Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwaczny Problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam dziwaczny problem. Po jakimś czasie korzystania z komputera zaczyna łapać przymulenia, mianowicie film na youtube się ścina, jest to tylko chwilowe, ale denerwujące. Praktycznie to czuję różnicę tylko w tych filmach, bo czasem dosiądę się do wolfeta, to nie ma różnicy.

Używam Ubuntu 10.10. Na 10.04 nie miałem takich problemów.

Tak, nie chce mi się ruszyć e-dupska i poszukać w google. Nikt nie musi mi tu pomagać.

Pomocnik
Opublikowano

pewnie korzystasz z firefoxa a on taki jest ża nawet na najlepszych kompach się zacina i jest to wkurwiające

Opublikowano

004, to nie windows by się przycinał, otworzysz 100 okienek firefoxa i każde dział idealnie

mam to samo u siebie, kilka filmów idzie idealnie i nagle na jednym zacina co chwile , przeładowanie strony pomaga. to głównie wina flasha jest niedopracowany jeśli idzie o systemy unixowe stąd błędy

czas działania raczej nie ma znaczenia, jak nic nie instaluje restartuje system przynajmniej raz w tygodniu i to tylko po poważniejszych poprawkach i zawsze działa tak samo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ja używam 10.04 i nie mam takich problemów, niestety chyba będziesz musiał używać starszej wersji.

RAsfepN.png
Opublikowano

poszukaj wersji w której firefox zmienia sie na Namoroka i to zainstaluj , w niej nawet nieźle działał już flash.

za cholere nie mogę teraz znajść tej wersji FF, łatwo ją poznać zmieniała logo foxa na niebieskie , może ktoś wie coś o tym ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up ty już stąd idź z takimi komentarzami, kodeki ani sprzęt nic do tego nie mają, ten system TO NIE WINDOWS by mieć takie problemy z tego powodu, sprawa wyjaśniona to problem flasha który nie jest dopracowany po unixy

kupozaur, dzieki za link. tylko w tej wersji działają niektóre moje addony, a FF4 to już całkiem wywala połowe moich :/

@down

non ty chyba nic od siebie nigdy nie potrafisz powiedzieć, powtarzać po kimś każdy może. a flash jest stabilny i nie ma z mim żadnych problemów. widocznie nie rozumiesz co znaczy stabilny a nie dopracowany

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ja uzywam na lapku asus k52n ubuntu 10.10 , i nawet zrezygnawalem z windowsa 7 , bo po instalacji ubuntu wszystko dziala out-of-box i to 3x szybciej, nie mam problemow z dzwiekiem,flashem , karta graficzna ATI HD 4200, nawet takie rzeczy jak wbudowana kamerka w lapa chodzi idealnie , nie mowiac juz ze z neta korzystam w play online z tym modemem http://www.ceneo.pl/7458612 i wszystko dziala zajebiscie.

Ten flash ci sie moze mulic jak nie masz doswiadczenia z ubutntu jeszcze , i nie jest odpowiednio "dopicowany".

BTW : na Stacjonarnym Intel Q6600 2 GB RAM , GF 8800 GT mam ubuntu 10.04 i tez wszystko dziala idealnie.

poza tym w dobrze skonfigurowanym Ubuntu nie instaluje sie wszystkich aktualizacji bo to bez sensu , 3/4 aktualizacji jest to rzeczy ktorych sie nie uzywa , dopoki w sieci nie pojawi sie informacja o luce w zapezpieczeniach - srednio raz na 2 lata- to instalowanie aktualizacji do programow ktorych sie nie uzywa psuje system .Raz skonfigurowane Ubuntu gdy wszystko dziala nie wymaga aktualizacji o ile nie sa krytyczne (luki w zabezpieczeniach) ale jak mowie to sie zdaza bardzo rzadko i ja aktualizacji nie instaluje a uzywam ubuntu juz od kilku lat.

Opublikowano

Nie bój się, pracuje z ubuntu od wersji 8.10, ale przedtem nie miałem problemów z flashem. Faktem jest iż moja maszyna jest przestarzała, ale.

Opublikowano

ja od wersji 7.04 przy czym jak policzyc czas pracy na windows /ubuntu to wychodzi jak 1 /10 , po drodze uzywalem opensuse , slackware , mephis , fedora i kilku innych distro ale Ubuntu to jakis cud w dzisiejszych systemach operacyjnych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak przy okazji rozwiązałem sam problem i u siebie z tym zacinaniem i jakością flasha na Ubuntu

rozwiązanie dla wszystkich systemów operacyjnych x64, pluginy w wersji beta ale działają : labs.adobe.com/downloads/flashplayer10_square.html

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if