboxa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...